|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bokina torta :)
16.1.2014 22:52:36   
Klarita
Didy user posted image ja cu ipak odvojeno da pecemuser posted image , nisam ti ja vesta u kuhinji ic' .Malocas sam pokazala mami sliku i recept i ona misli da su korice malko debele za nas ukus, pa cu ih peci u veci kalup i cetvrtast pritom, a dala mi predlog da ih nalivam mlekom koje je prethodno provrelo sa malo secera i vanilin secera...Kako god javljam u subotu vece ili nedelju kad se proba istauser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Bokina torta :)
17.1.2014 10:27:54   
Ana RR
Joj, nemoj stavljati šećer u mleko, torta je baš jaka. Veruj da nema potrebe.

Ja isto pravim kore po ovom Lesicinom receptu (u početku sam pravila po originalnom i te sam više prelivala, sačuvam i onaj sok od višanja pa i njim prelijem ali čak ni tada nisam sladila dodatno) i baš bude sočno. Ma torta je fantastična, to mi je omiljena user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Bokina torta :)
17.1.2014 10:33:48   
Sanjica26 RR
Klarita upravu je Ana. Dovoljno je slatka torta. Nema potrebe da stavljas secer u mleko.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Bokina torta :)
18.1.2014 23:58:40   
Klarita
Danas sam je napravila, malo je nakriva...ali nece pred goste user posted image Bas me umorile kore, sledeci put probacu sigurno Lesicin receptuser posted image U pocetku mi delovao jako tecan fil, ali se kasnije stegao bas, bas, kao nijedan do sada koji sam pravila...Jedva sam uspela da isfilujem jer sam pravila ipak cetvrtastu, a i mm je malo malo lizao. K sam ponudila, a ona je bila ushicena misleci da sam napravila kVem (eurokrem) i pitala me, a gde je ono belouser posted image i zasto je kVem u seVpiuser posted image , nisam imala za odozgo, pa sam skuvala naknadno cokoladni preliv od margarina, mleka, secera i cokolade, jer mi nekako ne ide slag uz ovu tortu. Kore su ipak debele ispale, pa sam morala da prelivam mlekom (sa maaaalkoooo secera user posted image ) i stavila sam 300gr visnji (Frikom pakovanje) iz kojih je bilo soka za jednu soljicu...i njime sam plus poprskala kore

user posted image

Veceras ovako, a sutra vece i presek i utisci...jedva cekam misljenje mog tate i tetke koji su nevidjeni gurmani i obozavaoci slatkog i slatkisauser posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Bokina torta :)
19.1.2014 12:43:48   
Ana RR
Moj savet je da pravis u kalupu za tortu i da filujes u kalupu ubacis prvu koru. nafilujes, stavis drugu, nafilujes, stavis trecu, prekrijes folijom i stavis u friz da se stegneE da, taj cokoladni fil ja uvek izmiksujem pre filovanja.I slobodno duplu kolicinu visanja, pa i vise od toga jer sto ih ima vise to je lepsa tortaMeni uvek ostane viska fila iako je celu premazem.Kucam sa tel izvini ako je konfuzno.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Bokina torta :)
20.1.2014 0:06:02   
Klarita
Mm veceras priznao da je poprilicno kusao fil (ne lizao), kusao kasikomuser posted image u trenucima moje odsutnosti...verovatno zato nisam imala dovoljnouser posted image
Ukus je fenomenalan, moja majka koja inace retko jede torte, skoro pa nikad, pojela je celo parceuser posted image moj kum je pojeo dva i po parcica i hteo da padne sa stolice kad sam mu rekla da sam ja pravilauser posted image , moj mali kumic od dve godine pojeo pola parcetauser posted image Znaci, bice torta br 1 u mom domacinstvu...ipak cu sledeci put staviti puuuuuuno vise visanja i od sada cu vas sve slusatiuser posted image torta jeste preslatka...
user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Bokina torta :)
20.1.2014 12:42:57   
Ana RR
Rekli smo ti da je slatka user posted image

Ja sam je pravila letos za Makijev rođenda tj za drugi dan (bilo je nas 8) i smazali smo je dok si trepnuo. Kad su čuli koliko čokolade ima u njoj pali su u nesvest user posted image

Što se tiče čokolade, ja koristim milku mlečnu i menaž za kuvanje, ta kombinacija mi je super. Pavlaku koristim meggle, a kakao koristim alevin (koji god drugi da stavim kore budu svetlije a ja volim kada su baš baš tamne).
Višanja što više to bolje, može i maline, ne znam koja je kombinacija bolja user posted image

I sad mi se jede nešto slatko user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Bokina torta :)
20.1.2014 12:46:58   
Ana RR
I još nešto, ako se kore prave po prvom receptu onda je bolje u većem kalupu (da budu tanje nego što su na mojoj slici, moj kalup je 26cm) a po drugom receptu je bolji manji kalup, kore su sočne a lakše je zbog sečenja.

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.1.2014 12:47:34 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Bokina torta :)
20.1.2014 13:17:48   
Didy
Moj kalup je isto 26 i uvek pravim u njemu jer se fil razlije po kalupu i torta ima savršeno pravilne ivice. Nikad ne sačekam da se fil ofladi, već ga samo nalijem preko kore kad se prohladi (ali to možeš samo ako u kalupu praviš) i uvek mi ostane viška fila, pa ga samo nalijem odgore, on se svuda razlije, kad prenoći u frižideru, skinem kalup i torta bude kao iz poslastičarnice.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Bokina torta :)
20.1.2014 13:34:22   
Ana RR
Vidiš, to je još bolje, ja obično čekam da se fil stegne pa ga izmiksam i onda mažem. Probaću i ovako kao ti user posted image i moraću uskoro user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Bokina torta :)
21.1.2014 10:25:05   
Didy
Ja ću je praviti svom bratu za rođendan, to je za mesec dana, jer on obožava ovu tortu. user posted image

< Poruku je uredio Didy -- 21.1.2014 10:31:43 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Bokina torta :)
20.2.2014 12:48:16   
cockic
ja pravim opet ovu tortu sutra stvarno je preukusna.samo sto ja stavljam vise crne,a manje mlecne cokolade i vise visanja jer ih volimo da se osete u torti user posted image jer ovako kad se stavi po receptu bude na jedno parce jedna visnjicauser posted image sto je za moj ukus malo.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Bokina torta :)
20.2.2014 13:32:58   
Ana RR
I ja stavljam duplo više višanja, nekad i više od toga (kad uzmem višnje od sveki nemam pojma koliko ih ima u pakovanju). Mljac mljac, baš bi mi legla. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Bokina torta :)
24.2.2014 10:04:20   
cockic
torta napravljena u petak vece i pojedena je vec juceuser posted image planiram opet da je pravim ovih dana.nikad dosta bas je ukusna mmm.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Bokina torta :)
24.2.2014 10:07:50   
cockic
e da ja stavim oko 500-600gr visanja,i jedno 300gr crne i 200gr mlecne cokolade.pravila sam je tri puta do sad i nikad nisam stavila 600gr cokolade deluje mi puno.ovo 500gr je taman.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Bokina torta :)
24.2.2014 13:19:25   
Didy
Ja sam planirala da je pravim mom bratu za rođendan, ali je moja snajka napravila, pa sam mu ja čoko kraljicu, tako da je dobio dve najbolje poslastice za rođendan. user posted image user posted image
Jedino što se ona ufrkaisala što je fil redak, zvala me na mobilini, ja joj rekla da on tako izgleda kao glazura i ona nije verovala da tako treba i umuti još slatke pavlake i pomeša s tim filom za Bokinu tortu po receptu. Da znate da nije ni tako loše. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Bokina torta :)
26.9.2014 20:15:33   
Klarita
Sutra je pravim opet povodom krstenjauser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Bokina torta :)
26.9.2014 20:53:29   
Didy
IZVORNA PORUKA: Klarita

Sutra je pravim opet povodom krstenjauser posted image


user posted image
Ja nisam odavno.user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 11:51:50   
lesica

IZVORNA PORUKA: emicaa

E sad me je malo zbunilo ovo 250 g margarina a ako je buter onda ide manje user posted image



Emice, za fil stavljaš pola margarina ( 125 gr margarina, al ja ga ne volim nikako) Tj. jedan puter ( ovde su u pakovanju od 125 gr, mada ima i većih) te se zato to kao podrazumeva user posted image
Ali ja stavim ceo puter samo kada pravim fil u duploj meri (a uvek ga tako pravim user posted image ), ono kilo pavlake i kilo i kusur čokolade.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 11:55:11   
emicaa
Ahaaaa,ovde su i buteri pakovani 250 grama.
E sad samo ne znam dal ću uspjet isjeć jednu koru na tri dijela user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 11:57:54   
lesica
To koncem polako, ili dugačkim nožem. Pokvasiš ga vodom i kao nindža u jednom potezu user posted image

Šalim se za nindžu, ali i ako bude malo neravna, nije strašno, fil to sve pokrije.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 12:00:04   
emicaa
Hahahaha ma pravi sam nindza user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 12:24:05   
Ana RR
Mmmmm Bokina torta user posted image

Emice, puter je svakako ukusniji. Ja sam pisala recept kako sam ga dobila ali i ja koristim puter. Evo prepravila sam i u receptu.
Torta je prelepa, uživaćeš user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 15.6.2016 12:25:29 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 12:26:17   
NadaR
Zaboravila sam za nju. Savršenstvo savršeno! user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Bokina torta :)
15.6.2016 13:24:46   
emicaa
E još samo nešto,jel vi uzimate friške višnje ili one iz konzervi? Znam da sam dosadna,ali nije do mene,mozak mi ne funkcioniše user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here