JAmy -> RE: Anemija / malokrvnost / nedostatak gvožđa (2.3.2012 9:52:49)
|
Cure,da li vam je poznato da je neka u trudnoci primala transfuziju zbog anemije? Na bolnickom sam lijecenju zbog kontrakcija vec drugi put,a moja pametna dr je tek sad shvatila da treba da obrati paznju na moj hemoglobin koji konstantno pada,a u 26oj ned sam[sm=smiley5.gif].Sa 16 nd hemoglobin mi je bio 103,a sada je cak 80,nikada me do sad nije upozorila,niti mi je dala neku terapiju zbog nedostatka gvozdja.Ja sam se trudila da ishranom to korigujem,ali ocigledno to nije bilo dovoljno. Prije neki dan sam primila transfuziju,po njoj je bilo kasno da preparatima gvozdja popravim ks do porodjaja,a ja se pitam:gdje je do sad bila?[sm=zmeden.gif]Strasno! Znam da se transfuzija rijetko daje trudnicama,i to bas kad mora,zbog niza reakcija koje mogu da se pojave,al ne mogu da se se pravim pametna kad sam u njenim rukama,valjda ona bolje zna od mene... Osjecam se dobro kao i onog dana kada sam primila krv,nisam imala nikakve reakcije,ali ono cega je mene strah jesu kasne komplikacije(ako postoje),ne znam kako ce sve to na bebu da utice,i da li uposte utice?[sm=smiley13.gif]Da li iko ista zna o tome?
|
|
|
|