|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
11.2.2022 19:32:24   
lesli
Bicesuper, imas privatnu poruku.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1101
12.2.2022 14:48:20   
JacaIvan
Kad smo saznali da nesto nije u redu sa plodom culi smo se sa Emretom i Sulejmanom rekli du nam da se desava i kod prirodnih trudnoca ne samo kad je u pitanju vto..Kiretazu sam radila u Somboru u bolnici,jer ginekolog kod kog sam privatno isla na uz radi u bolnici..Uzorak je poslat,cekam ph nalaz i sa tim idem na kontrolu za dve nedelje i nadam se da cu tada dobiti otpusnu listu ili bar neki izvestaj..Planiramo da radimo ispitivanje embriona,al se bas dvoumimo..Kako god mislili smo za jedno 4,5 meseci da idemo ponovo..

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1102
16.2.2022 11:33:50   
Bicesuper
Svakako dok se oporavis… Sto se tiče testiranja deluje kao ok opcija, ali se ipak konsultujte sa doktorima.Ja se iskreno nadam da ćeš dobiti neku naznaku kad ti stignu rezultati iz bolnice.

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1103
16.2.2022 16:41:53   
Bicesuper
Nije se desila beznačajna stvar da bi bila samo otpuštena iz bolnice.Valjda bi moralo nešto od pretraga da se uradi.Nadam se da naše zdravstvo ima bar malo sluha 

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1104
16.2.2022 22:27:12   
Bicesuper
Moze li mi neko reci koliko dugo se pije terapija za pripremu?
KOliko shvatam nastavlja se i posle transfera ali ne znam koliko?
Jeste imali neke posledice pijenja te terapije u smislu glavoboje, nadutost i slicno

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1105
16.2.2022 23:33:22   
miracleB

IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Moze li mi neko reci koliko dugo se pije terapija za pripremu?
KOliko shvatam nastavlja se i posle transfera ali ne znam koliko?
Jeste imali neke posledice pijenja te terapije u smislu glavoboje, nadutost i slicno

To zavisi od osobe do osobe, meni licno estrofem je bio do 8.nedeljeProgesteron se i ne secam ali njega ti svakako menjanj usput, da li ubacuju inekcije ili koriguju dozu ali mislim minimum do 12.nedelje. Ja od te terapije nisam imala neke specijalne simptome, ali moze da ti bude muka ili da imas glavobolju, meni je uvek primetnije kad prestanem da je koristim pretpostavljam jer tad hormoni naglo padaju 

Direktna veza do poruke: 1106
16.2.2022 23:56:57   
Bicesuper
Hvala puno, tako sam i mislila.
Nsto m glava zabolela pa sam pomislila na to.
Inace kod simulacije sam imala samo par dana blagu glavobolju...
A posle kad sam rekinula pa posle dobijanja sam imala uzasne glavoblje od pada hormona vervatno.
Mi palimo sledeci vikend a transfer ce biti pocetkom marta ako sve bude kako treba...
Vi? Imate li datum?

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1107
17.2.2022 7:51:34   
miracleB
Mi nemamo posto cekam ciklus pa onda pocinjemo ali mi cemo vrv posle vas. A kakvu ti je dao terapiju...klasika estrofem i progesteron ili uzimas jos nesto

Direktna veza do poruke: 1108
17.2.2022 12:46:28   
Bicesuper
Pa klasika - estrofem, prvo po 1, pa onda po 2, pa po 3 tablete dnevno, a od 15 dana i progesteron.
Koliko sam shvatila to je klasicna priprema.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1109
17.2.2022 13:42:35   
JacaIvan
Pitali smo i Emreta i Sulejmana za ispitaivanje embriona i od jednog i drugog smo dobili takav odg.u smislu da mi odlucimo,na nama je da li bi radili.Sl.nedelje idem na kontrolu,pa cemo videti za ph nalaz..Mada pre kiretaze mi je rekao da necu nista konkretno saznati zasto se to desilo..Uzorak bi trebao da se salje na neko ozbiljnije ispitivanje,ali to se radi samo u privatnim labiratorijama..Sto se tice terapije ja sam pila estrofem sve do srcane radnje,a posle transfera dobila progesteron 3*3 dnevno.Simptome nisam imala sem nadutosti..Bicesuper,javljajte se,sve najjjbolje..🙏

Direktna veza do poruke: 1110
17.2.2022 13:53:55   
Bicesuper
Pa ipak se razlikuje, meni je rekao progesteron od 15 dana, dakle 5 dana pre transfera se kreće. Čak i posle stimulacije kad smo mislili da ćemo odmah raditi transfer sam koristila progesteron, vaginalno.Sad mi je ponovo rekao da ga koristim vaginalno a mogla bih se zakleti da kad mi je pisao pripremu tamo da je rekao da treba da ga pijem. Sad mi je poslao da koristim vaginalno pa ću tako i raditi.Bilo bi dobro da bar nešto saznate, mada kako sam shvatila neće se tu nešto videti.Nisam pametna da vas posavetujem za to ispitivanje…Možda nije lose uraditi ga…Ako me sećanje dobro služi vi ste već imali neuspešne transfere.Sve je to stresno…Imam još jedno pitanje i za tebe i za ostale- posle koliko od transfera ste krenuli u Srbiju?  Znam da nije neophodno mirovanje ali ipak…

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1111
17.2.2022 14:29:20   
JacaIvan
Radi kako ti kaze,tako je najbolje..  Meni je sigurnije progesteron vaginalno bar do 3 meseca,po mom misljenju..Dugo smo razmisljali za ispitivanje mislim da necemo,jer su nam ujedno i rekli da imaju rodjene zdrave bebe i sa Klinfelterovim sindromom tako da se nadam da cemo imati vise srece ovaj put.Imali smo dva puta neuspeha,treci put se nisu oplodili i cetvrti put uspe,ali se sve ovo izdesavalo,peta sreca..😀Mi smo ostali 10 dana posle transfera,do tad smo imali uplaceno..Taj dan sam leskarila i posle lagano u set_nje ,pa i po ceo dan..Dovoljno ti je dan,dva jos ako idete avionom jos bolje..

Direktna veza do poruke: 1112
17.2.2022 14:36:50   
Bicesuper
Da, da svakako radim kako mi je rekao.
Bice to dobro kod vas, ja se nadam vec sledeci put.
Dobro je da imate materijala...
Mi ovaj put idemo kolima, tako da sam svakako mislila da bar 3 dana posle transfera ostanemo tamo...

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1113
17.2.2022 15:09:07   
JacaIvan
Ma da,sasvim ti je dovoljno..Uzivajte u lepom vremenu i proletece ti..😆

Direktna veza do poruke: 1114
18.2.2022 9:45:39   
Bicesuper
Hvala.
Znaci savetuje se samo taj dan mirovanje?
Nema nekih bolova i slicno?
Ja sam npr posle aspiracije bila potpuno neupotrebljiva a nisam to znala (upala sam u blagu hiperstimulaciju).

(odgovor članu JacaIvan)
Direktna veza do poruke: 1115
18.2.2022 9:46:31   
Bicesuper
Miracleb, da li znas da li se preporucuje odredjena ishrana, kao ono posle aspiracije, da se bazira na proteinima, da se smanje ugljeni hidrati?

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1116
19.2.2022 23:30:05   
Marinkovicm
Da li znate mozda ima li u toj bolnici gde dr Emre radi operacije neki prevodioc?

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 1117
20.2.2022 13:52:00   
Bicesuper
Ne ocekuj nikakv spec pevod.
Ti sto navodno ynaju engleski znaju dve tri recenice.
Cisto da se ne iznenadis... bas su slabi, ali dovoljno da ba nesto razumes.
Ne znam sta radite tamo, da li Mtese ili i aspiraciju pa pitaj sta te zanima

(odgovor članu Marinkovicm)
Direktna veza do poruke: 1118
20.2.2022 14:07:05   
Marinkovicm
Suprug treba da ode na mikro tese. Mozes li mi dati svoj mejl da ti posaljem poruku ako ti nije problem za par informacija

Direktna veza do poruke: 1119
20.2.2022 15:35:28   
Bicesuper
Mozda je bolje da ovde javno pitas.
Iz vise razloga/vise ce ti ljudi odgovoriti, jos neko ce procitati info a moj suprug na karju nije ni radio Mtese pa nemam o tome previse podataka.
Ali pisale su ovde devojke.
Ne znam koja ja vasa situacja ali se prvo uradi spermogram , mozda tako nadju, dosta nas je imalo takav slucaj.
Verovatno ti ne radis paralelnu stimulaciju nego cete prvo da proverite njega?

Direktna veza do poruke: 1120
20.2.2022 15:50:12   
Marinkovicm
Necu ici na paralelnu stimulaciju nekako mi je sce previse stresno zelimo prvo da vidimo da li ih ima ili ne pa posle polako. Bitno je da se pronadju. 8.03 imamo kod dr Emrea rekao je da ce prvo uraditi pregled i spermogram pa ako nista ne nadju 10.03 ce biti mikro tese.. ovde je radio 3 spermograma i 1 punkciju sve 0. Hormoni svi dobro sim sto je inhibin b nizi 33. Genetika dobra na ultrazvuku sve savrseno osim varikocele jedan doktor je rekao da je 2 stepen , drugi da je 3 stepen ali da ona ne moze bas da napravi toliki problem

Direktna veza do poruke: 1121
20.2.2022 16:38:24   
Bicesuper
Jasno za stimulaciju, svako ima neke svoj razloge.
Ja sam isla paraleleno, mada sam se u nekom trenutku cak i dvoumila u smilsu sto da se trujem tolikim hormonima kad ce se jajne celije baciti ako njemu ne nadju nista.
Mi smo dugo odagali odlazak, korona nas je usporila sigirno 9 meeci (suprugu skocio ddimer pa morali to da cekamo) pa sam ja imala vremena za razmisljanje i dvoumljeneje :)
Na kraju sam ipak radila paralelno sto je ispalo dobro jer on nje ni isao na Mtese. On je doduse ovde u Srbiji na 1 speromgramu imao neke retke ali svi su rekli da to ne uzimamo u obzr.
A ipak ih ima, u Turskoj su mu nasli.
Milsim da hormoni nemaju neke pretrane veze, u smislu ima muskaraca kojima su nasli iako prognoze po hormonima nisu bile sjajne.
Nama npr niko nije rekao da radimo inhibin B ali sam ja citala pa smo ga uradili, bio je niz ali ne nesto strasno.
Sto se tice varicele znam da ona prourokuje opstruktivnu u smislu da ne da spermatozoidima da prodju iako ih ima, ali kod vas je kako sam shvatila drugacija situacija
Da li je dr Emre dao tvom suprugu terapiju? Gde ste radili punkciju?Sto se tice Mtese radi se u anesteziji, malo mirovanje kako sam shvatila, neki poseban ves se nosi, nsta pretrano traumaticno. Samo da sve bude dobro

Direktna veza do poruke: 1122
20.2.2022 16:47:31   
Marinkovicm
Nije mu dao nikalvu terapiju sto nas je iznenadilo. Rekao je samo da su rezultati dovri i da nije retkost da ih ovde nema , a da on ipak pronadje par komada .. spermogram je radio na 3 razlicita mesta svaki pit je bilo nula. Cak smo imali i konsultacije u Sarajevu klinika Bahceci tamo je opet bila 0 na spermogramu. Trebalo je sada u martu da odemo na mikrotese kod njih i paralelno da radimo stimulaciju(sto je kod njih obavezno) mada smo odustali totalno je losa oraginizacija pritom smo saznali da operaciju radi ginekolog sto je apsurdno totalno. Punkciju je radio dr Bojanic za koga imamo stvarno sve najlepse da kazemo.. njegovo misljenje je da oni ne sazrevaju dovoljno i probao bi sa nekom terapijom ali ne zeli nista da radi napamet i predlozio biopsiju i podvezivanje vene , suprig je spomenuo da bi radio mikro tese i rekao je da je ti veca sansa za 50 posto sto je dovoljno da se odmah odlucimo na to.. izbor pada na dr Emrea jer nismo pronasli zaista nista lose za njega prilicno ga hvale. Imao je jedan razgovor sa njim i zaista deluje prijatno. Zanima me u kom ste hotelu bili smesteni, koji je najboljo ozbog i da li hoteli vrse prevoz od aerodroma?

Direktna veza do poruke: 1123
20.2.2022 17:18:10   
Bicesuper
Pravac Mtese. Nema potrebe za daljim lutanjima, ako ih ima, onda ce ih naci na taj nacin.
Ja ne znam kako moze da se ustanovi to sto je rekao dr Bojanic, verovatno biopsijom.
Dr Emre je vrlo prijatan, on je nekada radio na toj Bahceci klinici i iskreno mislim da smo tako mi z Srbije i okruzenja i i saznali za njega.
On ne radi tamo vec npr 2,3 godine mozda.
Mi smo bili smesteni u stanu, jer smo ostali 23 dana pa hotel nije dolazio u obzir, trebalo nam je nesto prostranije.
Taj kraj u kom je bolnica je dosta uzbro nizbrdo pa savetujem svakako taksi, a kad budete isli na duze za stimulavciju i to onda biraj, nesto tu u okolini meni je super taj kraj, i sad idemo u stan tu u blizini, ali je dosta nizbrdo i uzbrdo... Mi ovaj put idemo kolima, da poupujemo svatsa nesto...
Istanbul je caroban i nadam se da ce vam biti sve dobro pa da se vratitei zivate u njegovom duhu.
Sto se tice prevoza sa aerodroma nemam savet, mi smo rezervisali prevoz ali nemam reci pohvale. Prvo su nas lagali, pa da nas smeste sa nekima, pa kao vozac imao sudar, bas sam bila neprijano iznenadjena.
Ali posto smo mi bukirali za nas same i ja sam rekla d idem kod dr oni su nas smestili a ostatak ljudi je cekao kao lud - to se zove Tranigo i culi smo preporuke ali eto ja nisam zadovoljna i ne bih nikako preko njih.

Kad smo se vracali uzeli smo taksi, narucila nam gazdarica stana. Prezadovoljni, aksi je izuzetno jeftin, o aerdoroma nekih 2 hljade dinara ako ne i manje.
Mozete zamoliti hotel da vam poruci taksi.

Direktna veza do poruke: 1124
20.2.2022 17:21:49   
Marinkovicm
Hvala ti puno na informacija.. jedva cekamo da vidimo na cemu smo vise.. mozes li mi reci u kojoj bolnico rade operaciju jer se ovde spominju dve

Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here