Bebilina -> RE: Sport (30.5.2013 10:39:50)
|
Trcosava nama je plivanje bilo "must" od kad su oboje bili bebe. Cera sa casovima i okasnela, sa 10m smo krenuli, sin od 4m. To je jedan sport koji ce uvek trenirati jer mislim da od njega imaju najvise koristi. Najbitnije to je vestina za prezivljavanje, razvija citavo telo, zadrzavanje vazduha utice na razvoj mozga, kako god okrenes super sport. Ne moraju da budu clanovi kluba, ali rekreativno da, dok god hoce da slusaju mamu i tatu. Sada trenira dvaput nedeljno, u skoli i u sportskom centru i nije joj previse jer bi uvek jos, preko raspusta recimo trazi da ide na intenzivne kurseve. Ostale casove i sportove je cera sama birala tako sto smo je vodili, pustili da proba i sama odluci. Isla je na bebi gimnastiku, pa na pravu, pa smo prestali i sad mi ne da mira da opet krene. Imaju u skoli, ali joj se poklapa sa baletom... Zato sam je preko raspusta upisala u skolicu gimnastike i na trampolining (koji nije samo skakanje vec ima sjajne efekte zbog pomeranja centra za ravnotezu pri skokovima i re-kalibraciji mozga). Odusevljena je, vrati se puna utisaka, potrosi energiju, zdravo se oznoji i izvezba. Videcemo da li mozemo nesto da pomerimo da moze da ide nedeljno... Sina sam na bebi gimnastiku pocela voditi sa 6 meseci, cim je poceo da "mrda" A balet smo krenuli jer je osnova za svaki ples. Tako da cera vec 3god pohadja, ove godine polaze prvi ispit. I tu izadje sa casa i kaze mi: obozavam balet! E sad sa 3god smo imali situaciju kad je izasla placuci, promenili smo skolicu i nastavila je sa jednakim entuzijazmom. Definitivno su tad "ruska skola" i stroga uciteljica bili problem. E sad ja imam problem pre-entuzijasticnog deteta koje bi sve da proba i na sve da ide. Tako da vise ja nista ne biram, samo "ubedim" mm-a koji trenutno obezbedjuje budzet [sm=smiley36.gif] Ja predlazem da probate, odvedi je da gleda, ako dozvoljavaju neka ode na probni cas, pa onda odlucite na osnovu njene reakcije. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|