|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
23.11.2011 22:38:51   
minna
Sanchy, ja sam radila u privatnoj laboratoriji, u ulici sv. save, ne znam jel smem da napisem naziv

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1476
23.11.2011 22:41:23   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sanchy, ja sam radila privatno kod moje doktorke koja mi je vodila trudnoću, a možeš otići u Ana life u Zemunu, oni su baš stručni.
Za Ana life sam vec citala na forumima neko kaze da su ok a neko ne,pa sad treba odluciti...u svakom slucaju hvala ti...user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1477
23.11.2011 22:45:46   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: minna

Sanchy, ja sam radila u privatnoj laboratoriji, u ulici sv. save, ne znam jel smem da napisem naziv
Verovatno Konzilijum?Ne brinem se ja za test krvi to mogu i u Risticu ali UZ je vrlo bitan koliko vidim pa bi da mi bas neki strucan dr po tom pitanju pogleda user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1478
23.11.2011 23:41:39   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: New Mom

Hristinice, nalaz je super! user posted image

Sanchy, ne znam odakle si. Ovde u NS se dabl može raditi u Betaniji ili u privatnim laboratorijama. Radi se u roku 24 (najkasnije 48) sati od UZ pregleda u 12. ili 13. nedelji trudnoće. Te mere sa UZ služe za određivanje parametara na osnovu kojih se radi statistika.

stvarno?user posted image user posted image pa idem u petak kod dr,ali ne mogu da docekam pa rekoh da mi vi protumaciteuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1479
23.11.2011 23:46:27   
Hristinica
Sanchy, ja sam ultrazvuk radila u domu zdravlja kod dr koja mi vodi trudnocu..a moze se zakazati i u visegradskoj i u nar.frontu..ali i svaka privatna klinika ce ti uraditi sigurno strucno UZ, jer za dabl test nije potreban obnaj ekspertski ultraz.,vec obican koji svi imaju, a nadam se da su strucni kad vec rade tuuser posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 1480
7.12.2011 20:45:13   
slavica.
Evo mojih rezultata:
Free BHCg 28,46 mlU/ml : o,99 MoM
PAPP-A 4003 mlU/l : 1,18 MoM
NT 1,3mm (CRL 68,7mm): O,75 MoM

age risk 1:615
T.21 risk less then 1:10.000
T. 18-13 risk  less then 1:100.000

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 1481
7.12.2011 20:50:26   
New Mom
Sjajno!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 1482
7.12.2011 20:52:55   
slavica.
jel jeste? Hvala ti puuunooo!!! Ja ne mogu da docekam da odem kod doktora da mi ocita! Zabrinula sam se jer danas nismo mogli da vidimo nosnu kost zbog polozaja bebe. I sad za one vrednosti 1:nesto sam provalila,ali za bhcg i papp-a nisam bila sigurna. Hvala ti jos jednom puno,puno!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1483
7.12.2011 20:54:40   
New Mom
Beta oko 1, PAPP veći od 0,75. Sve je dobro!user posted image Sad malo opuštanja!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 1484
7.12.2011 21:32:36   
Ivana.
Sanchy, ja sam radila u Institutu za majku i dete. 

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1485
9.12.2011 10:43:22   
traveler81
E ovako, na licnom primeru tvrdim da ukoliko ustanova u koju ste upucene ne moze da obavi trazeni pregled, a ako je taj pregled pri tom striktno vezan za odredjeni period gestacijeske starosti-poput EUZ, double, triple testa itd, vi lepo uradite to privatno i predate RZZO na refundaciju. Dobra vest je da vam za ovaj poduhvat ne treba cak ni potvrda nadlezne ustanove da nije u mogucnosti da vam pruzi trazenu uslugu jer je za trudnice procedura malo pojednostavljena, hvala Bogu.
Konkreno, meni su u Betaniji pristali da urade EUZ ali double test NE jer navodno nemaju reagense a potvrdu ne izdaju jer jelte oni nisu u obavezni da obavljaju uslugu double testa!? Strasno! Pitam se samo ko je nadlezan ako oni nisu posto su jedina ustanova tog tipa u NS.
Tako sam ja lepo uz gotovinski racun prilozila sve svoje nalaze, kopiju LK i knjizice, popunila zahtev i predala na refundaciju. Upozorili su me da cu na resenje cekati 2 meseca a na novac 3 ali Boze moj, neka legne bilo kada, nista necu da poklanjam ovoj lopovskoj drzavi !!!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1486
10.12.2011 14:54:47   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: traveler81

E ovako, na licnom primeru tvrdim da ukoliko ustanova u koju ste upucene ne moze da obavi trazeni pregled, a ako je taj pregled pri tom striktno vezan za odredjeni period gestacijeske starosti-poput EUZ, double, triple testa itd, vi lepo uradite to privatno i predate RZZO na refundaciju. Dobra vest je da vam za ovaj poduhvat ne treba cak ni potvrda nadlezne ustanove da nije u mogucnosti da vam pruzi trazenu uslugu jer je za trudnice procedura malo pojednostavljena, hvala Bogu.
Konkreno, meni su u Betaniji pristali da urade EUZ ali double test NE jer navodno nemaju reagense a potvrdu ne izdaju jer jelte oni nisu u obavezni da obavljaju uslugu double testa!? Strasno! Pitam se samo ko je nadlezan ako oni nisu posto su jedina ustanova tog tipa u NS.
Tako sam ja lepo uz gotovinski racun prilozila sve svoje nalaze, kopiju LK i knjizice, popunila zahtev i predala na refundaciju. Upozorili su me da cu na resenje cekati 2 meseca a na novac 3 ali Boze moj, neka legne bilo kada, nista necu da poklanjam ovoj lopovskoj drzavi !!!
Jesi sigurna da ne treba potvrda nadlezne ustanove da ne mogu da obave pregled u odredjenom periodu?Posto ja vec kasnim sa zakazivanjem amniocenteze i moracu privatno a bilo bi super kad bi mi refundirali..user posted image

(odgovor članu traveler81)
Direktna veza do poruke: 1487
11.12.2011 17:49:46   
traveler81
Jesam sigurna sam a to im i pise na sajtu RZZO jer su za trudnice malo pojednostavili proceduru. Potvrda ne treba vec samo tvoja izjava da te nisu primili u nadleznu ustanovu.
E sad za amniocenezu ne znam jer je to veoma krupna stavka koliko ja znam kosta oko 300 eur privatno. To bi mozda bilo najbolje da proveris u filijali RZZO pre nego sto iskesiras.

< Poruku je uredio traveler81 -- 11.12.2011 18:03:26 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1488
11.12.2011 18:08:01   
traveler81
I obavezno javi kakvu informaciju si dobila jer i mene to jako zanima. Ukoliko refundiraju pa nisam luda da se mlatim sa onim kasapima u nadleznoj ustanovi.

Direktna veza do poruke: 1489
13.12.2011 17:20:48   
soni
ja mogu da uradim double u srbiji tek u 13. 14 nedelji...nadam se da tada nije kasno????
sta ako za njega zakasnim?? postoji li neki drugi preko kog mogu da isproveravam???

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

Direktna veza do poruke: 1490
13.12.2011 17:25:39   
Verus
soni: pisala ti ja u drugoj temi, a evo i ovde: double mozes raditi do kraja 13 nedelje, mislim da posle nije pouzdan. Ali radice ti UZ u 12oj nedelji gde mere nuhalni nabor i gledaju bebu ne? To je veoma dobar pokazatelj da li je sve okuser posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1491
13.12.2011 17:28:30   
soni
super !!! hvalaaaaauser posted image

da i jos nesto ..citam da pise da se double radi najkasnije 48 sati posle UZ, ali ja cu uz raditi u norveskoj, a tek posle par dana double u srbiji...ovde ne rade double test user posted image

< Poruku je uredio soni -- 13.12.2011 17:30:49 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1492
13.12.2011 18:14:19   
Verus
Mozda u privatnoj klinici gde budes radila double, mogu da urade jos jedan UZ pa da tako u "paketu" imaju sve za nalaze.  Mozda to i ide o istoj ceni, to vec ne znam...

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1493
   Double test
13.12.2011 23:56:23   
Ivica i Marica
Uh,zna li neko do koliko je normalan nalaz NT,double mi je o.k. ali me dr. salje na trple test zbog tog NT koji mi je 3,ne mogu da iscekam dan za triple testuser posted image

< Poruku je uredio Ivica i Marica -- 13.12.2011 23:57:23 >

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1494
14.12.2011 11:57:15   
slavica.
Soni kad dodjes ovde,otidji i do nekog privatnika i prvo uradi ekspertni,i onda odatle odes pa izvadis krv za dabl test,i onda nemas sta da brigas user posted image

(odgovor članu Ivica i Marica)
Direktna veza do poruke: 1495
18.12.2011 16:18:17   
traveler81
Cini mi se da sam negde procitala da je granicna vrednost oko 3-4 mm

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 1496
22.12.2011 11:53:26   
dzepna venerica
imam jednu stvar koju zelim da podelim sa vama svima...nemojte nikada ici da radite double test ili bilo koji drugi u BIOMEDICA LABORATORIJU na slaviji,jer su meni izdali neispravan LOS rezultat zbog njihove greske i nemarnosti zbog cega sam morala da idem na milion drugih nalaza i dala mnogo para...nisu upisali tacan datum UZ zbog cega je los,doslo je do toga da cu ih tuziti zbog nanesenog bola i traume sto su nam napravili,a beba potpuno zdrava sto je najvaznije od svega ... eto samo sam to htela da kazem

That''''s the way it goes! ljubaV.

Direktna veza do poruke: 1497
22.12.2011 15:08:12   
soni
u srbiji sam u 13+3, 4 dana..tada najranije mogu da uradim double test...interesuje me da li nije kasno z anjega tada?? i sta ako budem zakasnila, da li u tom periodu mogu triple da uradim????

(odgovor članu dzepna venerica)
Direktna veza do poruke: 1498
23.12.2011 0:57:28   
Ivica i Marica
Hvala traveler81 uradila sam tripl i u redu jeuser posted image
Soni double mozes uraditi do 13.6 nedelje tako da mozes i sad a triple test se radi od 16 do 19 nedelje SRECNO user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1499
23.12.2011 8:37:32   
dzepna venerica
bolje da uradis kvadripl test umesto tripl testa mnoogo je pouzdaniji i precizniji, a ja sam ga radila u 16 nedelji isto ga radis kad i tripl.... s tim da se mere 4 hormona a ne 3

That''''s the way it goes! ljubaV.

(odgovor članu Ivica i Marica)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cvećka: Moja porođajna priča
Prva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here