Manjika -> RE: Double test (7.5.2010 12:03:14)
|
Ćao Jano Imala sam slične rezultate poput tvojih, ali drugačije su bili prikazani. Uzimaju se 1:250 za granicu normale, ispod ovih brojki nas računaju već kao rizične. Žene sa takvim rezultatima imaju rizik da nose mentalno bolesne bebe. Ipak, 1:100 po mom mišljenju nije velik rizik, jer to znači da od svake stote trudnice sa rezultatima poput tvojih (naših) ima zaista problem, ali lekari nemogu da znaju koja je ta trudnica. Zato se preporučuje amniocinzeta. Meni posle dubla nisu hteli odmah raditi amniocinzetu, već su preporučili da uradim tripl test (između 16-18 nedelje). Uradila sam ga, međutim, opet sam dobila slične rezultate, pa su krajem 18e nedelje uradili amniocinzetu. Bila sam jako uplašena. Za tri nedelje kasnije sam dobila rezultate i sve je u najboljem redu. Čak, na kontroli posle amniocinzete, doktor mi je rekao da uopšte ne vidi razlog zašto su mi morali uraditi. Sad mi nije uopšte žao, čak se radujem da znam da mi je beba uredu i podpuno zdrava. Prati ono što ti preporučuju i biće sve uredu.
|
|
|
|