Azra_ -> RE: Urinarne infekcije kod dece (18.3.2013 0:12:47)
|
Čitajući ovo, sećam se svog ranog detinjstava i vucaranja po doktorima zbog ešerihije. Pre nekih 30ak godina, doktori nisu bili baš tako preduzimljivi da odmah sve ispitaju i da se stvar reši. Kad god bi se ešerihija vratila, temperatura u nebesa, obavezno bolnica. Govorili su da će se imunitet izboriti kako budem rasla. Istina, bakterija se sve ređe pojavljivala kako sam rasla, ali je i dalje bilo. Na inicijativu mog oca, odveo me je kod dr Save Perovića(to je onaj što je sad poznat po operacijama promene pola[sm=jezicek.gif]). Odmah su uradili sve analize, utvrđen refluks i zakazana intervencija. Imala sam 6 godina. Tada se to radilo nekom pastom koja se ubrizgava u kanal. Nije je bilo kod nas, iz Nemačke se naručivalo. Intervencija mi je još u dobrom sećanju u odnosu na svo maltretiranje pre toga. Radili su u totalnoj anesteziji, npr.danas a prekosutra išla kući. Moji su se preporodili, a i ja sa njima. Zato mame, koliko god bilo bolno, bolje uraditi sve analize i pretrage da stvari budu jasne. Da smo mi čekali da moj imunitet ojača i bori se protiv bakterije kako su tada doktori govorili, bubrezi bi mi stradali. P.S. Zamislite još ovu nezgodu. Na dan zakazane operacije, kada sam ja već bila u šok sobi i pripremljena za operaciju, doktoru jave da mu je umrla majka. Naravno, nije mogao da operiše. Razbudili me, pa za dva-tri dana obavili sve kako treba. Sa ove distance, sećajući se svega kroz šta sam prošla, sada, kao majka, sigurno znam da je mojim roditeljima bilo teže nego meni.
|
|
|
|