Didy -> RE: Strani jezici, kada? (26.8.2013 15:21:20)
|
Iskreno, mislim da je bolje dete poslati u privatnu školicu negde u višim razredima oš ili još bolje tek kad krenu u srednju ako dobro savladaju gradivo u školi. Engleski u vrtiću, predškolskom i u prvom i drugom oš su sve isto, samo se vrti u krug, pomalo nadograđuje. Nemaju oni tu šta posebno da uče. Govorim iz ličnog iskustva, ja sam išla na engleski privatno od 3. osnovne (u školi se tad dobijalo tek u 5.) i u 2. srednje sam već dostigla CAE nivo. Problem je bio taj što ti visoki nivoi engleskog podrazumevaju tekstove za koje ti je potrebno veliko životno iskustvo. Prostije rečeno, bilo je tema koje ni na srpskom ne bih najbolje razumela (zagađivanje životne sredine, političke teme, obredi i rituali, homeopatija (za koju tad nikad nisam čula), ne mogu sad ni da se setim tačno svega). I to sam shvatila tek kad sam sa svojih 30 godina odlučila da položim taj CAE koji sam slušala 15 godina ranije, pa otišla ponovo na taj kurs. Sve sam totalno drugačije doživela. Ne kažem da Luka treba da čeka 30 godina za te visoke kurseve, ali makar nekih 17-18 godina da ima kad dospe dotle. AKo ga sad upišeš, doći će do 7. razreda do tema koje neće razumeti.
|
|
|
|