|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bokina torta :)
2.5.2013 17:31:42   
Sanjica26 RR
Anci koliko mi treba mleka da bi prelila preko kora? Za Vaskrs cu je praviti. Kupila sam sve sastojke.user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Bokina torta :)
2.5.2013 18:13:45   
Ana RR
Sanjice, oko 2dcl a sačuvaj i sok od višanja pa i njega iskoristi za prelivanje. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Bokina torta :)
10.6.2013 11:29:01   
Sanjica26 RR
Ana pravila sam ovu tortu. Fenomenalna je. Svima se svidela.user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Bokina torta :)
10.6.2013 12:52:40   
Ana RR
Super user posted image stvarno je vrhunska.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Bokina torta :)
10.6.2013 12:54:30   
Anoniman
a ja videla naslov teme pa rekoh da proverim kakva je to BAKINA torta user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 30
   RE: Bokina torta :)
10.6.2013 12:55:02   
Sanjica26 RR
Kad sam rekla koliko cokolade ima odmah su svi pristali da je probaju.user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Bokina torta :)
1.7.2013 21:50:40   
Moiraina
Pitanjce user posted image
U receptu stoji pola margarina. Ja margarin ne koristim, stavila bih puter. Da li to znači da mi treba 125g putera? (pretpostavljam da je pakovanje margarina 250g ili grešim?)
I da li ova torta može da se prekriva fondanom? Opet mozgam da pravim sama tortu za rođendan...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Bokina torta :)
1.7.2013 21:56:26   
Ana RR
Pakovanje margarina je od 250g, po receptu ide pola. Mislim da je ok ako zameniš puterom, znači isto 125g.

Torta je čvrsta, nemam iskustva sa fondanom ali mislim da komotno može.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Bokina torta :)
1.7.2013 22:03:30   
Moiraina
Nemam ni ja iskustva sa fondanom user posted image ali razmišljam, koliko loše može da ispadne? user posted image
Svakako ću tortu isprobati jednom do rođusa, imam još mesec dana fore, ovako mi deluje da je baš mljac.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Bokina torta :)
1.7.2013 23:28:56   
Ana RR
Jeste, baš je mljac user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Bokina torta :)
7.7.2013 14:55:42   
Moiraina
Sinoć sam napravila ovu tortu za probu (pola mere, s tim da sam stavila višanja kao za celu meru), ja sam oduševljena! Skroz je po mom ukusu, definitivno je pravim za rođendanac. Predivna! Više od pola je već nestalo user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Bokina torta :)
7.7.2013 15:48:13   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Bokina torta :)
2.8.2013 23:23:45   
Ana RR
Pravila sam je za Makijev rođendan ali mi je Lesica dala njen recept za koru i savršena je user posted image napisaću ovde pa ako neko bude želeo neka proba.

1 maslac se umuti sa 150-200 gr šećera u prahu i 1 vanil šećerom

pa se u to doda

5 žumanaca
150 gr otopljene čokolade
3 kašike kakaa
50 grama brašna oštro tip 400
1 kesica pudinga od čokolade
pola praška za pecivo ( ja stavim ceo )
100 ml mleka

to se lepo umuti pa se onda doda

100 ml umućene slatke pavlake (ja sam koristila meggle)
i na kraju onih preostalih 5 umućenih belanaca

Kora se peče nekih 30-40 min (zavisi od rerne) na 180 stepeni, kada se ohladi preseče se na tri dela.

Ne znam kako bi bilo da se smesa podeli na tri jednaka dela pa se peče svaka zasebno, meni je sečenje bilo malo neuspešno tj dosta sam ukrivo isekla (savet: secite koncem za zube, on je savršen za to).

Meni je malo falilo da koru pojedem onako bez ičega koliko je lepo mirisala user posted image

I da, ja uvek koristim barem 600g višanja, što ih više ima torta mi je lepša. A fil možete izmiksati pre filovanja, bude lepši.



< Poruku je uredio Ana RR -- 3.8.2013 11:32:12 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Bokina torta :)
2.8.2013 23:32:32   
Didy
Anči, s ovom jednom korom koja se seče na tri dela još brže bude gotova torta. Moraću probati i ovako. Ja sam se baš navukla na ovu tortu. kako koja prilika, ja nju smućkam. user posted image Ali nema greške, svima se dopada.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Bokina torta :)
2.8.2013 23:35:34   
Didy
I da dodam još da mi je mama dala odličnu ideju, a ja sam je prihvatila, ispostavilo se kao odličnu. Kore pečem u kalupu za tortu i onda slažem u taj isti kalup koru, pa višnje, pa fil, koru, pa višnje, pa fil, koru i na kraju izlijem sav fil što mi je preostao, stavim u frižider i sutradan samo otvorim kalup i skinem tu bočnu ivicu. Torta bude savršenog oblika i pravilnih ivica, kao nacrtana.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Bokina torta :)
2.8.2013 23:36:56   
Moiraina
E Didy, tako sam ja ovog puta radila (to sa kalupom), da bi bilo lepo ravno, pošto sam stavljala fondan preko. I da, i ja sam stavila 600g višanja. user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Bokina torta :)
2.8.2013 23:44:59   
Didy
Što više višanja, to je lepša. Ja ne znam koliko stavim jer mi mama da pakovanje domaćih višanja, još nijednom nisam kupila, tako da ne znam koliko je grama, ali znam da je poveće.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Bokina torta :)
3.8.2013 11:37:08   
Ana RR
Torta je bogovska user posted image rekao mi drug da više ne poručujem torte jer su moje bolje user posted image



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Bokina torta :)
3.8.2013 19:03:30   
Didy

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Torta je bogovska user posted image rekao mi drug da više ne poručujem torte jer su moje bolje user posted image



user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Bokina torta :)
12.8.2013 10:24:44   
cockic
imam pitanje vezano za kuvanje slatke pavlake,nisam znala da se sme kuvati.pa reko da proverim danas je pravim.ja sam uzela kravica slatku pavlaku.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Bokina torta :)
12.8.2013 10:28:20   
Didy
Cockić, staviš je da se zagreje skoro do ključanja i skoloniš sa vatre i onda dugo mešaš dok se ne sjedine dobro maragrin i čokolada.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Bokina torta :)
12.8.2013 10:33:04   
cockic
ja nisam znala da sme da je greje slatka pavlaka,zato reko bolje da pitam.hvala didy user posted image pisem kako je ispala

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Bokina torta :)
12.8.2013 11:39:04   
Ana RR
Cockic, meni se najbolje pokazala meggle pavlaka, javi kako je ispalo sa kravicom.

< Poruku je uredio Ana RR -- 12.8.2013 12:29:08 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Bokina torta :)
12.8.2013 13:25:04   
Didy
Ni ja još nisam probala s kravica slatkom pavlakom, ali nešto kontam da to prvenstveno imam veze kad je mutiš. Ovako kad je greješ, trebalo bi da je svaka manje-više ista, stegnu je čokolada i margarin.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Bokina torta :)
12.8.2013 18:52:50   
cockic
ja htela da krenem da pravim,i pogledam da li su tu visnje kad ono nema.sveki je trebala sinoc da posalje visnje,a ona zaboravila.tako da sam od danas odustala za vikend pravim.ovo sto imama cekace nece propasti.jedino ako cokolada nenestane user posted image
ja volim i one za kuvanje i mlecne.

a orahe mi poslala jer sam prvo htela da pravim nesto drugo,tako da sad imam i orahe za materijal neke druge torte.jer ima neko dobar recept za moskvu snit.

ono kad procitam tipa 800gr,1kg margarina nije mi dobro.za koliku je to tortu 5kg.kad samo margatina ide toliko.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Salata sa kukuruzom i crvenim pasuljem
Ringerajin kuvar: Trcosava



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here