RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Ana RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (6.7.2014 22:20:47)

Suzi, možeš samo bodić i prebaciš pelenicu preko njega, onako skroz raširenu. Ako su mu hladne nogice obuci mu tanke čarapice. U suštini, on neće biti na suncu a u hladovini ako duva vetrić bolje da ima preko sebe pelenicu. Marko je rođen krajem jula (znaš već [sm=smiley36.gif]) i bilo je baš, baš toplo posle izlaska iz bolnice i oblačila sam mu bodić i čarapice, nisam ga pokrivala.

dunja RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 1:18:44)

Devojke hvala. Znači mogu bodić sa kratkim rukavima ili na bretele, kada idemo napolje, pa čak i predveće?

Da li može u bodiću sa kratkim rukavima ili na bretele da spava uveče, bez nogavica/pantalonica? Da ga pokrijem uveče?

Klarita -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 12:07:48)

Dunjci, ja samo prebacim preko njega flanelski prekrivac. Mada, uvek kad ga pogledam otkriven je skroz. Skoro mi jedan neonatolog rekao da tako majusnim bebcima proveravamo vratic, ako mu je pretoplo/toplo oni se znoje tu. Kape ne stavljamo jer su oboje rodjeni sa gustom dugom kosom.

Ana RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 12:26:37)

Ako se dobro sećam, kažu da da bebama uvek oblačiš rukav više nego što ti imaš - ako si ti u majici na bratele njemu obučeš kratke rukave itd. Za noć zavisi kako vam je u stanu, ali mislim da je za spavanje ok bodić kratkih rukava i prebaciš pelenu ili tanki prekrivač preko nogica. Moram da priznam da sam već sve zaboravila [sm=zardeva.gif]

Klarita -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 12:40:24)

Anci, vreme je da obnovis gradivo sa jednom curicom ovaj put [sm=smiley31.gif]

Da, slazem se. Ali ja sam obicno gola, znaci majica na bratele, gacice i nis' preko i opet umirem...pa nisam merodavna. Decu oblacim po nekom instinktu. A, carapice jedino ne mogu da ima skinem i to ti je, kao neka baba, bar imaju oboje nazuvice[sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 12:41:41)

Ana vreme je za popravni [sm=smiley36.gif].
nama je patronazna govorila da kako je mami tako je i bebi, znaci ako ja oblacim majicu bez rukava isto tako i bebi. a da li joj je hladno gleda se po nosicu. ako je on hladan onda treba jos neato obuci, hladne nogice i rucice nisu merilo.
u svakom slucaju za danasnju temperaturu je dovoljan samo bodi bez rukava osim ako u je u stanu dobra hladovina.

dunja RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 12:55:09)

Super, hvala vam!
Moj bebac se danas osuo po vratu, po licu (mada po licu se ospe čim ga uzmem na grudi, od početka maltene) i sada se malo i po glavici osuo, ispod kosice. Jel to znak da mu je vruće?

Klarita -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 13:18:24)

Opet ne mogu pomoci, mojima se od kosice ne vidi koza glave[sm=smiley36.gif] tek kad razmaknes...
Mislim da jeste Dunjci!

Ana RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 13:24:00)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Anci, vreme je da obnovis gradivo sa jednom curicom ovaj put [sm=smiley31.gif]

IZVORNA PORUKA: bubulence

Ana vreme je za popravni [sm=smiley36.gif].

[sm=smiley36.gif] vreme je, vreme! I divno bi bilo da bude curica [sm=smiley1.gif]

Ja Marka nisam utopljavala, evo gledam slike, uvek je bio samo u bodiću. I što reče Klarita, kako ja tako i on. Jedino kad je klima uključena sam mu oblačila čarapice ali nismo nikad pravili veliku razliku u temperaturi, čisto da bude prijatnije za disanje.

bubulence -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 17:38:26)

Anci, sumnjiva si mi [sm=smiley36.gif]

moja ciklama -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 17:56:59)

[img]http://www.dodaj.rs/f/N/FQ/1Pg88CIW/vruina.jpg[/img]

Ana RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (7.7.2014 22:28:08)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Anci, sumnjiva si mi [sm=smiley36.gif]

Haha, ne brini, ništa ne krijem [sm=smiley36.gif]

Ciklama, predivna je [sm=smiley27.gif] joj vidi prstićeeeee!

Klarita -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 12:35:25)

Ciklama, Danica je med medeni lepi, ljubim je u kosicu crnu i roze pelenicu, dusa nasa mila[sm=duda.gif]

A, sad cu da iskopiram svoj post iz razgovora mama, jer ne umem da se samoiscitiram iz teme u temu[sm=zmeden.gif]
sta mi zapara oci i mozak, bebe obucene kao da je sneg do kolena[sm=smiley11.gif] jedna pre nas umotana u cebe, a obucena u benkicu i prslucic neki sa sve dva para carapa[sm=zz_confused.png] N je spavao na onom pultu za bebe, pa je dr prisla da ga poslusa i sledeca beba leze do njega, jao majko mila, umotana u zimsku dunjicu, u ZIMSKU, ja u soku. N spava, obucen samo u bodic, bez carapica, a baba koja spusta dete do nas pita: "Ne li mu je sine ladno na noge?" Reko: "A, vama na vase?"
Kuku, zene jos sam u soku[sm=smiley5.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 12:40:00)

ahhaha a moja D danas se ipak brckala u kadici, ja je stavila u zavetrinu i na sunce ahahahah jao boze neko ce mi zvati socijalnu sluzbu[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 12:42:49)

Ja bih zvala za one iz mog posta[sm=hudicek1.gif]
Pusti dete neka se brcka,pa nije hladno!

dunja RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 13:39:44)

Ciklamice, Danica je anđeo medeni!

Evo i outfita našeg dečkonje na današnjoj sparini [sm=smiley1.gif]

[img]http://www.dodaj.rs/f/2/uM/187a8vI2/dscn3083.jpg[/img]

minnica -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 13:59:52)

Presladak je! [sm=love.gif] A Ciklamina ćerkica je prava princezica. [sm=metulj.gif]

vonavoj -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 14:00:53)

Divni su! Joj,a jos i siroko povijanje[sm=smiley29.gif]
Sava,veliki decko! DAnica prava curica![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anci kv -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 14:24:09)

slatkiši!!!
jao jadni oni po ovoj sparini sve u široko povijanje
Dunda samo u bodiću na bretele,znoji se ko nenormalna[sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (8.7.2014 17:27:56)

kako su lepiii,sava i danica[sm=9nebesa.gif]

Jole84 -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (11.7.2014 13:27:41)

Joj medenjaci [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]
i mi preko dana oblačimo samo bodić i čarapice ali ne znam da li noću smem isto tako,samo sa tankim pokrivačem? Meni sve nešto strah da se noću ne smrzava pa sam joj do sad oblačila neke tanje štramplice dugih rukava i preko samo pelenom pokrijem,a sad već imam utisak da je to previše.

moja ciklama -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (11.7.2014 14:47:37)

IZVORNA PORUKA: branki

kako su lepiii,sava i danica[sm=9nebesa.gif]

[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]