Bliznakinja_
|
Moguce je da smo se sreli u ordinaciji ako ste i vi bili tamo prosle sedmice, jer mi se cini da doktor zakazuje u toku pre podneva uglavnom i bilo je nekoliko parova tamo isto kada i mi. FSH mu je bio 13. Genetske analize su bile dobre.Sto se ultrazvuka tice, pogresila sam cenu, upravo sam proverila i kostao je 5000 lira (oko 130€) sto je svakako manje nego sto ste vi platili. Meni se cini da i te cene dodatnih analiza nisu fiksne, sto zaista smatram neprofesionalnim, ali kada smo bili dosli vec do tamo i izdvojili novac za citavu proceduru, nekako smo samo prihvatili da je to jednostavno tako i da to sada placamo i verovatno necemo morati opet i prosto moramo da uradimo sve sto dr kaze, nadajuci se najboljem ishodu. Pri tom sam zaboravila da napomenem da su nam umalo obracunali 500€ vise kada smo se nakon operacije odjavljivali iz bolnice, jer doktor nije iskomunicirao sa bolnicom da smo mi vec njemu poslali depozit od 500€, pa smo morali da ga zovemo da objasni gospodji u finansijama u bolnici da smo to vec platili njemu. Sreca u jednog momka koji je zaposlen na recepciji bolnice gde je radjena operacija, on nam je pomogao da se sporazumemo sa tom gospodjom, jer ona engleski uopste nije pricala.Suprug nije radio biopsiju pre toga, vec su uzeli delic tkiva na samoj mtese operaciji koje su analizirali naknadno, nakon sto smo vec saznali da na operaciji nisu nasli nista. Nikakvu terapiju nije dobijao pre operacije, jedino je pre par godina pio klomifen takodje na predlog nekog naseg doktora ali to nije dalo rezultate tada, tako da je dr Emre predlagao da se odmah radi mtese. Danas nam se konacno javio doktor, na moje insistiranje da nam pojasni rezultate biopsije. Zakljucak je da suprug nema spermatogenetske celije koje stvaraju spermatozoide, te celije nisu uopste prisutne kod njega i to moze biti od rodjenja ili nastalo tokom zivota, ne zna se razlog tome. Pomenuo je kako se trenutno u svetu radi na nekim genetskim istrazivanjima koja ce u bliskoj buducnosti mozda moci da pomognu da se sazna uzrok ovome, ali ja iskreno ne vidim kako to moze nama pomoci, to je cini mi se vise bitno za doktore da bi razumeli zasto do ovakvih stanja uopste dolazi. Ostaje nam da s vremena na vreme suprug uradi spermogram i da se nadamo da ce se mozda nekada stanje promeniti, kaze doktor da se i to desavalo. Da li vam je doktor zakazao mtese za neki drugi datum vec, da li cete opet morati ici u Istanbul ili ste jos uvek tamo?
|