Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 4.4.2011 23:37:00
|
|
|
|
dacica
|
uff Tsho da je samo crvenilo..ova moja iskrivila facu od urlanja i temp.drugo dete...dali smo joj para.i sad dusa spava..uff pokidali smo se::((
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 1.6.2011 7:10:33
|
|
|
|
New Mom
|
Koliko je ubedljivo da 8 dana po primanju MMR vakcine dobije T.? Sinoć je bila 40 stepeni, ne mogu da utvrdim razlog još. Do tada ništa, nikakvo reagovanje, samo prvi dan jedna tačkica gde je primila na ruci.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 1.6.2011 7:27:07
|
|
|
|
zoća
|
MMR vakcina može da da reakciju i posle petnaest dana od primanja.Prati kako jede ako odbija hranu onda kod lekara može da se desi da je upala ždrela koja nema veze sa vakcinom zato što vlada angina IZVORNA PORUKA: New Mom Koliko je ubedljivo da 8 dana po primanju MMR vakcine dobije T.? Sinoć je bila 40 stepeni, ne mogu da utvrdim razlog još. Do tada ništa, nikakvo reagovanje, samo prvi dan jedna tačkica gde je primila na ruci.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 16.8.2011 11:37:38
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: dejana007 Zdravo svima, mi smo prvu vakcinu primili 14. Jula, kad je imao puna 3 meseca i 2 dana, a drugu dozu juce tj. 15. 08, a sledecu cemo 19. 09. Medjutim, posle prve vakcinacije nije bilo nikakvih nus pojava, ali posle ove druge je mnogo, mnogo nervozan, placljiv, ali nema temperaturu. S tim sto mu se ubod malo ucrveneo. malopre mu stavljala oblogu (malo leda u peleni pa na mesto uboda) ali ne znam koliko puta to da ponovim? kad ce mu proci ova nervoza? P.s mada planirala da otvorim posebnu temu, jer je poceo tokom noci da se budi, sto nikad nije, plus je poceo da place i vristi u sbu i da se od 05,30h budi na pola sata. mnogo, mnogo lose spava... Ko zna mozda poceli da ga muce zubici. ne znam. Inece primili smo Infanrix
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 16.8.2011 11:40:41
|
|
|
|
New Mom
|
Svaka beba reaguje drugačije. Dušica... Proći će, ne brini. Stavljaj mu hladne obloge (da stavljam gaze natopljene hladnom vodom) i drži tako, Menjaj nekoliko puta, dok ne vidiš da se smirilo.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 16.8.2011 11:48:45
|
|
|
|
dejana007
|
Stavljaj mu hladne obloge (da stavljam gaze natopljene hladnom vodom) i drži tako, Menjaj nekoliko puta, dok ne vidiš da se smirilo. Hvala :) jedino sto me tesi je to da su bebe i malaksale i bezvoljne, on jeste manje jeo nego uobicajno ali je raspolozen tj smeska se i mrda nogicama i rukicama :)
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 16.8.2011 20:45:09
|
|
|
|
Irence
|
Mi sutra idemo na trecu vakcinu Polio,DiTePer i Hib.Primamo drzavnu vakcinu.Prva i druga prosle bas bez bilo kakve reakcije Nadam se da ce i sutrasnja
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 17.8.2011 0:14:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo danas primili prvu dozu Pentaxim-a itaman kad sam mislila da je sve prošlo super, došli kući a oko uboda se pojavio crveni krug od jedno 5cm u prečniku a Nevena počela da vrišti i ne prestaje, nije posustala čak ni kad je postala sasvim bordo u licu i izgubila glas... Sve sam pokušavala ne bih li je smirila, stavljali smo led na otok i crvenilo dok se nisu povukli. Negde kod šestog sata sam ja posustala i počela da plačem zajedno sa njom. A oko osmog sata smo se obe smirile, otok i crvenilo su se povukli. To mesto je još uvek osetljivo na dodir i prilično nemirno spava ali spava. I da, mnogo je manje jela danas nego inače... Imali neko sličnog iskustva? Da li ovako loša reakcija na prvu dozu znači da nas isto čeka i sledeći put?
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 18.8.2011 14:34:29
|
|
|
|
Irence
|
Treca doza je prosla sa nervozom od sat vremena Temperature nije bilo
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 18.8.2011 14:36:45
|
|
|
|
New Mom
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 22.8.2011 10:39:31
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi cemo morati opet da primimo bsg jer se nije primila, nema oziljka...
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 7.9.2011 23:48:35
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: Irence Treca doza je prosla sa nervozom od sat vremena Temperature nije bilo a kako je bilo prva dva puta? moj sin na prvu nije imao nikakvu reakciju, na drugu nervoza, blaga temperatura, slabo je jeo, bio je placljiv, pojavila se crvena tackica... dal treci put mogu ocekivati jos goru reakciju?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 2.10.2011 22:10:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Gae, kad primate sledeću dozu? Nadam se da neće biti takve reakcije..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 2.10.2011 22:39:54
|
|
|
|
Anoniman
|
U sredu primamo drugu dozu. I ja se nadam da će biti lakše, prošli put sam na kraju i ja plakala zajedno sa njom. A i imamo otvaranje izlozbe taj dan ako bude vrištala nema nam ništa od izložbe.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 3.10.2011 0:02:20
|
|
|
|
Joj@
|
ja prosto ne znam sta cu. Vlada je imao losu reakciju i na onu prvu van porodilista, za koju kazu da je najblaza. On je posle nje imao dva dana temperaturu, proliv i povracanje...iskreno da vam kazem, Torlakove vakcine su davno prevazidjene i izbegavaju ih neki medicinari, privatno. Misljenja su podeljena. Mene su na faksu (medicinu studiram) savetovali profesori i za i protiv. Za drzavne su bili mahom stariji jer, navodno, koktel vakcina (tipa Pentaxin) ima u sebi gotova antitela, sto ne valja jer bacbe treba sam da ih stvori. Ipak vecina profana bila je za koktel...ne samo zbog bolje reakcije vec je cini mi se dodata i jos jedna vakcina koju inace po drzavnom protokolu nebi dobili
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 12.11.2011 22:38:48
|
|
|
|
New Mom
|
KL je sinoć primila 4.dozu Pentaxima. Do sada je na sve doze reakcija bila mala crvena tačkica i to jako kratko. Ništa drugo. I sinoć je tako delovalo. Ali večeras (prošlo je više od 24 sata) na tom mestu na ruci se stvorio otok, tvrd, crveno-ljubičast, prečnika oko 15cm, topao, ali čini se da nije bolan na dodir. Nije mi jasno zašto odložena reakcija (ako je to reakcija)?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 12.11.2011 23:14:18
|
|
|
|
Olga75
|
NM , svaka naredna vakcinacija nosi jacu reakciju
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 13.11.2011 0:02:46
|
|
|
|
dejana007
|
da, kazu da je ta revakcinacija najjaca. ja vec sad strahujem a zakazano nam za maj sledece godine.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 13.11.2011 8:04:18
|
|
|
|
nenja22
|
na ove do sada, a to su tri pentaxima i dva hepatita, nije imao reakcije...dok ga bockaju zaplace se, ali odmah se smiri kad ga uzmem u ruke posle...ako nesto,cak vise spava taj dan, pa se muz i ja zezamo da bismo i cesce taj metod mogli da primenjujemo...e, a i ovde ih daju u butkice, a ne u rukicu, mislim da je to i zgodnije za njih, ipak ima vise mesa za bocnuti, a i uhvatiti da se stisne, pa nekako verujem da manje osete, mada za reakciju posle verovatno nema mnogo razlike...
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 13.11.2011 21:56:20
|
|
|
|
New Mom
|
Otok je danas možda više crven nego ljubičast, ali tvrdoća ne prolazi, a i sad se nekako do lakta spustilo. Mada ne izgleda da je boli.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 17.11.2011 23:04:52
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: New Mom KL je sinoć primila 4.dozu Pentaxima. Do sada je na sve doze reakcija bila mala crvena tačkica i to jako kratko. Ništa drugo. I sinoć je tako delovalo. Ali večeras (prošlo je više od 24 sata) na tom mestu na ruci se stvorio otok, tvrd, crveno-ljubičast, prečnika oko 15cm, topao, ali čini se da nije bolan na dodir. Nije mi jasno zašto odložena reakcija (ako je to reakcija)? identicna situacija je bila kod nas! bas sam pisala u temi pentaxim!
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 18.11.2011 15:37:41
|
|
|
|
Joj@
|
Mrzi me sad da listam da vidim dal sam vec napisala ali VEROVALE ILI NE Vlad je podneo torlakovu vakcinu (dva boc boca i jedno gutanje) bez ijednog piska. Najopustenije...to dete neprestaje da me sokira iz dana u dan. Jedino kad on zaplace jeste kada hoce u ruke, da ga neko nosa...al sam zato ja proplakala vakcinaciju umesto njega...jbt kad sam videla krv svog deteta...pukla sam skroz. Al ako...to je za njegovo dobro
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 10.12.2011 20:09:15
|
|
|
|
Malecka074
|
Kao sto samvec pisala u" temperaturi" L je ovaj put imala reakciu na Pentaxim. :( Njanjava je stalno, ima temperaturu i malo je i povracala i slabije jede. :( Do kada traje ovakva reakcija?Bas sam tuzna...Nisam navikla da je takva. Uglavnom je uvek vesela i razigrana.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 10.12.2011 20:12:31
|
|
|
|
Olga75
|
pa koliko vec traje ?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 10.12.2011 20:29:15
|
|
|
|
Malecka074
|
Pa, primila je u cetvrtak poslepodne vakcinu. A uvece se javila temperatura. Trenutno je nema. Ali tako je i jutros nije bilo, pa onda opet skocila na 38,6. :( Dajem joj paracetamol, tusiram...
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?