prase -> RE: Putovanje u trudnoći (3.1.2009 19:13:01)
|
Ja sam putovala sve vreme trudnoće, doca mi je rekao da ne smem tek kada sam ga pitala 10 dana pred termin da li mogu na 200 km od Beograda da "skoknem" samo na vikend [sm=smiley36.gif] Išli smo često u rodno mesto MM, što je isto otprilike na 200 km od Beograda. Išli smo na Taru, u Novi Sad... Na more nismo išli jer MM nije mogao da dobije odmor [sm=hudicek1.gif] Kao, da bi bio duže sa mnom i bebom posle porođaja, a bio je 5 dana... pitam se koliko bi dobio da smo išli na more!? Ups, skrenuh sa teme... Elem, ja sam imala super trudnoću i zato sam mogla svuda. Ništa mi nije teško padalo, mada moram da priznam da sam se zentala od višečasovne vožnje kolima pa smo pravili pauze da ja malo prošetam [sm=smiley36.gif] E sad, što ne daju trudnicama preko 7 meseci da idu avionom... Nikad čula... Ali mislim da je problem što može da dođe do porođaja. Jedna moja poznanica je krenula na pola 7. meseca kući iz pečalbe da se porodi i u avionu joj porođaj krenuo (navodno od dugog sedenja), a beba je bila mrtvorođena (nisu stigli na vreme do bolnice) [sm=smiley19.gif] To da se rođenjem dobija državljanstvo je ukinuto, bar ja tako mislim. Otkad su smislili da se udruže u EU, pooštrili su mnoge regulative vezane za dobijanje državljanstva. Nekada davno su roditelji dece koja su dobila državljanstvo rođenjem na teritoriji države automatski dobijali državljanstvo. Sada više ne. Pitam se kako li je u SAD... Znam da su svojevremeno zli jezici govorili da je Lepa Brena išla tamo da se porodi, da bi deca dobila državljanstvo [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|