RE: Zatvor (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

jess021 -> RE: Zatvor (22.5.2015 8:57:25)

Maraj, nisi nista poremetila oko bebe. Bole te creva od naprezanja, danas nemoj ni ici, ako bas ne moras. Mislim nemoj na silu.
Inace meni casa vode ujutro na prazan stomak resava stvar posle pola sata. Lepo ti danas sve i lan, i sljive, i donat imas i onaj jogurt sa sljivama i semenkama, moja sestra kaze da je odlican i kivi, i sve ce biti ok[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Zatvor (22.5.2015 9:02:04)

Hvala jess [sm=smiley31.gif]
ja se nadam da nisam nista poremetila. Bas sam se uplasila. Nije mi svejedno. Cim probam da hodam ili da stojim bas me probada i boli.... valjda ce proci uskoro. Popila sam donat mg vodu...

Valerie -> RE: Zatvor (22.5.2015 9:40:59)

daj, probaj to maslinovo ulje, kasiku! bilo kada, ali danas! [sm=smiley36.gif]

jekiki -> RE: Zatvor (22.5.2015 9:58:46)

Nista bolje od tople vode ujutro, i to ako mozes 2-3 case jos bolje. Meni je to rutina od kako znam za sebe, plus ja posle toga kafu i ci..... i ne moze da omane [sm=smiley36.gif]

Lota -> RE: Zatvor (22.5.2015 10:10:14)

Maraj, ja imam problem sa zatvorom od kako znam za sebe. U prosloj trudnoci sam jela mleveno laneno seme, mozes da ga stavis u bilo sta, pusta blago sluz i omogucava lako praznjenje. Ja sam koristila najcesce ujutru sa ovsom i jogurtom, dve - tri pune kasicice, posle sam jela sve normalno i bila mi je bolja stolica nego ikad, zato sto sam bila disciplinovana. I bitno je da je lan mleven, jer u suprotnom od njega nema koristi.

majared -> RE: Zatvor (22.5.2015 18:25:21)

Mene laktuloza spasava ali i sa njom od kada sam zatrudnela idem na cetiri dana. Poslednjih par dana se malo popravila situacija ali samo zato sto sam disciplinovanija i sto jedem voce. Jagode mi super za te stvari

dijana1* -> RE: Zatvor (29.8.2015 9:43:25)

Juce ceo dan me je boleo stomak i presecalo, bas sam imala jake grceve. Jos se zezam ma sada bi dala 20 KM samo da mogu otici u vc. Stomak se naduvao a ja ne mogu da disem. I sinoc oko pola 1 odem u vc i posteno sa namucim. Bila sam oko 40 min[sm=smiley13.gif] znam da ne smem da se naprezem pa stvar cini jos gorom. Ali trud se isplatio[sm=smiley36.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Zatvor (29.8.2015 10:12:44)

Dijana, znam kakve su to muke. Ja po 4 dana ne idem u Wc. I počelo me boleti debelo crevo pa mi je dr preporučio Transilan. Kaže da je bezopasan u trudnoci. U početku sam ga pila svaki dan. Sada po potrebi. Ja sam uvek za prirodno, ali postalo je ozbiljno.

MAMAMAJ -> RE: Zatvor (29.8.2015 10:17:14)

Meni domaća kafa s mlekom svako juutro reši taj problem, a kad baš 'zaglavi' uspevam da rešim ishranom,jogurt,palenta,šljive,breskve,smokve,a tek pečene crvene paprike,pa i ajvar,ijao,spas,stvarno.

Sanjalicaaa -> RE: Zatvor (29.8.2015 10:20:08)

Tako je najbolje. Ali meni ništa od toga ne pomaže. Ja celog života imam te probleme, a u trudnoći sto puta intenzivnije.
IZVORNA PORUKA: MAMAMAJ

Meni domaća kafa s mlekom svako juutro reši taj problem, a kad baš 'zaglavi' uspevam da rešim ishranom,jogurt,palenta,šljive,breskve,smokve,a tek pečene crvene paprike,pa i ajvar,ijao,spas,stvarno.

MAMAMAJ -> RE: Zatvor (29.8.2015 10:32:27)

Moja ćerkica, dojena do 22 meseca je imala takav problem, do 2,5god. Tada sam joj u zdravoj hrani kupila keks koji se zove Probavino, kupuje se na meru, svako jutro sam joj na prazan stomačić davala šolju balansa i jedan taj keksić, i ručala je s nama bukvalno svr što spremim, a kravlje mleko sam joj ukinula i ni dan danas ga ne pije, ponekad jednu čašu s plazmom, umače.
Hoću da kažem da je bila mala mrvica, na majčinom mleku i imala taj problem, prosto neki ljudi imaju takva creva i metabolizam.
I sada ima stolicu na tri dana, ali nema plakanja ni mučenja, tako da je to sad super, jednom smo stigli do hirurga, 14 dana nije kakila, a imala 3,5m i pila samo moje mleko. Prosto takav metabolizam, nije na mene. [sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Zatvor (7.12.2015 16:48:29)

Šta je bolje za zatvor,naraviti kompot od suvih šljiva ili ih onako jesti?

Sanjalicaaa -> RE: Zatvor (7.12.2015 19:19:25)

ja koliko znam uvek se spominje kompot.

emicaa -> RE: Zatvor (7.12.2015 20:11:09)

Danas sam ih pojela onako četri ili pet ali ništa ne uradiše

choopa choops -> RE: Zatvor (7.12.2015 20:38:07)

Uzmi sjemenke lana! [sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Zatvor (7.12.2015 20:40:07)

Emice, domaći ribanac i neku gaziranu sa više Mg. Nećeš smeti ni da kineš, ni da se nakašlješ[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Zatvor (7.12.2015 21:52:11)

Ma magnezijum pijem svaki dan zbog grčeva,a gdje da nadjem ribanac [sm=smiley36.gif]

veselicaa -> RE: Zatvor (7.12.2015 21:55:43)

Emice ja sam u trudnoci kada sam imala zatvor pila Laxomucil,to su biljna vlakna,imas u apotekama jedna kutija je oko 6e,ima dosta kesica unutra.Razmutis u casi vode i odmah popijes,ima ukus narandze ali meni je bilo bas gadno.Pomaze sigurno.

Trcosava -> RE: Zatvor (7.12.2015 22:01:24)

IZVORNA PORUKA: emicaa

Ma magnezijum pijem svaki dan zbog grčeva,a gdje da nadjem ribanac [sm=smiley36.gif]

Jbg probaj sa kupovnim. Meni te šljive i ta čuda nisu pomagala. E, da ako možeš i voliš, jedi kaki jabuke. Ja generalno imam problem sa velikom nuždom, a pred kraj trudnoće sa Anom su me kaki jabuke spasile.

dijana1* -> RE: Zatvor (7.12.2015 22:28:29)

Emice ja sam se ujutru najela suvih sljiva i do 13 h nista. E onda su sljive delovale[sm=smiley36.gif]
Par dana jedi sljive i kuvaj kompot.

Maraj -> RE: Zatvor (15.12.2017 21:37:25)

Evo mene i u ovoj trudnoci u ovoj temi....
Danima nisam isla u wc. Mozda cak i nedelju dana. I taj zadnji put je jedva neato bilo. Od kako sam trudna ne znam da sam normalno isla u wc. Inace sam sada 8.nedelja. Ne znam sta vise da radim. Stomak mi je kao da sam 4-5mesec. Mislim da sam se i ugojila par kila samo zbog toga.
Jako me cini nervoznom. Posebno uvece. Sva oteknem u stomaku i dobijem uvece nesnosne gasove. Pocece i muz i dete da beze od mene [sm=zz_cold.gif]

mama Jo -> RE: Zatvor (16.12.2017 0:13:21)

Maraj ja sam u ovoj trudnoci imala isti problem, resilo se sad od kako sam usla u 9.mesec... ne znam iz kog razloga, li sad imam redovnu/svakodnevnu stolicu... inace do ulaska u 9.mesec - isto kao ti, bukvalno ne znam koliko dana prodje, desavalo se jednom nedeljno da idem, i to jedva. Jela sam voce i zalivala ih sa mlekom.... znaci pojedem kajsiju i pola case mleka, pa opet tako.... ni to mi nije pomagalo u jednom periodu...
Najvise mi je pomogla pecena bundeva, mislim da, kada sam nju pocela svakodnevno da jedem, da mi se mnogo poboljsala probava i sve je postalo lakse...
Probaj, nadam se da ce ti uspeti! 8.nedelja si, na pocetku si, napatices se bas ako tako celu trudnocu budes.... iz licnog iskustva govorim 😣

Misha i Ljisha -> RE: Zatvor (17.12.2017 7:21:49)

Skuvaj suve sljive i suve smokve i onda jos zasladi. Pomaze sigurno. Pij to par dana da se ispraznis. Znam kako je to kad imas zatvor. Uvedi uvece mekinje da jedes. Palentu i sl. Mleko ipak nemoj od mleka hoce zatvor.

Duškić -> RE: Zatvor (17.12.2017 8:32:38)

Meni se znalo balans i musli za dorucak, to mi je prijalo, ja jabuke volim i dosta jedem, a isto potopim suve sljive i to ujutru kad je bilo. Ali nisam imala tih nelagodnosti.

Sanjalicaaa -> RE: Zatvor (17.12.2017 8:47:58)

Maraj, ako imas sokovnik ja bih ti savetovala da napravis sok od jabuke. I da ga svaki dan pijes ako mozes. Meni to pomogne svaki put.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>