smeško -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 9:33:21)
|
Ljisho, ja ne mislim da sam njim nije sve u redu. Nego da znatan deo frustracije čini ta nemogućnost govora. Uopšte nije rano za logopeda. Mi smo išli sa 20 i rekli su nam da ima na čemu da se radi. Taman smo krenuli i počelo je vanredno stanje. Sledeće nedelje, ako Bog da, krećemo ponovo. To su vrlo bitni momenti da se detetu ne bi pomoglo. A te vežbe provlačenja, seckanja, oblika i sličnog su jako bitne, jer je, u kori velikog mozga, centar za govor odmah pored centra za sitnu motoriku. Zato se on i stimuliše tim vežbama, jer razvoj jednog ,,gura'''' i drugi. Obožavam te logopede koji ne poznaju dovoljno svoj posao ili imaju veliki broj dece, pa su skoncentrisani samo na ispravljanje glasova. Znam koliko te nervira ta agresija i J je ima u velikoj meri, ali sigurno je da je razmažen, jer mu bate dosta udovoljavaju. Jedino što nije stalno. Prevazišli smo period zabacivanja glavom i udaranja u pod. Znam da kažu da to nije strašno i da oni nikada neće udariti jako, ali se ne slažem baš sa tim. J je umeo baš jako da udari u zid ili parket. I dok shvati koliko to boli, mi smo već par puta kod dr. Nije sve crno-belo. Ne mislim da treba da se brineš za njegov razvoj, ali mislim da treba da mu pomogneš sa progovaranjem. To je moje mišljenje. Nisam ni protiv psihologa.
|
|
|
|