Didy -> RE: Krpelji u proleće (19.3.2014 10:56:35)
|
Sofija juče pokupila krpelja negde na Dunavu. [sm=smiley13.gif] Uopšte nismo išli na travnate površine, pretpostavljam da je pao s drveta, pošto joj se bio zakačio na ušnu školjku. Srećom, primetila sam ga brzo, bio je veličine kao glava čiode. Mahinalno sam ga zgrabila i iščupala, tek posle mi je došlo do svesti da ga nije trebalo dirati. Uspela sam celog da ga izvadim, mm je posle pregledao, a ni na koži se ništa nije videlo, čak ni mesto gde je bio. Pozvala sam odmah dečju, rekli su mi da dođem ujutro kad bude radio naš izabrani lekar. [sm=zmeden.gif] Bili smo jutros, nema crvenila, poneli smo čak i krpelja doktoru. Rekao je da dođemo za mesec dana da izvadimo krv, a da u međuvremenu pratimo da nema crvenila. Nadam se da će sve biti u redu, jer sam ga primetila relativno brzo, dva, najviše dva i po sata je mogao biti zakačen i bio je baš mali, jedva se video. Moraću da kupim neko sredstvo kao preventivu da mažem decu jer često idemo u prirodu i na izlete. Ovo nam je prvo iskustvo s krpeljima, nadam se da ih neće biti više. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|