potyi -> RE: Double test (4.12.2010 9:03:41)
|
SnezoNS, ne znam da li je sve ok, ali se veoma nadam. U cevrtak sam bila na RAC (rana amniocenteza). Rezultati ce bit za oko 7 dana po meni, nemoj pretrazivati internet, samo ces odmoci sebi, veruj mi. A odgovor neces dobiti. Samo strahove. Zato sam ti i napisala da ignorises taj rezultat, ako mozes. Ja nisam mogla, nazalost. Trckarala sam gore-dole, kod svakog, od koga sam ocekivala pomoc ili objasnjenje. Rezultat toga je bila potpuna sludenost, panicni napadi, napadi placa, osecanje uzasa i bespomocnosti.... Trebalo mi je 6 nedelja da se pomirim da niko ne zna kakvu bebu nosim i da mi ne gine RAC. Po meni, svi ti double, triple, quadriple i svi ostali su glupavo americko pomodarstvo, i uglavnom sluze za vadenje para, naplacivanje od fondova, prikupljanja podataka za doktorske disertacije... Ne zaboravi, farmaceutska industrija je velesila. Po meni, imaju prilicno zarade na tim silnim reagensima itd. Mozda sam paranoicna, ali duboko verujem u ovo. Pre tri godine niko nije cuo za sva ta maltretiranja, pa se na svu srecu nisu radala bolesna deca. Ko zna koliki je bio PAPP- A prosecne zene pre tri godine, kada ni nisu merili! usput, mislim da je veoma bitan i tacan dan trudnoce kada se radi double, uopstenije svejedno da li je 11+ ili 12+ nesto... i mozes uraditi i triple test. Ja sam odlucila da ga ne radim. Ako bi se ponovio los rezultat, ne bih prezivela. Plus to ce te kostati oko 60 eura. sa EUZ zajedno. Mnoge zene imaju los rezultat na double i triple,rizik 1:15, 1:20, 1:100, pa rode potpuno ZDRAVU BEBU. To je samo statisika, ne DIJAGNOZA. Po meni, bilo koliko da te je frka, idi na RAC, da budes mirna. Samo napred, mani lekare, preracune, statistike, bacanja njihovih kvazi medicinskih pasulja...
|
|
|
|