RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Moiraina -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (14.4.2013 19:46:07)

Stariji je rođen početkom avgusta i od početka je bio samo u bodiću kratkih rukava i čarapicama (koje je uvek nekako uspeo da skine).
Mlađi je rođen sredinom oktobra i više puta sam rekla da je mnogo lakše u početku sa "letnjim" bebama, pogotovo što se uvek drao dok ga oblačim. Ovako samo navučeš bodić i ćao.

Figaro88 -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (14.4.2013 19:55:52)

I Andrea je nekako uvek uspevala da skine carapice[sm=smiley36.gif]Stavim je da spava,dodjem da proverim a ono jedbna carapica na nozi druga pored nje skinuta[sm=smiley36.gif]Inace u porodilistu je bila samo u pampersu i bodicu.Nisam umela da joj umotam onu peleno oko nogu pa sam je samo prekrivala time...

Sanchy -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (14.4.2013 22:10:40)

M.Je rodjen sredinom juna ,kada smo izlazili iz bolnice napolju je bilo 37 stepeni,,vrelo leto,uglavnom je bio samo u bodicu i carapicama a i njih sam skidala kada vidim da su mu nogice bas tople...

sneza24 -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (14.4.2013 23:24:54)

L je rođena 28.07. i bila je stalno u bodiću i skoro uvek bez čarapica. Nisam je ni pokrivala kad spava jer je bilo pre toplo.
D je rođen 25.08. a izašli smo tek 04.09. al nisu tog septembra bile velike vrućine pa je bio u bodiću dugih rukava i pantalonama.

majared -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (22.6.2013 19:12:10)

Zene, imam jedno pitanje. Da li smem detetu da skinem siroki povoj makar na par sati, prokuvace mi. I da li da mu skinem carapice na ovu vrucinu

Olga75 -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (22.6.2013 19:29:15)

Majared , ja bih ga skinula svom detetu a evo i tema o njemu pa vidi sta smo pisale KLIK
a carapice , pa mislim da mozes da ih skines pa ako nozice budu hladne vratices ih

Ana RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (22.6.2013 22:14:00)

Majared, ja bih skinula. Moje dete je rođeno u julu, nisam mu ni stavljala širok povoj, tek ponekad. Čarapice sam mu oblačila jer su mu bile hladne nožice ali sam ih skidala čim primetim da mu je toplo.

Snelle -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (23.6.2013 13:00:10)

Ja sam detetu samoinicijativno skinula široki čim su krenule ove vrućine. Prvi uz kukova nam je tek sredinom jula. Da čekam do tada....no way!

Diabla -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 12:28:22)

Kako oblaciti sada bebu od mjesec i po? Ja se sa mojom mamom koljem oko oblacenja. Ona inace nije osoba koja je za bundanje, ali ona insistira da treba da ima ispod bodi bez rukava i preko majicu dugih rukava? Ja sam ja sad skinula u bodi kratkih rukava i preko ima pamucbu zekicu koja je na bratele. Je mu je lice osuto i prsa u crvenim tackicama. Kontam, ako smo mm, sin i ja u majicama na bratele, onda mu vala ne moze biti hladno da bi se prehladio. I sinoc je bas lose spavao, stalno je meketao i grcio se u snu. Bio je u bodiju bez rukava i pamucnoj zeki dugih rukava i pokriven laganim cebencetom, onim tankim ljetnjim... inace nam je toplo u stanu. u njegovoj sobi je 24 stepena...

Misha i Ljisha -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 12:32:50)

Odmah skidanje ako vidis da se bebac osuo od znoja i vrucine. Pa ja sam u majici bez rukava. Kazu jedan rukav duze. Znaci ako ja imam majicu bez rukava ja D navucem majicu s kratkim rukavima, ako ja imam majicu sa kratkim rukavima onda D obucem nesto sa tri cetvrt i tako. Znaci nema potrebe plus bebica tvoja ili lezi ili je ti drzis znaci greje je podloga ili je ti grejes. U jajetu im je tek toplo, skuvaju se jadni. Ja sam recimo moju D (doduse ona vise nije beba) skinula u bodic i neki kratki sorcic i cak sam je pustila da hoda bosa. Pu pu pu nista joj ne fali. Sva je srecna tako raskomocena

serpica -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 22:28:29)

Moj bebac se rodio 15 avgusta na +40 stepeni,kad smo izlazili bilo je isto toliko,samo bodic kratkih rukava ili bez rukava cak nismo ni carapice nosili.Kapicu nismo stavljali prvih 3 meseca ni u kuci ni kada izlazimo,tek kad je pocela zima.Sada nosimo kacketice zbog sunca a kapu samo kad bas duva.Inace i devojcice nisam oblacila puno iako su rodjene u zimu i kasnu jesen.Ja ne podnosim toplotu pa kako sebe oblacim tako i njih.
Negde sam cula da bebe do 6.meseca nemaju razvijen centar za termoregulaciju i da ih zbog toga ne treba utopljavati.

anci kv -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 22:34:40)

u principu,kako sebe,tako i nju oblačim,mada ne može mirna ni sekunde,oznoji se časkom,pa presvlačenje 10 puta dnevno
Zeznuto je u početku,meni je zbog dojenja stalno bilo vrućina pa sam se stalno cimala dal sam je dobro obukla

Modessty -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 22:44:19)

moja deca ne podnose vrućinu. Odmah se osipaju kad im je vruće. Ovih dana Nikola je sam skidao čarapice kad mu je vruće. U stanu nam je toplo, naročito pre podne pa je ili samo u bodiću ili je u majčici kratkih rukava i kratkim pantalonicama. Kad se rodio bilo je toplo pa je često bio samo u bodiću i pokriven samo pelenicom.
Babe imaju neku maniju oblačenja dece previše i umotavanja u ćebad i peškire! Tako ja jedva naučih moju majku da ih ne oblači više nego sebe!

anci kv -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 23:08:22)

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Babe imaju neku maniju oblačenja dece previše i umotavanja u ćebad i peškire! Tako ja jedva naučih moju majku da ih ne oblači više nego sebe!

Zvuči poznato,uvijanje u peškire...[sm=smiley36.gif]

Dani.kv -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 23:25:16)

Jel vi to nesto o meni? Ja bas puno pokrivam bebe. Cebence u duplo i step deka. Joka se otkrije a Maksicu prija

anci kv -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 23:27:38)

jok bre,moja mama me prvih dana zbunjivala sa njenim uvijanjem u peškir sa sve lastišom,dok nisam prešla na vreću za spavanje
Sad spava bodić dugih rukava pa u vreću

bubulence -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 23:50:32)

moje dete je rodjeno kada je napolju bilo 39 stepeni a izasle po 41... samo bodi bez rukava. kod kuce smo odmah ukljucivali klimu u dnevnoj sobi jer se osipala... nama je patronazna rekla kako je mami tako je i bebi. i oduvek se toga pridrzavam... znaci ako ja oblacim kratke rukave i njoj ih obucem.

Sanjica26 RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (28.5.2014 23:52:43)

Bas tako radim kao bubi. Samo sto su moje devojcice zimska deca.

Misha i Ljisha -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (29.5.2014 6:50:33)

Pa ja uopste nisam merodavna da oblacim dete kao i sebe. Meni je uvek vrucina i mrzim leto da mogu skinula bih kozu sa sebe vec na 25. Tako da se ja pridrzavam jedan rukav duze naravno kad bude 40 sigurno ce ici golisava po dvoristu[sm=smiley36.gif]. A necu ni da pricam koliko mi je bilo vrucina dok sam dojila bilo mi jos gore nego inace.

Klarita -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (29.5.2014 9:10:07)

N je jos u stramplama, a ispod bodi kratkih rukava[sm=zmeden.gif] Ili bodi dugih rukava i trenerkica dole [sm=zmeden.gif] Nekako mi jos maleni, ne znam, a vreme nestabilno. K i golu da skinem ne pomaze, koliko se jadna znoji, to nije normalno. A, kape ne nosimo. N nijednom do sada, a K par puta tokom zime i to joj bude pretoplo. Oba deteta mi kosata[sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (29.5.2014 9:22:32)

Ja sam užasno zimogrožljiva, i jedva sam naučila da deci treba da oblačim rukav i nogavicu manje. [sm=smiley29.gif]

Diabla -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (29.5.2014 9:26:28)

Klarita, vidim da su nase bebe istog uzrasta. A kapicu, tj sesiric kad izlazite napolje? Ja stavim sesiric iako su kolica prekrivena onim "krovom". Opet mi tu mama otvara glavu, a ja ne bih kapu nosila. A kako preko noci oblaciti? Ja nisam mjerodavna, meni je uvijek vruce, pa ne znam sta da radim. Ja uvece spavam u kratkim rukavima, dolje imam donji dio pidzame koju u toku noci skinem i budem u gacicama- jos nam otvoren malo prozor. Racunam, ako se ja kuvam sta li je sa njim. Jer se sad poceo buditi na 3 sata preko noci, stalno se koprca u snu. Obucen u bodi dugih rukava i preko ima zekicu. Carsafom mu samo nogice prekrijem...
IZVORNA PORUKA: Klarita

N je jos u stramplama, a ispod bodi kratkih rukava[sm=zmeden.gif] Ili bodi dugih rukava i trenerkica dole [sm=zmeden.gif] Nekako mi jos maleni, ne znam, a vreme nestabilno. K i golu da skinem ne pomaze, koliko se jadna znoji, to nije normalno. A, kape ne nosimo. N nijednom do sada, a K par puta tokom zime i to joj bude pretoplo. Oba deteta mi kosata[sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (6.7.2014 19:53:03)

Kako da obučem Savu (ima 24 dana) kada ga izvodim napolje u kolicima, molim vas za savet? Da li ga pokrivati kada šetamoi da li stavljati kapicu?

minnica -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (6.7.2014 19:55:52)

Ja sam moje oblačila u bodiće samo bez čarapa. Pretopljavanje može biti opasno za tako malu bebu. Nema potrebe ni da se pokriva kad je napolju 30 stepeni, eventualno predveče i to pamučnom pelenicom.

bubulence -> RE: Kako oblaciti novorodjence u ljetnjim mjesecima? (6.7.2014 21:01:04)

skazem se sa minicom, samo bodic ako je ovako toplo. ne treba kapica a ni prekrivati preko dana

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>