kokoloko -> RE: Endometrijum (29.4.2010 9:12:46)
|
tako mi je rekao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. kako je on lekar koji me vodi već godinama, želim da mi verujem, što naravno ne znči da je u pravu. ali se nadam da jeste. naime mi smo taj moj problem rešavali još pre 2 godine. posle spontanog i kiretaže koja je rađena bez anestezije, pa kasnije revizije, endometrijum mi je bio prekiretiran. zidovi su pretanjeni i zalepili su se. i tada su jajnici radili kako treba ali do menstruacija nije dolazilo 6 meseci, jer fizički tekućina nije mogla da izađe. rađena mi je histeroskopija, peilikom oje su mi otklonili priraslice i ugradili spiralu, koja je imala za funkciju da razdvaja tanke zidove endometrijuma.koristila sam hormonsku terapiu nekoliko meseci dok se ciklus nije ustalio. dve godine sam imala redovan ciklus. u septembru prošle godine sam izvadila spiralu. u martu sam radila kontrolni pregled, kolposkopije, briseve, papu i folikulometriju. nakon ovih pretraga, ustanovio je da imam ovulaciju (što je koliko sam ga razumela) jedan od razloga zbog kojih misli da je moj hormonski status ok. mišljenja je da bi trebalo da pokušam da ostanem u drugom stanju bz stimulacije. ukoliko za nekoliko ciklusa ne uspem, predlaže stimulaciju. ja milsim da ću uspeti, ali se plašim trudnoće što zbog prethodnog pobačaja, što zbog tankog endometrijuma.
|
|
|
|