LjubMil -> RE: Azoospermija (6.10.2023 13:46:07)
|
IZVORNA PORUKA: Jagodica** Pozdrav svimaPre svega zelim svima srecu. Ovaj forum me je vratio u život,citajuci nocima o ovoj temi, zelela sam i ja da budem deo foruma. Mi imamo problem azoospermia potvrđena pre par meseci. 4 x spermogram 0,poslednji spermogram radjen u drugoj laboratoriji pronadjeno 5 nepokretnih posle centrifuguranja . Odradjeni hormoni fsh, lh, estradiol, testosteron, inhibin b svi uredu totalno, kariotip uredu, mikrodelecija y hromozoma uredu, cisticna fibroza uredu. Nadamo se najjboljem. Cekamo micro-tese kod dr Emre koji će za 15 dana. Pozdrav Jagodice i puno sreće u Turskoj. dr. Emre će svakako uraditi detaljan pregled, ako su hormoni dobri kao i svi drugi nalazi (kariotip, delecije, ultrazvuk) onda se verovatno radi o opstruktivnoj azoo. I ja sam tako u svim nalazima imao 0, sem jednog gde sam imao retke nepokretne. Emre je u mom slučaju insistirao da umesto Micro-tese radim TESE operaciju i tako da ostatak novca pokrije troškove zamrzavanja. Ja sam se prvo protivio, prešao sam toliki put zbog Micro, ali posle uzastopnog ubeđivanja pristao sam da poslušam doktora i bila je to prava odluka. Video je on čovek sve i svašta do sada, tako da samo napred i bez brige ;)
|
|
|
|