prase -> RE: Koliko kosta (7.7.2009 13:33:38)
|
IZVORNA PORUKA: zela Cao svima, Nadam se da ce neko imati vremena, pogotovu vi iz Banja Luke da mi odgovorite na par pitanja. Mene interesuju cijene stvari za novorodjence. Ja i muz planiramo da se vratimo u Bosnu i tamo zivimo pa me interesuje da li su cijene jeftinije ovde u Engleskoj (sumnjam) ili u Bosni. Koliko kostaju kolica,autosjediste za bebe,krevetac,Pelene,djecija garderoba,monitori za slusanje bebe dok spava,pumpa za ispumpavanje mlijeka iz grudi ma otprilike sve sto mi znate reci. Molim vas da mi pomognete,jer sam u nedoumici.Imam jos mjesec dana ovde u Engleskoj pa bih pocela sa kupovinom ako tamo nesto nema ili je skuplje nego ovdje. Jako zahvalna za odgovor. Maja Evo ja da se javim, baš sam gledala na nekoj britanskoj stranici cene za onlinek upovinu Mothercare stvarčica za bebe... Znam koje su cene ovde, zato sam tražila Mothercare online, da uporedim (imam neke rođake na ostrvu, pa će skoro krenuti ovamo i pitaju da li da mi nešto treba). Razlika u ceni je drastična. Na primer, bodići kratkih rukava (pakovanje 7 komada) tamo je 10 funti, a ovde je oko 2500 din (jedna funta je 110 din, dakle tamo je cena 1100 din). Da napomenem, ja nisam firmirana mama pa zato idem u Mothercare, nego zato što ovako jedan bodić izađe oko 350 din a za taj novac ne može da se kupi normalan bodić ni na kojem drugom mestu. Ovi bodići su za mene fantastični!!! Ćebence, isto u Mothercare-u, tamo košta 14 funti, ovde 3000 din, dakle opet duplo. Sedište za kola (za veću bebu, te cene znam jer sada gledam to da kupim) tamo su od 100 do 200 funti, ovde nema ništa pristojno ispod 20.000 din, a idu do 40.000-50.000 din. Moj ti je savet - sve kupi tamo. Razlika nije samo u ceni, nego i u kvalitetu, i to drastična. Za te pare koliko ćeš potrošiti tamo, ovde možeš eventualno neku kinesku jadnu i nekvalitetnu robu da nađeš. Ako neko zna gde u Beogradu može da se kupi nešto od navedenog, kvalitetno tako da može druga beba da nasledi, za manje nego što sam navela - neka me prosvetli...
|
|
|
|