RE: Hodalica (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

emicaa -> RE: Hodalica (11.8.2015 14:23:13)

T ga sad gura kroz stan trčeći i kaže kosi travu [sm=smiley36.gif] ja joj ga ne bih nikad kupila nego je dobila za rodjendan.

Mariya -> RE: Hodalica (12.8.2015 20:05:43)

Mi imamo ovu GURALICA,LU ju je dobila za 2. rođendan kad je već uveliko hodala ali se igrala sa njom. A Lu je prohodala tako što je gurala tabure po dnevnoj sobi[sm=smiley36.gif]i razmišljali smo da joj kupimo nešto slično, ali toliko brzo je prohodala da je na kraju nismo uzeli.
H je trenutno u fazi prohodavanja i osim taburea, stolica i tobogana[sm=smiley36.gif], voli da gura i ovo. Doduše ova guralica je drvena pa je teška i veoma stabilna, a ima i gumu na točkovima pa ne klizi, jedino što može da ide samo pravo, pa je mi usmerimo, namestimo guralicu i onda ona piči iz dnevne u trpezariju i nazad[sm=smiley1.gif]
Tako da, ja nisam protiv ovoga, protiv dubka jesam,ali guralica mi je skroz ok. Eventualno da uzmeš neku drugu, pošto vidim po iskustvima mama da ova Chicco klizi.

amelia -> RE: Hodalica (27.2.2016 0:44:25)

mm je kupio pre neki dan ovo bebcu moze da se korissti od 6 meseci mi jos nemamo ali ga stavljamo po 15 min bas voli da se igra skace i vrti jer vec sedi cvrsto na nogicama... bas sam heppy mogu da ga stavim tu kad sam sama i komotno odem do wc [sm=smiley36.gif] sve pohvale za ovo preporucila bih svima svaka cast onom ko ga izmisli[sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Hodalica (27.2.2016 12:08:25)

Ja sam to zvala "skocko" :). Nama je drugarica pozajmila i dosta smo ga koristili. Okaci se na stok od vrata. Sin je baaas dosta skakutao u njemu.

dunja RR -> RE: Hodalica (27.2.2016 21:12:41)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Sam dubak, hodalica, kaiševi ili šta već ti težište tela prenose na gornji deo tela i dete nema pravilan oslonac, pa se zbog toga ne razvijaju pravilno mišići oko skočnog zgloba na nogama i nrive se stopala, bilo na unutra bilo na spolja! Takođe ima i uticaj na razvoj ravnoteše i osećaja u prostoru!

Tačno ovako je i nama fizijatar u Sokobanjskoj objasnila, za dubak. Formiranje pravilnog težišta je najbitnije!

A baš moja tetka nam sinoć bila i kaže, ma dubak je super (kontam ja da je njima, matorima bio super jer je olakšavao čuvanje dece) pa svi ste ga koristili i šta vam fali (misli na mene i komplet 6-braće mojih, ujaka, tetke, svi smo gurali isti dubak jer smo se rađali u razmaku od godinu dana, ja najstarija), i sada razmišljam, sva braća su mi smotana (mislim onako za muškarce) i svi smo imali/imamo kriva stopala, godinama smo ispravljali vežbicama. Svi imamo loše držanje, uključujući i mene. Eto tetka, baš nam ništa ne fali, hvala vam na dubku! [sm=zz_furious.gif]

dunja RR -> RE: Hodalica (27.2.2016 21:19:59)

Da, a za guralicu, nikako da pitam baš fizijatra, videla sam da ih terapeuti koriste u sokobanjskoj, ponekada. razmišljam da li je možda dobra za održavanje pravca, jer S i dalje hoda ko muva bez glave. Defektolog u DZ nam je rekla da ga puštamo da hoda po zidiću, držeći ga sa obe strane za ruku naravno, pa da mu tako razvijemo osećaj za pravac.

Valerie -> RE: Hodalica (27.2.2016 21:31:44)

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Eto tetka, baš nam ništa ne fali, hvala vam na dubku! [sm=zz_furious.gif]

jao ja ne znam sta da mislim o dupku. nisam ga htela sa prvim, ali smo dobili onaj bez tockica i cerka ga je obozavala, i kad je uveliko prohodala je tu umela da se uvali i gleda crtace, a bila bezbedna. i naravno ima kriva stopala, ima jos fore da se isprave, ali gazi unutrasnjim delom. ali to ima i mm.
mene su bas puno drzali u dupku, sa tockicima i imam ravne tabane i zabacujem noge na unutra kad hodam. ali je i isto tako hodao i moj tata. tako da je genetika svakako, a za dubak nemam pojma [sm=smiley36.gif]
svakako malu bebu necu stavljati tako da se oslanja svom tezinom, jer se donji deo fiksira elasticnim trakama, pa se ugiba... show...

jess021 -> RE: Hodalica (27.2.2016 21:36:47)

Ni ja ne planiram da koristim dubak, a dobili smo guralicu, samo ne znam koliko ce biti bucna. Ima da nam komsije dolaze svaki dan kad L krene u akciju[sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Hodalica (27.2.2016 22:07:35)

Meni nesto zanimljiva ova guralica.... ne znam , videcemo jos.

Ja sam prohodala a i moj brat bez tih pomagala. Mama nam je stavljala pelenu oko grudi pa je grzala tu pelenu iza nasih ledja i tako nas je vodala. Ne znam da l sam uspela da objasnim. Nemamo ravna stopala , normalno hodamo.... sta znam , ima tu i genetike , a malo ko to hoce da prizna

choopa choops -> RE: Hodalica (28.2.2016 0:55:51)

Ja sam kao mala pičila u dupku po cijeli dan. Baba me je čuvala, jer su mama i tata radili, i ona me stavi u to i po cijeloj terasi sam kažu điravala dok je baba mijesila hleb, sirila sir i ostalo [sm=smiley36.gif] Imam krive tabane i normalan hod. L i M su isto bili u dupku, ne puno, ali sam ih stavljala. Oboje OK hod, stopala. L je prohodala sa 11,5mjeseci, M sa 13-14, nisam sigurna [sm=zmeden.gif] Malu sam stavljala u dubak, još ne hoda, ona generalno u odnosu na njih dvoje, a naročito na L, ima slabije razvijenu motoriku.
Što se tiče ove guralice, za mene je totalno bezveze. Mi imamo onu Chiccovu, neko je stavljao sliku na prethodnim stranama, i nijedno je nije koristio. Imam i autice-guralice, isto nisu u funkciji kao guralica, već kao vozilo.
To je naše iskustvo [sm=smiley1.gif]

amelia -> RE: Hodalica (26.4.2016 23:45:31)

Juce mm kupio guralicu hodalicu kako li se vec zove, ja sam bila protiv toga nisam htela i rekoh imamo i skocko pa on tu sedi skace gleda crtani. Ali dzaba kupio je kaze bila na snjizenju covek nije mogao da odoli od 59 e na 39 e.i sad ga eto stavljamo odmah je on poceo da gura da hoda u njoj ali mene hvata strah da ne iskrivi tabane,stopala. Ja imam ok stopala i hodam normalno i ako su me sa 5 meseci strpali u dubak .mm isto tako stavili ga u dubak sa 6 meseci.

choopa choops -> RE: Hodalica (27.4.2016 0:14:34)

Ja ovo zovem guralica

IZVORNA PORUKA: eca89

[img]http://shrani.si/f/P/Bs/32Y6a2rl/1/neimenovano.png[/img]

Ovo hodalica ili dubak

IZVORNA PORUKA: madre

[image]http://www4.slikomat.com/10/0304/8y-1497.jpg[/image]

A ovo ogradica (pošto znam neke koji ovo zovu dubak)

IZVORNA PORUKA: engimengi

[image]http://www4.slikomat.com/10/0703/zlu-play-2.jpg[/image]

Elem, kao što sam već rekla ja sam od onih koji se ne stresiraju previše oko dupka/hodlice, nemajka sam je li [sm=smiley36.gif] tj. stavljala sam svoju djecu unutra i da bih ja nešto stigla da uradim kroz kuću, a i djeca su uživala. Mislim da ne može da škodi osim ukoliko dijete nije u tome 0-24h. Ali ti svakako odluči kako misliš da je najbolje...

IvanaSK RR -> RE: Hodalica (27.4.2016 6:04:50)

Mi smo imali dubak, ali sin nije bio nesto mnogo zainteresovan za njega.
Amelia, mislim da je u redu sve ono u granicama normale. Sigurno dete tu nece biti po ceo dan.

amelia -> RE: Hodalica (27.4.2016 6:17:51)

Chopo nasa je hodalica.e sad nisi ti nemajka vecina dece je bilo u dubku u hodalici i nista im ne fali e sad neke imaju koje uopste decu nisi stavljali.Ja cu ga stavljati ali ne preterano a sada za pocetak dovoljno je mislim 10-15 min.
Ivana naravno da nece preterano sedeti tu jer on ionaoo voli da je na rukama i vani [sm=smiley36.gif]

MasnaMasnica -> RE: Hodalica (5.10.2016 12:11:06)

Porucila sam ovu
klik, sutra stize[sm=sloncek.gif] jedva sam je pronasala gde god sam trazila raspordata, i slucajno udjem na aksin sajt, i nadjem je, i jos na snizenju[sm=smiley36.gif]

Tricikl imamo Unin, nece u duboak nije htela, ali je zato pre neki dan zaplenila jednom decaku na igralistu guralicu i bas se lepo izigrala[sm=smiley36.gif]..

Anck Su Nmaun -> RE: Hodalica (5.10.2016 12:13:35)

Obe cere su vozale to cudo ali naravno po malo, 20 tak min. max. ionako je to aktuelno mesec dva i cao.

MasnaMasnica -> RE: Hodalica (5.10.2016 12:16:16)

Nora nece da vozi, da sedne nema sanse, ona se uhvati i gura, i bas vezba korake , gledala sam i onu sto moze samo da se gura, ali sam ipak ovu odabrala, mozda sam pogreisla, nema veze ide nam rodjendancic, trazicemo na poklon[sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Hodalica (5.10.2016 12:26:32)

Sin je takvu guralicu mnogo voleo i dosta dugo se gurao na njoj. Urnisao ju je skroz. A pre neki dan mi je komsinica dala od njenog sina, tako da ne moram kupovati kad bude trebalo bebici.

Animsaj9 -> RE: Hodalica (5.10.2016 12:42:15)

mi smo hodalicu dobili od kume, al je drzimo kod babe i dede velika je dnevna pa se tamo voza, a kuci uglavnom otkida nam ledja[sm=smiley36.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Hodalica (5.10.2016 14:30:23)

Mašinice, jel Nora prohodala?

choopa choops -> RE: Hodalica (5.10.2016 14:37:45)

Pa znas kako meni su ova vozila malo previse "leteća" [sm=smiley36.gif] za guranje. Mi za svako dijjete imamo po jedno auto, ali vise su koristili kao autic ( i koriste jos uvijek čak i stariji ponekad [sm=smiley36.gif]), ali kao guralicu niko. Jer dok uce da hodaju ona je prelagana, bez obzira da li su na tepihu ili ne, pa se odmakne i samo polete napijed i padnu.

A guralicu (ja sam mislila da je hodalica dubak [sm=zmeden.gif]) tako ja zovem te naprave su imali onu Chicco, koja je malo tvrđa, drugačiji su točkovi i onda je trebalo malo snage da se pokrene. Isto tako i dubak njihov je kao 3 u 1. dubak, skakalica jer ima neke federe i onda kao dijete sjedne i hopsa, i guralica kad se taj sjedeci dio sklopi i uvuce ispod onoga kao tacna, pa su to koristili. Mada sve u u svemu, kad vratim film unazad najvise su se drzali namjestaja[sm=jezicek.gif]

Khaleesi -> RE: Hodalica (5.10.2016 14:44:36)

Ne znam da li sam pisala ovde o hodalici...
Obe smo stavljali u dubak... Stariju od 8 cibi mh se a mladju od 7 mes... dosta mi je pomoglo[sm=smiley1.gif]

MasnaMasnica -> RE: Hodalica (5.10.2016 16:57:37)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Mašinice, jel Nora prohodala?

Nije jos uvek, mislim hoda uz namestaj, i hoce da je vodimo, nego ja nemajka, mrzi me[sm=jezicek.gif], inace Una je u ovom periodu uveliko hodala sama..
Vi?

veselicaa -> RE: Hodalica (5.10.2016 17:24:37)

Masnice super je i mi obozavamo mini,odelce za izlazak nam je bilo sa njom.
A je imala ovakav autic ali ga je isto gurala,nije ga vozila uopste.S.ga je nasledila i vozila ga je dugo,ali ona je ranije prohodala drzeci se za namestaj.

Divnica -> RE: Hodalica (5.10.2016 17:32:27)

Hodalica je odlicna stvar.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sledeća stranica >   >>