Baby boom -> RE: Double test (9.9.2009 13:52:35)
|
IZVORNA PORUKA: basso IZVORNA PORUKA: tamnik Narode,dajte pa ovo je 21. vek.Nigde u svetu se ne radi ac pre 37.god osim u zemlji Srbiji i razlog tome je jednostavan NOVAC.Pogledajte sajt "Majka hrabrost" molim vas,da bi ste videle koliko su daleko Slovenija i Hrvarska od nas u pogledu zdravstvene kulture.Uzgred ac je VRLO Invazivan metod,moze da kosta zivota bebe i licno smatram da ga treba izbeci.Imam 33 god. i krajem januara cu roditi tecu bebu,da vam ne govorim da NIKADA do sada nisam uradila ni double test a kamo li nesto vise.Veliki pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama i samo napred hrabro. Vec sam pisala da sam rodila zdravog i snaznog decaka sa punih 35 godina a da lekar,inace priznat strucnjak,na osnovu uz i doubla nije ni spomenuo amnio.Sada sam vec u osmom mesecu sa drugom bebom,sledeceg meseca punim 37,ovog puta je lekar govorio o amnio zbog godina ali posle ekspertskog uz pregleda i doubla rekao je da nista ne radim cak ni triple,koji sam ipak samoinicijativno uradila i koji je po njegovim recima bio super.Ja jesam bila spremna na amnio da je dr to rekao ,pogotovo sto znam zene koje je on slao na amnio,ali posle njegovih reci da ni triple ne radim, naravno da nisam amnio,to u krajnjoj nuzdi,da se na uz vidi da nesto nije u redu,da su double i triple losi,ili da sam lekar smatra da ipak treba.Rizik od amnia nije izmisljen,pa ne bi terali zene da ga potpisuju,i i posledica od amniocenteze u vidu infekcije moze da se javi tek u devetom mesecu.I nije tacno da bih bila mirna posle amnio znajuci ovo,a skoro sam procitala na drugom forumu da zena koja je radila amnio i koji joj je pokazao da je beba zdrava , rodila je bolesnu bebu zbog greske na 22 hromozomu, sto ne ispituje amnio.Kasnije su joj rekli da amnio ispituje samo nekolilo najcescih genetskih bolesti,a masu njih ne kao ni to da li beba vidi,cuje,govori i jos mnogo toga.Znaci ne mozes nikad da budes sigurna.Nek nase bebe i nas bog cuva i da nam zdravlja.Sve najbolje Ni jedan pregled niti test u trudnoći ne može da ti kaže da je beba 100 % zdrava. Ali amnio daje najpribližnije podatke o tome, medicina nažalost nije više napredovala, možda jednog dana hoće... A mene je mnogo više uplašio slučaj 27-ogodišnje devojke kojoj je double bio loš, pa triple dobar, sve na UZ ok i doktor predložio da ne radi ac i na kraju rodila dete sa Down sindormom. Kažem svako ima svoje mišljenje, ali mene je upravo ta mogućnost najviše plašila i zbog toga sam se odlučila na AC, odlučila sam da verujem sebi i svojim osećanjima, doktoru koji će to da mi radi, a i mm je bio za to, svako treba na kraju da odluči za sebe čak i posle saveta lekara.
|
|
|
|