prase -> Hodalica/Guralica (2.7.2009 10:29:10)
|
Ja ću lepo da poludim od ove moje skoro devetomesečne bebe... Frajera mrzi da puže, što mu jadnom po parketu koji je svuda u kući i ne ide lepo, a i vidi da mi hodamo pa bi i on [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] E sad, jasno je njemu da neće mama ceo dan da ga drži za ručice i da ga "voda" po stanu, pogotovo da neće da ga vodi tamo gde on hoće (tamo gde su neke zanimljive, lomljive, stvari ili oštre ivice nameštaja). Smislio je genijalnu ideju, kako da dohvati sve što ga zanima, tj. da pokušava to da radi... Gura hranilicu (koja ima točkiće) usput se pridržavajući za nju, onda se uzvere uz nju do potrebne visine da bi mogao da se uhvati za npr. trpezarijski sto... e onda pokušava stojeći na vrhovima prstiju da se popne na stolicu, koja - baš zgodno - ima prečagu između "nogu"... ako naiđe na prepreku, onda lupa hranilicom dok se prepreka ne skloni, tj. dok mama ne dođe da mu pomeri hranilicu tako da može da prođe. Sve je to slatko i simpatično, ali dete urla kada ga odvajam od hranilice. Ne da da mu uzmem sredstvo zabave i kretanja. Normalno, meni ne smeta da on vuče tu hranilicu i napolju ako hoće i ako ima snage, nego bre mnogo se izubija kada se vere po njoj. Overi glavom svuda gde može, pa i tamo gde ne može... I sad ja to prepričavam jednoj prijateljici, a ona kaže: "Pa što mu ne kupite hodalicu, videla sam da Chicco to na primer pravi...". Evo kako izgleda "hodalica": http://www.encimenci.com/images/artikli/3658s.jpg Moje pitanje za vas - šta mislite o ovome? Da li su vaša deca to koristila? Je li to išta bezbednije od vukljanja hranilice? Mislim, ovaj moj mali će garantovano pokušati i na to da se uzvere, baš lepo kao uz merdevine, kada smisli da hoće nešto da dohvati... Pri tom, on je dosta visok za svoj uzrast, ima oko 80cm - šta ako mu je ovo prenisko ili možda obrnuto - previsoko? Nisam pametna... Nemam u blizini mesto gde ovo mogu da pogledam uživo, a ne znam ni da li oni dozvoljavaju on-site testiranje (pustim bebu da vidim da li mu to paše i da li ga uopšte zanima). Sa druge strane, naravno da nisam dobila sedmicu na "LOTO"-u pa ne bih da bacim tih 5000 i nešto dinara ako će to da skuplja prašinu...
|
|
|
|