Zemunka85
|
Zeeeneeeeee . Kod nas je sve OK!!!! Najbitnije da VURa nema, a postoji neka sitna nepravilnost, koja koliko sam shvatila nije uzrok infekcijama i samo je trebamo pratiti UZV dva puta godisnje. Cekam odgovor DR Amire sta dalje, da li smo ipak na profilaksi 6m. Ovako, put na tamo je bio OK. Lara je spavala veci deo puta, kao sto sam i mislila. Ceo put je autoput, pa se stigne bas brzo, za 4h. Odmah smo ih nasli. Osoblje nije u belim mantilim, sto mi je jaaako bitno. Laki nije ni skapirala da smo kod DR. Ima puuuuuno igracaka i igrala se do ulaska u ordinaciju, tek je tada skontala da smo kod DR. Onda je preplakala. Nije se bubica mrdnula, bila je jako dobra i saradjivala, ali je sve vreme plakala i vikala "tam tam tam" da ide tamo gde su igracke :(. Oni su svi jako ljubazni i strpljivi. Ima punoo igracaka, pa smo je zaigravali, cak na trenutke nije ni plakala. Neko vreme na ledjima, onda na stomaku. Onda su videli da nije dovoljno piskila, pitali me da li bi saradjivala da je stavim na nosu. Bas nisam znala sta ce biti jer je u soku, place .. da li ce saradjivati. Medjutim, kada sam je stavila na nosu, zamolila sam je "hajde Laki, moli te mama, jako se sada napni i puno piski i odmah idemo tamo, obecavam ti" i bas mi je bilo dirljivo kako se naprela onako kroz plac i ispislika. I to je bio to. Nisam smela nista fa pitam, cekam da mi se covek obrati. Onda je rekao da Laki nema VUR, ima neko malo da l prosirenje ali da nije strasno, Osnovna preporuka je da se skidamo iz pelena. Izvestaj zuci ovako: ""Bubrezi su uredno smesteni, primerenog oblika, urednih osovina. Na uzduznim presecima, desni bubreg meri 64*30mm, levi 64*28mm.Obostrano uredna sirina i struktura parenhima citavim obimom uz primerenu kortiko-medularnu diferencijaciju. Pri nativnom pregledu desno nema dilatacije kanalnog sistema, levo pijelon AP promera 7-8mm, nema dilatacije casica. Ureteri nisu prosireni. Mokracni mehur pri nativnom pregledu uredno distendiran, stijenka (nisam znala nas izraz za ovo) uredne debljine, pravlinih kontura,prevezikalni odsecci uretera nisu prosireni. Adneksa obostrano slobodna, uterus dimenzijama i ehomorfologijom dobi primeren. Tokom ultrazvucne cistografije uredno se retrogradno ispuni mokracni mehur fizioloskom otopinom te kontrasnim sredstvom. Pri punjenju fizioloskom otopinom nema patoloske dilatacije kanalnog sistema odnosno uretera. Tokom faze punjenja mokracnog mehura kontrasnim sredstom kao i tokom mikcije, ne nalazim retrogradni tok kontrastnog sredstva u kanalni sistem bubrega, kao ni daljnje patoloske dilatacije. Zakljucak: - Nalaz ultrazvucne kontrasne cistografije ne ukazuje na VUR. -Uredna ehomorfologija parenhija i dimenzije oba bubrega. -Blaga dilatacija kanala levo, preporucujem ultrazvucno pracenje"" Ako neko ima neki savet, dobro bi mi dosao :D. Mnoooogooo mi je lakse sada posle ove pretrage. Narocito posle dobrih nalaza. Mi smo posle otisli malo do cetra, da joj kupimo neku igrackicu, jer je razdvajanje od onih bolnickih (a stvarno su preeelpe) podnela teze, nego samu mukcionu, klopali, malo prosetali i nazaaad. Uklopili smo tako da i u nazad spava. Stigli oko 2h jutros, rastereceni legli i evo ga novi daaaaan ....
|