mombg -> RE: Isto ubiti novorodjence i izvrsiti abort? (2.3.2012 16:21:43)
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: MicinaMama soni stvarno cudno....pa ako nedaj Boze nesto nije u redu sa detetom bolje je da se ocisti nego da dete pati kroz zivot...to je bezveze ajde abortusi iz cista mira pa i ok....ako neces dete onda se stiti od toga,bar danas ima kontracepcije na svakom cosku i ima se izbora. Pa zar vam ne zvuci okrutno ovaj izraz "bolje da se ocisti"? [sm=zmeden.gif] Sta, taj mali zivot kakav je da je - on je nesto prljavo pa treba da se "ocistimo"? Odkud mi znamo da se dete pati ako nije savrseno kroz zivot? Postoji li garancija da savrseno dete (po nalazima double, triple, amnio, horioskih cupicama savrseno) nece da se pati? U Americi u religioznim sredinama one koje ne zele dete a zatrudne ga daju nakon rodjenja na usvajanje. Dete ostaje zivo, neko ko ne moze da ima dece se usreci. E sad - opet eticka dilema: "Kakva je to majka koja da svoje dete?". Verovatno bolja od one koja mu nije dala sansu da zivi... IZVORNA PORUKA: Tash Fetus starosti par nedelja i rođena beba po meni nisu isto, i ne mogu biti isto kakvom god metodom da ih porediš / tretiraš! Iznervirah se. Nisu isto. Ali oboje su ziva bica sa jednakim pravima na zivot. A samo trudnica ima moc da presudi hoce li to dete doziveti da se rodi. IZVORNA PORUKA: Sanchy Cim na ekranu Uz aparata vidis otkucaje srca i kako loptica poskakuje i meskolji se ,pa kako nije ubistvo?ali dobro nisam ja protiv abortusa svaka zena ima pravo na izbor ,njeno telo,njena odluka,i vec sam rekla da bih ga i ja izvrsila da sam dobila los rezultat ali da je to ubistvo i da bih morala da zivim s tim, jeste... Ja sam videla moje dete prvi put u 11. nedelji trudnoce. Bila je kao mala ribica, samo je picila gore dole. Videla sam joj lepo i kicmu i nogice i rucice. I danas kad je pogledam set_im se cesto tog momenta kad sam je prvi put videla. Zivahnu i pokretljivu. Jedno fizicki ili mentalno bolesno bice bice uvek zavisno od tudje nege i brige. Sta kad umru roditelji? Mislis li da ce rodbina ili drzava pristojno da se stara o njima? Surovo jeste, jeste prezivljavanje najjaceg, ali tako je kako je. Da znam da dete nece biti zdravo, uvek bih spasila i sebe i njega muka koje donosi realni zivot. ps. dete nasih prijatelja je mentalno zaostalo i nema dana kad njena majka ne kuka sta ce s njom biti kada roditelja ne bude vise. Prebogati su, ali ce uvek neko nekako moci da je iskorist, dzaba im novac.
|
|
|
|