miracleB -> RE: Azoospermija (1.12.2023 21:29:51)
|
Cao svima. Posto sam kao trudna jos sebi obecala da cu uvek pokusati da pomognem parovima ovde, ulazim s vremena na vreme i sad vidim da ste svasta pisali.@prolece cestitam na bebicama ❤️@bicesuper cestitam na pozitivnoj beti. Ne znam da li se secas ali ja sam nakon biohemijske, neuspele pa onda i spontanog, u ovoj uspesnoj trudnoci imala terapiju i eutyrox, i clexan i pronizon i utrogestan i estrofem, i prosto razumem koliko je to lekova ali ako je to cena za uspesnu trudnocu i zdravu bebicu, veruj mi sve to posle zaboravis i nije ti bitno. Ja sam cak pronizon zbig sumnje na lupus antikoagulans( bio mi je granicno pozitivan a sada na kontrolama ga nemam) pronizon i clexan primala do kraja trudnoce i neko vreme nakon porodjaja. Znaci nekako ti predlazem da sebi kazes da je to sve okej, te lekove sad uzimas da bi sve jilo okej i posle ce se sve to iscistiti. To ti je moj predlog...I samo sam htela da napisem devojci koja razmislja o donaciji, nama su nakon poslatih rezultata da moj suprug ima mikrodeleciju y hromozoma, na rwgionu azfc, iz embriolaba poslali da misle da nemamo sanse, da ukoliko i nadju nesto takav spermatozoid ne bi mogao da napravi zdrav embrion i da mozemo da pokusamo ali da oni misle da nema sanse i predlazu donaciju. E pa dr.Emre je dao 50% sanse za pronalazak, na kraju su spermatozoidi nadjeni bez operacije, i isti ti spermatozoidi su napravili 10 embriona. Nas put nije bio lak i bilo je dosta izazova ali kada smo dobili bebu shvatia to kao svoj put.Apsolutno je odluka samo vasa, samo sam htela da cujes i nase iskustvo.
|
|
|
|