RE: LCHF ishrana (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

World -> RE: LCHF ishrana (18.2.2016 14:12:09)

Mishu, kupujem kod nas (u BiH) dukatovo vrhnje za slag, ono nema dodataka osim zgusnjivaca karagenana. Nije ni to sjajno, ali nemamo drugog izbora. Ne znam gdje si ti, ali znam da je neko negdje pisao da se u Srbiji moze kupiti neka slatka pavlaka zlatiborac koja nema dodataka i nije skupa, na nekim njihovim prodajnim mjestima (mislim da to nije onaj isti zlatiborac mesne preradjevine). I cini mi se da se od skora moze kupiti i president slatka pavlaka, isto bez dodataka.

mamin mish -> RE: LCHF ishrana (19.2.2016 10:48:20)

Branki hvala. Trudim se da se pridrzavam.
World i misila sam da je ta. Mada sam cula da u NS na ribljoj bijaci ima zena koja prodaje domacu slatku pavlaku bez dodataka.

bebilule -> RE: LCHF ishrana (9.5.2018 9:13:09)

Da malo podignem temu...
Elem, na lchf sam mozda 20 dana. Prvih 15 je bila neka restriktivnija varijanta, sa jakooo malo UH dnevno, tipa ono sto unesem kroz povrce. Skinula sam 7 kg i sad sam na varijanti do 50 g UH dnevno. Meni bas prija, imam i IR i mislim da je to ishrana koja me moze spasiti komplikacija kasnije. Dosta masti, bjelancevina i malo UH. Vec sam navikla, pravim sebi neke mlijecne hljebove sa ovsenim mekinjama ili bademovim brasnom. Koristim mast i maslac, punomasne sireve, ribu, piletinu, salate, povrce.... Sto se voca tice pazim, eventualno malo citrusa ili bobicastog.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]