Marica Zna -> RE: Azoospermija (31.5.2024 16:32:20)
|
Pozdrav! Nova sam na forumi. Partner je prije nekoliko mjeseci dobio dijagnozu azoospermije, neopstruktivne.Obavio je pretrage, kariotip i mikrodelecije su regularne, tako da nije genetika. Hormoni su mu loši i vjerojatno uzrok. Do većine informacija smo došli preko ovog i još nekih foruma. U Zagrebu jedan doktor (dr.Hauptman) radi MicroTese na Rebru, lista cekanja je cca 6mj, on smrzne ako išta nađe i mi onda moramo u nekoj klinici po izboru raditi stimulaciju nakon što tražimo iz njihove banke uzoraka transfer, jer je njihova klinika zatvorena zbog obnove, tako nam je rekao prošli tjedan. To nam se sve čini komplicirano, i taj doktor je partneru dao jako male šanse da išta nađe. Također postoji u Splitu privatna klinika koja radi microTese i MPO ali su komentari za nju dosta suprotni (i loši i dobri).Preko foruma smo došli do imena dr.Tansela i dr.Emrea u Istanbulu. Poslali smo im informativni mail, obojici, i oni bi partneru obojica dali hormonsku terapiju,što doktor u Zg ne bi (tako je izricito rekao) i dosta vece šanse za pronalazak sperme.Zanima me je li itko ovdje išao kod nekog od ta dva doktora, koja je procedura,mora li partner prvo sam na pregled, pa tek kasnije idemo zajedno, i najviše kakvi su vam dojmovi za obojicu?Odlučili smo da idemo u Istanbul sigurno, jer ništa bliže ne postoji, ali moramo odlučiti gdje.Hvala
|
|
|
|