Trcosava -> RE: PLODNI DANI - istina ili .... (22.10.2013 9:21:17)
|
Majo, moraš sa sobom to da raščistiš. Pisala sam mislim, negde moj primer. Ako nisam, ponoviću ti. Prvi put nemam pojma kako sam zatrudnela jer sam se sa tadašnjim partnerom pazila. Sledila je kiretaža zbog lekova koje sam pila, a nisu dozvoljeni u trudnoći. Pokušavala sam posle toga godinu dana sa partnerom i ništa. Dizala i noge i sve... Drugi put - zbog prethodne kiretaže sam mislila da je u meni problem, a sadašnji muž da je u njemu. Tako da nismo ni mislili o tome da pravimo dete. Uspeli iz drugog ciklusa. Treći put - imam na telefonu programčić u koji beležim kada sam dobila, na osnovu ciklusa i nekog uopštenog računanja, on određuje kada je ovulacija. Nisam ni tada gledala, ali sam beležila u program svaki put kada smo imali odnos. Svaki odnos sam mislila - uf da li se zakačilo, da li smo uspeli... I shvatila da je meni to pritisak. Tada mi je kasnilo oko 10 dana. To je onaj deo o kom govorim - pritisak koji vršimo same sebi. Više nisam ni jednom pogledala u program. Tada sam i ostala u drugom stanju. Bila sam doduše kod lekara zbog čudne mece i kašnjenja, tada mi je rekla da sam tik pred ovulacijom. No nisam taj dan ni imala odnos... Pritisak, opterećenje i prevelika želja mogu da nam naprave haos. I opet napominjem da govorim samo o parovima koji nemaju zdravstvenih problema. Retko, žene su plodne samo tokom menstruacije (kuma mi je primer). Retko, ali dešava se. Ona je ustanovila to uz maybe baby. Rekla sam u prethodnom postu, ja to ne bi radila - meni je to dodatan stres. Moja preporuka je i dalje - svaki drugi dan odnosi, sa što manje misli o tome. Ali to morate same sa sobom u glavi da raščistite.
|
|
|
|