LjubMil
|
Pozdrav svima, već dugo pratim ovu temu, ali tek sad imam priliku da prenesem svoje iskustvo. Da skratim dugu i tešku priču, iza mene su 3 operacije preponske kile + pre 7 godina uklonjen jedan testis zbog tumora koji se dovodu u veze sa predhodnim operacijama... Prošle godine urađen spermogram, samo prvi put retki nepokretni, svaki ostali testovi 0, hormoni dobri ali konačna dijagnoza azoo. Bio kod naših uglednih urologa, radio snimanja, svi su rekli da nije opstrukcija, da je verovatno u pitanju terapija... pio Nolvadex, primao BREVACIDE, rezultat isti. Ginekolozi. koje je moja supruga posetila, savetovali su da odmah idemo na donaciju da ništa ne pokušavamo. Ja sam se vec pomirio sa dijagnozom... Početkom godine sam pisao dr Emre, slao sam mu moje rezultate, rekao je da je FSH dobar i da veruje da ima nade da se nešto pronađe. Posetio sam ga prošle nedelje, odradio je fizički pregled testisa, i odmah je rekao, "Ovo je opstrukcija, osećam po epididimis-u...", bio je 99% siguran. Predložio je da umesto micro-TESE uradimo običnu TESE operaciju, što bi u prevodu značilo da za ukupnu cenu od 1500e dobijamo zamrzavanje za jednu godinu. Ako bi bilo potrebe koristio bi mikroskop, ali smatrao je da to nece biti potrebno. Dr. Emre je bio u pravu, u prvom i jedinom uzorku koji je uzeo našli su dobre . Kada sam se probudio, nisam mogao da verujem. i danas ne mogu da verujem, ali dobio sam papir na kome piše broj zaleđenih :) Želim i ovom prilikom da se zahvalim doktoru. Pored toga što ima iskustva, dobar je čovek, a to je po meni najbitnije. Sad nas čeka nastavak borbe, Emre nas je uputio na dr Sami-ja. Moja supruga ima "manjak" jajnih ćelija, čudno za svoje godine, tako da je dobila da pije Estrofen, 2 meseca pre narednog dolaska. Nadamo se i molimo da će na kraju sve ishodovati novim članom porodice, a isto to želimo i svima koji su istoj situaciji.
|