Trcosava -> RE: Zatvor (21.11.2014 9:26:48)
|
Kako ja imam inače problem sa stolicom, tj ne idem redovno - set__ih se sad rešenja. U ovo vreme kreću japanske jabuke (kaki) koje su odlične za probavu. Barem meni. Pune su vitamina i minerala, a za zatvor stvorene. I sa Anom mi je padala trudnoća (kraj) u jesen/zimu i evo sad. Juče mi muž donese punu gajbicu i jutros sam slavila na wc šolji [sm=jezicek.gif] Mandarine su mi isto super. Ali kaki... idealan. Pa eto, pored i preparata probajte i ovo. E sad, jedna napomena. Morate da sačekate da su gnjile. Tj da su skroz mekane. U srbiji nije toliko rasprostranjena druga sorta (ovde ih zovu vanila) koja ne mora da bude gnjila, već se jede dok je i tvrda. ISti efekar ima, čisto da znate. NAvodno postoji razlika i na oko - običan kaki je više loptast i zdepast, dok je vanila izdužen. Ja to i dalje nikako da uvidim i onda ili pitam ili gledam etiketu [sm=smiley36.gif] Evo i slike kako koji izgleda i dodatno neki tekst na engleskom. (levo na slici je taj koji može da se jede i čvrst, desno onaj koji mora da je skroz mekan) [img]http://www4.slikomat.com/13/1121/7b4-15d7d6.jpg[/img] There are two types of persimmons, astringent and non-astringent. The most common astringent persimmon is the hachiya persimmon, also known as a Japanese persimmon. They must be EXTREMELY ripe to be eaten, or they’re very bitter. If you get one that isn’t ripe to the point of bursting, just freeze it and then thaw it. You’ll find it mushy under the skin and really easy to use. The non- astringent persimmon is usually known as a fuyu persimmon. Those contain less tannin and can be eaten firm or soft.
|
|
|
|