Anoniman -> RE: Isto ubiti novorodjence i izvrsiti abort? (3.3.2012 7:26:03)
|
Nekako mi se cini da smo mi uvek u fazoni, JA nikako, ja to ne bih mogla i sl. Ne po pitanju samo ove teme. A malo nas se nasl u situaciji da sebi mozda postavi tako pitanje. Ne znam stvarno ko moze tako iskljucivo da tvrdi da nesto bi ili nebi u situaciji u kojoj se nikad nije nasao (izuzimam abortus zbog nezadovoljstva polom deteta). Samo cu kao primer navesti da je mojoj bivsoj komsinici dete pogresno leceno od prehlade a imala je meningitis. Ta devojcica je od trece godine, potpuno sprzena. Nikad nije progovorila, ispustala (ne znam da li je jos uvek ziva, imala je skoro 30 g kad sam se odselila) je uzasne krike, moja soba je bila do njene, a porasla je fizicki u normalnu zenu sa sve menstruacijama. Nija mogla nikad da kontrolise pokrete, i fizioloske potrebe. Izvadjeni su joj svi zubi. JA ne znam kako su je hranili, ali znam da je stariji brat pomagao da se kupa i presvlaci. Ja ne znam da li jo ona svesna svoga postojanja i da li su ti krici pokusaj da se nesto kaze ili samo kad je nesto boli. Ona je zivela 25 godina u krevetu ostavsi na kraju samo staroj majci. Njen brat ima svoju porodicu i ne znak koliko pomaze. Sve skoro znate kao je sa bebom, e ona ja kao beba samo od 60 kg i 1.70 sa menstruacijom. I nju treba nahraniti, presvuci, okupati.... i tako do kraja njenog ili majcinog zivota. Da li ona ima slobodnu volju i svest uopste da odluci nesto. I da ima, sta mislite da bi odlucila. KAd se vec stavljate u situaciju roditelja, probajte da se stavite u situaciju nekoga ciji je zivot kao njen. Ja ne znam sta bih uradila, ali bih svakako volela da imam mogucnost vise izbora. Ne zelim da razmisljam o tome, jer bez obzira na misllenje koje imam sada ne bih nikad mogla da garantujem da bih ili ne uradila odredjene stvari. Vec mi se u zivotu desilo da mi se sa promenom situacije promeni i perspektiva i shvatanje a da toga manje vise nisam bila svesna dok mi nije skrenuta paznja. A promene koje ulaze na ova ili on a vrata su savim normalne, pa bile one dobre ili ne. Toga je bilo oduvek. Setite se sta je samo bilo moralno i eticki par decenija unazad, a ne par stotina ili vise godina. Pa same vi uzivate u stvarima za koje se nekad mislilo da su pogubne po ljuski rod, zivot, moral, etiku i sta vec ne. Progres nije uvek dobra stvar ali je neizbezan. PA sta ako i nestanemo. Nestali su mnogi i bolji od nas, citave civilizacije. Doci ce drugi.... ogladnelo mi dete!
|
|
|
|