Olga75 -> RE: ŠTRUDLA SA MAKOM (24.2.2012 14:27:35)
|
ja cu ti sad napisati pa vidi [sm=smiley36.gif] uzmes oko pola litra mleka , saku secera , jednu kasicicu soli ( to mozes i u brasno )stavis da se mleko ugreje , kad je vruce ali mozes da drzis prst onda stavis kvasac i ostavis da se podige . Sa tim zamesis brasno ( od kile treba da ti ostane hm, kad skupis sake dva puta toliko brasna , otprilike . - sad zvucim ko moja mama [sm=smiley36.gif] )mesis , meseis , mesis , kad se sve pokupi u testo dodas dobru kasiku masti ili oko pola dcl ulja ili margarin ili puter ili tako to i ponovo mesis , mesis , da bude mekano i glatko . Dobro je umeseno ( sto kaze moja mama zakuvano ) kad se odvaja od vangle i od ruke , onda ga malo pobrasnjavis i ostavis da se podigne. Kad je gotovo rastanjis i nafilujes makom.Mak prvo zaparis mlekom , dobro poseceris i stavis koru od limuna i limunov sok ( to je po ukusu ali bljaks je bez toga ovo mu da svezinu ) .Urolas u strudlu , premases jajetom , ostavis u tepsiji jos desetak minuta i peces u predhodno zagrejanoj pecnici prijatno [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|