|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
12.5.2012 16:30:02   
Sanchy
Osim toga u inostranstvu rade dabl i sa mesec dana starim uz,nije to toliko povezano vazno da ti je uradjen nuhalni nabor i vidjena nosna kost ovo iz krvi su neki drugi markeri koji nisu u vezi nekoj sa uz markerima,to se izgleda samo u nasoj zemlji insistira da budu u naredna dva dana i rezult.krvi......mislim da to nece bitno uticati na krajnji rezultat testa....

(odgovor članu Maryjana)
Direktna veza do poruke: 1826
12.5.2012 18:07:06   
ana77
Mislim da se sa tim starijim rezultatima radi triple test, a za double je bitnije da bude sto pre! Idi u bilo koju labaratoriju. 

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1827
12.5.2012 18:57:19   
jovicaa
samo jedna labaratorija radi dabl u zrenjaninu, barem koliko ja znam. a i valjda bi mi rekao lekar da idem u neku drugu da zna da rade u drugoj. a i nedeljom sigurno ne radi ni jedna. valjda ce moci u pon, ako ne radicu tripl kasnije...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 1828
14.5.2012 11:28:43   
nina26
Devojke, jel moze i meni neko da protumaci rezultate sa double, iako mi je dr rekao da su ok, i da ne brinem nista:

free B hcg ng/ml - 66,6 0,840 MOM
PAPP-a mU/l - 2701,0 1,360 MOM

Nuhalni nabor (mm) 9 (12,4Wks) 0,574 MOM

Sindrom Down:

godine 1/847
A.D 1/6050
Biox 1/8631
Procena opasnosti 1/7114

Sindrom Edwards:

trizomija 18 1/99999

Komentar: Mala verovatnoca za oba sindroma

Ja mislim da je ok?

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1829
14.5.2012 11:30:18   
Anoniman
super su rezultati! najbitnija ti je ta razmera, a to ti je odlicno!

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1830
14.5.2012 11:32:17   
nina26
Ksenciuser posted image

Koji je to test b epipedou??? jel misle na triple???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1831
14.5.2012 11:38:39   
Yag
sta je taj test zapravo jel mi moze neko dgovoriti mada i sta god da otkriju ja nebi svoju bebicu nikad ocistila ali cisto da znam sta je to da kad me doktor upita da znam sta reciuser posted image

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1832
14.5.2012 11:39:03   
Anoniman
to je onaj kao veliki ultrazvuk, meni se cini da to nije triple, jer se triple radi ako double nije dobar, pa onda nesto odmah posle (nek me ispravi neko ako gresim). a b epipedou se radi tamo oko 20. nedelje, samo ultrazvuk.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1833
14.5.2012 11:39:10   
nink
I ja mislim da je sve ok!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1834
14.5.2012 12:40:23   
nina26
Ok, hvala vam user posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1835
14.5.2012 13:37:50   
Yag
sa koliko se radi taj test jer ja vec imam narucena na neki veliki UZ sad 23 kontam tad cu biti tek 9 ta nedelja pa jel to to ja nemam pojma

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1836
14.5.2012 15:20:40   
tijatija
ja mislim posle 12 te. Ja nikad to nisam radila, samo u prosloj tripl koji se radi u 16toj. Ima dr. Koji uopste neupucuju na to, nemoj da te brine...

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 1837
14.5.2012 15:25:30   
Anoniman
yag, to se radi valjda od 10. do 13. nedelje  i u principu je to samo uz u kom se sve gleda i posebno meri nuhalni nabor (vrat) i gleda da li ima nosnu kost i onda se ta debljina nabora uracunava sa nivoima dva hormona iz krvi i dobiju se statisticki podaci o verovatnoci da dete ima nesto od tih sindroma.

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 1838
14.5.2012 15:36:48   
jovicaa
ja sam zakasnila na dabl, posto nisam mogla za vikend da ga uradim.
radicu tripl za nekih 10 dana, kaze moj gin da se radi u 14 nedelji, tako da cu morati opet i na uz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1839
14.5.2012 15:41:47   
Yag

IZVORNA PORUKA: ksena

yag, to se radi valjda od 10. do 13. nedelje  i u principu je to samo uz u kom se sve gleda i posebno meri nuhalni nabor (vrat) i gleda da li ima nosnu kost i onda se ta debljina nabora uracunava sa nivoima dva hormona iz krvi i dobiju se statisticki podaci o verovatnoci da dete ima nesto od tih sindroma.

pa dobro za 23 maj bicu par dana u 10 nedelji ja kontam pa valjda je to to mozda se ovde zove samo kao big UZ...nemam pojma...da bude kako trebauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1840
22.5.2012 10:20:51   
jovicaa
znaci kakvo ludilo i bezobrazluk... bila sam danas na uzu i otisla da uradim double test u nekoj privatnoj laboratoriji kod bolnice i kazu oni meni lepo kod kog si lekara bila, e pa mi radimo samo sa tim i tim, idi u drugu laboratoriju????
kakvi manijaci, znaci nisam mogla da verujem, pazi privatna lab. sta ih briga kod kog lekara idem!!! i posalju me u neku trecu lab.(moju omiljenu, tamo su bas strucni, ali ja sam zivela u zabludi da oni ne rade double) i ja odem tamo i ladno rade double i urade mi bez problema + rade subotom znaci mogla sam i onda posle ekpsertnog odmah da odem, uradili bi mi, ali moj doktor se nije setio da mi kaze da se to radi jos negde nego je predstavio kao da se radi u jednoj jedinoj lab. koja ne radi subotom. i sad umesto da sam lepo uradila dabl kada sam trebala da ga uradim, radim ga 10 dana kasnije, zato sto lekari lobiraju do te mere za lab. da cak i kad je neophodno nece pomenuti da tu istu analizu rade i druge lab.! CIST BEZOBRAZLUK

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 1841
22.5.2012 12:51:20   
ana77
Katastrofa... koji uzas! I na kraju kad ti mozda ne budu validni rezultati zbog njihovog idiotluka, a platices sve jedno. Ja bih napisala imena tih labaratorija jer je u pitanju negativna reklama, da znaju zene iz Zrenjanina s kim imaju posla. 

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1842
22.5.2012 13:14:02   
jovicaa
pa ne bih navodila imena, da ne ispadne da reklamiram...
a da li uopste ima ikakvog smisla raditi dabl u 13 +5 ? posto su mi rekli kao uradice dabl

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 1843
22.5.2012 13:20:05   
jovicaa
sad sam pronasla... double se radi od 11+2 do 13+6.... a ja sam danas po mom lekaru 13+5.. da li ce validnost testa biti manja zato sto ga radim sad ili ce biti ista kao da sam radila u 12. nedelji?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1844
22.5.2012 13:30:41   
nina26
Jovice, mislim da nisi zakasnila i da ce ti rezultati biti ok.

a za lab napisi slobodno, ne reklamiras ih, nego bas naprotiv da znaju zene sta da ocekuju!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1845
22.5.2012 13:36:17   
jovicaa
mogu samo da pohvalim laboratoriju Vorgic, sjajni su strucnjaci i odlicno rade, ja sve od analiza koje treba da radim, radim kod njih!
a ostale mi sve deluju, kako kaze mm kao privatnici najobicniji, koji su nabudzili prostor, a nemaju veze sa zivotom, ne da nisu strucni, nego pouzdano znam da su izdavali i pogresne rezultate! i to sam vise puta cula, od bliskih ljudi. a svi ginekolozi salju bas u tu lab. samo zato sto su u dilu sa njima, a ne zato sto oni dobro rade.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1846
22.5.2012 17:15:41   
ljoljica
zdravo svima :) ja sam radila double test i ovo su moji rezultati...kazu mi da nije sjajno...moj suprug u porodici ima umereno mentalno retardirane(sto ne moze da se otkrije u trudnoci posto je to psihicko stanje a ne genetski poremecaj,bar tako kaze moj doktor) tako da me "ne sjajni" rezultati uzasavaju! Molim vas ako se iko razume da mi pojasni sve ovo ...unapred zahvalna i preplasena...

fb-HCG 307ng/ml 7.81 Corr.MoM
PAPP-A 5.91mlU/ml 1.67 Corr.MoM

nuchal trnslucency 1,23 mm 0.76 MoM

Biochem.risk + NT 1:2121
double test 1:402
age risk 1:818
trisomy13/18+ NT < 1:10000

ps Ako je iko imao iskustva sa Dr Belosevcem sa Banovog Brda i sa lab BIOMEDICA bila bih zahvalna da ih podeli samnom...takodje mi treba i preporuka za lekara u visegradskoj...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1847
22.5.2012 20:49:40   
ana77
Rezultat ti nije tako katastrofalan jer ti je UZ dobar, a to je najvaznije. Sad ako u porodici muza nema ljudi sa downovim sindromom onda to ovaj test i ne moze da ti pokaze. Ako si zabrinuta odradi amniocentezu u 17 nedelji i onda ces 100% biti sigurna i mirna. Da li si sigurna da ti je fbHCG 7.81 corr MoM ili je neka greska pri kucanju??? To mi zvuci ipak malo previse. 

(odgovor članu ljoljica)
Direktna veza do poruke: 1848
22.5.2012 20:54:29   
Sanchy
Veliki ti je Bhcg ...ako je to ta cifra ..ja sam zbog Bhcg 3.63 corr mom isla na amniocentezu,dabl i tripl su u principu cista statstika ako hoces da budes sigurna uradi amniocentezu to je ipak dijagnosticki metod..

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 1849
23.5.2012 12:54:47   
ljoljica
hvala vam na odgovorima :) a jel zna neko da mi objasni sta u stvari odredjuje taj bhcg? zasto je problem ako je veliki?cemu on sluzi meni a cemu sluzi detetu ? ne razumem...A sto se UZ tice Dr mi je izgledao totalno nezainteresovano osim kada je u pitanju procedura i cena...tako da vise niusta nisam sigurna...cula sam da je veliki % pobacaja posle amnoicenteze i ne znam da li smem da se upustim u to a opet i ovo je veliki rizik...Da li neko zna koliko i gde kosta amniocenteza i kako se i kada to zakazuje tj koliko se ceka na samu proceduru? ja sam sada 15+3 ned ,od kada i do kada najkasnije se radi ta amniocenteza?ja se izvinjavam ako sam malo dosadna ali stvarno ne znam kome vise da se obratim cini mi se da doktori manje vise gledaju uglavnom korist a nekog bliskog ko se razume u ovo nemam...tako da mi svaki komentar znaci...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here