New Mom -> RE: Urinarne infekcije kod dece (16.8.2012 16:04:03)
|
Jutros smo Kaći vadili krvnu sliku i davali urin, jer već treći dan ima visoku temperaturu između 38,5 i 39, koja ima skokove i padove nekoliko puta tokom dana. Nalazi kažu da je u pitanju bakterijska urinarna infekcija. Nije rađena urinokultura, stoji samo da bakterija ima "značajno" i da postoje proteini u urinu i veoma visok nalaz leukocita. Dobila je Pankav da pije 2X dnevno i da pije što više tečnosti. Sad kad premotam film, sve znake sam izgleda zanemarila. Prvo, mokrila je manje, ređe (danas od ustajanja u 6.30h samo 2 puta; mada prethodnih dana nije bilo toliko izraženo). Doduše, urin se ne oseća. Pre nekih 4-5 dana je počela da pipka ribicu posle piškenja, ali sam mislila da je to videla u vrtiću (donela je gomilu loših stvari, kao diranje nosa, bekeljenje itd., pa sam i ovo tome prepisala). Bojim se posledica. U preko 70% u ovom uzrastu je u pitanju E.Coli, a to je po meni ubistvo - nikad kraja! I stalno se pitam koliko loše je negujem, vodim računa o higijeni... Trudim se svaki put da je obrišem ka guzi, veš joj perem na 90 uz dvostruko ispiranje bez omekšivača, samo pamučne ima gaćice. Nošu ne dezinfikujem posebno često, ali, jbg., samo ona je koristi... Mada jeste krenula pre 2 i po nedelje u vrtić. Baš sam se rastužila na sve ovo... Ona je strašno loše, bleda, razdražljiva, plače preko 80 posto vremena, piški na 6 sati i to jedva uz vrištanje. Sad nema T., ali noćas skoro celu noć preko 39. I tako... [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|