|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 101 102 [103]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
24.9.2024 11:30:03   
Anoniman05
Da li je neko možda imao iskustva sa Dr. Sava Mićić iz Beograda i njegovim terapijama? Mi smo iz CG, ali su nas juče uputili njemu,navodeći da je jedan od boljih doktora, a po forumima sve najgore za njega pišu.. pa ako neko ima neka iskustva sa njim, ili zna nešto, molim Vas da napišete.

(odgovor članu Ivona2509)
Direktna veza do poruke: 2551
   RE: Azoospermija
25.9.2024 13:08:47   
pudlicica
Cao svima, jel je nekom uspela vto, ako je morfologija i dnk fragm. losa, sa uradjenom mikro tesom? Mi smo imali dve vto ali bezuspesne, nadju spermt. Ali morfologija i dnk fragm. Loši i ne uspe vto, pa me zanima ako je nekom uspela sa ovakvim problemom vto ali sa mikro tesom?

(odgovor članu Mrvica Rodic)
Direktna veza do poruke: 2552
   RE: Azoospermija
26.9.2024 11:10:23   
Miky85
Prvo je stajalo da dolaze 12 oktobra Emre i još neko od ginekologa na festival. U dopisivanju sa Dr.Emre sam saznao da oni ove godine ne dolaze na festival 12 oktobra vec da dolaze sedam dana kasnije, to jest 19 oktobra u hotel Falkensteiner na Novom Beogradu. Da bi kasnije proverio i video da ih nema u agendi za festival 12 oktobra... Mislim da pored Emrea dolaze Sulejman i Numan...

(odgovor članu ana_88)
Direktna veza do poruke: 2553
   RE: Azoospermija
26.9.2024 15:07:36   
Jelena2905
Dr Emre i dr Suleyman dolaze 19.10.2024. u BG hotel Falkensteiner, od 11:00 pocinje konferencija. Danas smo bili kod njih pa sam ga pitala da potvrdi detalje jer mi je ovaj dolazak spomenuo jos u avgustu. Nzm za dr Numana moguce i on da dolazi ali Emre i Suleyman su mi licno rekli da dolaze pa zato za njih znam provereno.

(odgovor članu Miky85)
Direktna veza do poruke: 2554
   RE: Azoospermija
27.9.2024 10:01:47   
Bliznakinja_
Zdravo! Suprug i ja smo bili prosle nedelje u Istanbulu kod dr Emrea pa da podelim iskustvo sa tobom kao i sa ostalim clanicama foruma. Imali smo zakazan pregled za utorak, a za cetvrtak je bila zakazana Microtese operacija. Na pregledu nam je doktor rekao da suprug treba da odradi ponovo test krvi kako bi proverili FSH (100€) ultrazvuk testisa (oko 70€) i spermogram (100€). Predlazem da uradite nalaze krvi i ultrazvuk ovde i da sa njima idete u Istanbul jer verujem da ce biti povoljnija cena. U dve razlicite bolnice smo isli da radimo analize. Operacija se radi u bolnici Ota & Jinemed, koja je deset_ak minuta od ordinacije dr Emrea. Mi smo imali smestaj u hotelu Şişli palace koji je deset_ak minuta hoda od ordinacije, a dvadeset_ak minuta od bolnice gde je rađena operacija. Ulice u tom delu grada gde smo bili smesteni su dosta strme pa smo posle operacije uzeli taksi za povratak u hotel, inace smo do tada svuda isli peske.

Operacija je trajala oko 1h i 20min, na zalost kod supruga nisu nasli nista. Dr je uzeo uzorak tkiva i poslao na biopsiju kako bi se videli uzroci stanja. Biopsija kosta jos 100€. Pominjem sve cene kako biste znali da pored 2000€ koliko se placa za microtese, ima jos nekih troskova na koje mozda ne racunate. Nas je sve ukupno sa svim dodatnim analizama izaslo oko 2400€. Ukoliko se zamrzavaju spermatozoidi, to je jos 500€, ali u tom slucaju nemate trosak biopsije. Utisak o dr je da je ljubazan i profesionalan, jedino sto nam je zasmetalo je da kada smo zamolili da nam posalje izvestaj sa detaljima suprugove biopsije, poslao nam je fotografiju na kojem je izvestaj na turskom jeziku, bez ikakvog objasnjenja. Uspeli smo nekako da provedemo ali i dalje ne razumemo kakvi su nalazi. Zamolila sam ga da nam objasni nalaze biopsije, ali na to nisam dobila odgovar. Znam da je jako zauzet, u sta smo se uverili, ali bi nama zaista znacilo da nam je pojasnio stanje i posavetovao nas u vezi sa tim. Mi smo dan nakon operacije vec leteli nazad za Srbiju. Suprug nije imao jake bolove prvi dan, ali su nakon povratka u Srbiju bolovi poceli da se pojacavaju. Dobio je i temperaturu cak pa smo isli u bolnicu jer smo se zabrinuli, ali je na kraju sve bilo u redu. Morao je samo da miruje i pije lekove protiv bolova kao i antobiotoke koje je dr prepisao i sada je mnogo bolje.Nadam se da ce nekoj od vas znaciti nesto od informacija koje sam podelila, ako mogu na neki nacin jos da pomognem slobodno mi pisite. Svima koji planiraju odlazak u Istanbul zelim puno uspeha i srece 🍀✨️

(odgovor članu Katja1508)
Direktna veza do poruke: 2555
   RE: Azoospermija
27.9.2024 10:05:40   
Bliznakinja_
Ovo je bio odgovor na poruku koju je objavila @katja1508, nisam uspela da odgovorim direktno ispod njene objave, pa se objavilo ovako, ne zamerite, nisam do sada pisala ovde.

(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2556
   RE: Azoospermija
27.9.2024 21:54:49   
Anoniman05
Zdravo. Možete li mi reći koja je situacija kod Vašeg supruga, da li su mu nalazi u redu? Mi smo prošle nedelje takođe trebali da imamo operaciju, ali smo morali da odložimo. I pored dobrih nalaza hormona, dr.Emre nije bio previše optimističan,pa ako možete podijeliti Vaše iskustvo. Hvala

(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2557
   RE: Azoospermija
28.9.2024 7:37:52   
Bliznakinja_
Osim blago povisenog FSH-a, ostale vrednosti su bile normalne. Dr je rekao da na osnovu svih parametara postoji mogucnost da se tokom operacije nadje nesto, ali na zalost, to se nije desilo. Ako vas zanimaju neki konkretni nalazi, slobodno mi pisite.


(odgovor članu Anoniman05)
Direktna veza do poruke: 2558
   RE: Azoospermija
28.9.2024 12:27:41   
Anoniman05
Poštovana, mislim da smo se sreli kod dr. Jer smo i mi prosle nedelje bili tamo. Iskreno , zacudile su me cijene ultrazvuka i spermograma koje ste naveli, jer je nama samo ultrazvuk naplacen 240 e. Spermogram 65 EUR. Kad je operacija u pitanju, on izgleda nema fiksnu cijenu, vec je par puta mijenjao istu. Takodje imamo problema sa njim vezano za izvjestaj, jer ga uporno trazimo, ali ga ne salje. Nama su svi nalazi u redu, i hormoni i genetske analize, ali su mu običnom biopsijom nadjeni samo spermatidi. Zadnji Put mu je cak dao klomifen(clomid) da pije, ali kao moze ali i ne mora jer nikome nije pomoglo. Nije previse optimistican za micro tesu, kao sto sam vec rekla. Mozete li mi reci tacno koliko je Vama FSH povišen, i da li je prije micro Tese radio biopsiju?

< Poruku je uredio Anoniman05 -- 28.9.2024 12:30:15 >

(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2559
   RE: Azoospermija
28.9.2024 19:48:03   
Bliznakinja_
Moguce je da smo se sreli u ordinaciji ako ste i vi bili tamo prosle sedmice, jer mi se cini da doktor zakazuje u toku pre podneva uglavnom i bilo je nekoliko parova tamo isto kada i mi. FSH mu je bio 13. Genetske analize su bile dobre.Sto se ultrazvuka tice, pogresila sam cenu, upravo sam proverila i kostao je 5000 lira (oko 130€) sto je svakako manje nego sto ste vi platili. Meni se cini da i te cene dodatnih analiza nisu fiksne, sto zaista smatram neprofesionalnim, ali kada smo bili dosli vec do tamo i izdvojili novac za citavu proceduru, nekako smo samo prihvatili da je to jednostavno tako i da to sada placamo i verovatno necemo morati opet i prosto moramo da uradimo sve sto dr kaze, nadajuci se najboljem ishodu. Pri tom sam zaboravila da napomenem da su nam umalo obracunali 500€ vise kada smo se nakon operacije odjavljivali iz bolnice,  jer doktor nije iskomunicirao sa bolnicom da smo mi vec njemu poslali depozit od 500€, pa smo morali da ga zovemo da objasni gospodji u finansijama u bolnici da smo to vec platili njemu. Sreca u jednog momka koji je zaposlen na recepciji bolnice gde je radjena operacija, on nam je pomogao da se sporazumemo sa tom gospodjom, jer ona engleski uopste nije pricala.Suprug  nije radio biopsiju pre toga, vec su uzeli delic tkiva na samoj mtese operaciji koje su analizirali naknadno, nakon sto smo vec saznali da  na operaciji nisu nasli nista. Nikakvu terapiju nije dobijao pre operacije, jedino je pre par godina pio klomifen takodje na predlog nekog naseg doktora ali to nije dalo  rezultate tada, tako da je dr Emre predlagao da se odmah radi mtese. Danas nam se konacno javio doktor, na moje insistiranje da nam pojasni rezultate biopsije. Zakljucak je da suprug nema spermatogenetske celije koje stvaraju spermatozoide, te celije nisu uopste prisutne kod njega i to moze biti od rodjenja ili nastalo tokom zivota, ne zna se razlog tome. Pomenuo je kako se trenutno u svetu radi na nekim genetskim istrazivanjima koja ce u bliskoj buducnosti mozda moci da pomognu da se sazna uzrok ovome, ali ja iskreno ne vidim kako to moze nama pomoci, to je cini mi se vise bitno za doktore da bi razumeli zasto do ovakvih stanja uopste dolazi. Ostaje nam da s vremena na vreme suprug uradi spermogram i da se nadamo da ce se mozda nekada stanje promeniti, kaze doktor da se i to desavalo. Da li vam je doktor zakazao mtese za neki drugi datum vec, da li cete opet morati ici u Istanbul ili ste jos uvek tamo?


(odgovor članu Anoniman05)
Direktna veza do poruke: 2560
   RE: Azoospermija
28.9.2024 20:00:45   
Anoniman05
Bas mi je zao zbog ovoga sto ste napisali. Ne treba gubiti nadu.
Nama je ovo bio drugi put u Istanbulu, prvi put smo bili na konsultacije, a za 16-i septembar nam je bila zakazana operacija. Medjutim, posto je moj muz imao TESE(biopsija testisa), stanje je takvo da treba da sačeka Jos par mjeseci do operacije, kako bi se oporavili testisi.

(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2561
   RE: Azoospermija
28.9.2024 20:26:44   
Bliznakinja_
Hvala vam puno. Mi smo nekako prihvatili ovu situaciju i ne gubimo nadu, odnosno verujemo da ce biti onako kako je najbolje za nas i da sve ima neki svoj razlog koji mi mozda sada ne mozemo razumeti. Za sada nam je fokus na tome da se muz potpuno oporavi, pa cemo lagano gledati koje su nam opcije za dalje... Trenutno ne razmatramo usvajanje deteta, ali nije iskljucena i ta opcija u nekoj buducnosti. Smatram da je odnos izmedju nas dvoje najbitniji i da sada trebamo biti podrska jedno drugome, a ostalo ce sve doci na svoje vremenom. A mozda se u medjuvremenu pronadju jos neke nove metode koje ce omoguciti da i ovakvi slucajevi mogu imati pozitivan ishod.Ono sto nam je doktor rekao jeste da uvek postoje sanse da se stanje neobjasnjivo promeni, i ma koliko male te sanse bile, i dalje nam to uliva neku nadu.
Mi vama zelimo svako dobro i pozitivne rezultate predstojece operacije! 

(odgovor članu Anoniman05)
Direktna veza do poruke: 2562
   RE: Azoospermija
2.10.2024 13:45:12   
Maya20
Zdravo @Bliznakinja_, čitam tvoje postove i neverovatna je sličnost između vašeg i našeg slučaja. Isti nalaz nam je bio nakon  mTese kod dr Emrea i iste smo savete dobili od njega. Tri godine je prošlo od kad smo bili kod njega, a deset_ godina ukupno traje naša borba. Mi se i dalje nadamo da če se nešto “desiti”, da će se pronaći neko rešenje i za naš slučaj. Neodustajte i verujte. Ako u medjuvremenu dodjem do nekih novih saznanja, podeliću ovde, a isto bih zamolila i vas. Veliki pozdrav i svako dobro….
IZVORNA PORUKA: Bliznakinja_

Hvala vam puno. Mi smo nekako prihvatili ovu situaciju i ne gubimo nadu, odnosno verujemo da ce biti onako kako je najbolje za nas i da sve ima neki svoj razlog koji mi mozda sada ne mozemo razumeti. Za sada nam je fokus na tome da se muz potpuno oporavi, pa cemo lagano gledati koje su nam opcije za dalje... Trenutno ne razmatramo usvajanje deteta, ali nije iskljucena i ta opcija u nekoj buducnosti. Smatram da je odnos izmedju nas dvoje najbitniji i da sada trebamo biti podrska jedno drugome, a ostalo ce sve doci na svoje vremenom. A mozda se u medjuvremenu pronadju jos neke nove metode koje ce omoguciti da i ovakvi slucajevi mogu imati pozitivan ishod.Ono sto nam je doktor rekao jeste da uvek postoje sanse da se stanje neobjasnjivo promeni, i ma koliko male te sanse bile, i dalje nam to uliva neku nadu.
Mi vama zelimo svako dobro i pozitivne rezultate predstojece operacije! 



(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2563
   RE: Azoospermija
7.10.2024 22:23:44   
Aleeks
Pozdrav, da li mi neko može reći koliko je vremena okvirno potrebno doktoru Emreu da odgovori na mejl ili poruke na Whatsappu, poslala sam mu prije skoro mjesec dana supugove nalaze i još uvijek nisam dobila nikakav odgovor😟

(odgovor članu Jelena2905)
Direktna veza do poruke: 2564
   RE: Azoospermija
8.10.2024 7:18:24   
Bliznakinja_
Zdravo @Maya20, hvala na poruci i podrsci. Interesantno da nam je situacija identicna. Verujem da jos ima parova sa ovakvom ili slicnom sitiacijom. Nadam se da cemo jednog dana procitati poruku od nekoga ko se sa istim suocio i na kraju ipak imao uspeha🍀Mi cemo sigurno nastaviti dalje trazeci jos neka dodatna misljenja doktora, mozda i neke dodatne terapije, samo da se muz jos malo odmori od svega. Javicu ako saznamo bilo sta korisno! Srecno🍀



(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 2565
   RE: Azoospermija
8.10.2024 7:25:16   
Bliznakinja_

Pozdrav @Aleks, i meni se desavalo da se doktor ne javlja odnosno ne odgovara na mejl, pa sam slala Whatsapp poruku i na nju je odgovorio. A desilo mi se da mi nekada ni na Whatsapp poruke ne odgovara pa ja nakon par dana posaljem podset_nik i onda odgovori. Trebas biti uporna. Mada, negde mi se cini da sam procitala da sada naplacuje i onlajn konsultacije i da ako zelis da vam protumaci analize treba da zakazes konsultaciju, nisam sigurna, ali cini mi se da sam negde videla da je neko napisao 50€ za konsultaciju. Ako neko ima preciznije informacije nadam se da ce napisati. Pozdrav i srecno!
IZVORNA PORUKA: Aleeks

Pozdrav, da li mi neko može reći koliko je vremena okvirno potrebno doktoru Emreu da odgovori na mejl ili poruke na Whatsappu, poslala sam mu prije skoro mjesec dana supugove nalaze i još uvijek nisam dobila nikakav odgovor😟



(odgovor članu Aleeks)
Direktna veza do poruke: 2566
   RE: Azoospermija
9.10.2024 7:59:39   
17 joka


user posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2567
   RE: Azoospermija
9.10.2024 8:14:01   
Maki@
Na njegovom sajtu ima link za prijavu za 19.10. https://forms.gle/JdzQUn821B5b6dQ17
Sto se tice odgovaranja na mejl/whatsapp, da, nekad se mora podsecati bez obzira da li ste bili kod njega ili ne. Najbolje podset_iti posle par dana i nekako pojasniti da ste vrlo voljni da zakazete kod njega dolazak
Bas mi bude zao kad procitam da je neko provalio toliki put i trudio se a da mu dr ne nadje nista… citala sam da opcija sa maticnim celijama moze biti od pomoci, a pored toga se pojavio novi review na Google kod ocenjivanja Emrea gde je neki covek napisao da je u odredjenjoj bolnici uz pomoc fitoterapije uspeo da dobije dete, pa treba to istraziti
Sava Micic - nije bas najvoljeniji dr, mozda bolje ici u neku od klinika za sterilitet, endokrinologa ili androloga, ili Emre :)

(odgovor članu Jelena2905)
Direktna veza do poruke: 2568
   RE: Azoospermija
9.10.2024 21:44:27   
Maya20
Mi smo prosle godine isli kod dr Tansela na ponovnu mTesu, uz prethodno uzimanje terapije, ali na zalost, ponivo bez uspeha. Tako da jos jedna Mtesa za nas nije opcija, jedino neko bozije ili cudo medicine. Raspitajte se i vi svakako, pa ovde javljamo jedni drugima novosti🍀

(odgovor članu Bliznakinja_)
Direktna veza do poruke: 2569
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  99 100 101 102 [103]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 101 102 [103]
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Прерано за бебу?
пеперутка16

Да ли је рано за жељу за дететом и за брак са 18 година?

Click Here