Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 10.12.2011 20:30:52
|
|
|
|
Olga75
|
na pentaksim je reakcija , ako dobro pratim ? ako i sutra bude imala temp , mozda odete kod dr za svaki slucaj
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 10.12.2011 23:59:30
|
|
|
|
Malecka074
|
Jeste. I mislili smo. Sta da se radi... :( A kontam da je moguce i da su zubici u pitanju. Jer ne vadi prste iz usta i pljucka stalno. A osim toga i slabije jede. No, ako temperaturase ne stabilizuje vodicemo ju sutra dr. Hvala, Olga!
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 7:50:56
|
|
|
|
cockic
|
malecka kod lekara sto olga kaze bolje idite za svaki slucaj. a da li je ona dobila isti dan turu od vakcine.mozda je ipak neka infekcija a ne reakcija na vakcinu. jer ja u okruzenju nisam cula da je neko imao na pentaksim reakciju. a bilo je bas dosta bebana koje su je primile. jer i sestra kad je daje u dz kaze da je nece biti.mada nisam sigurna da ne moze da je izazove.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 15:29:05
|
|
|
|
Malecka074
|
Cockic, nije imala temp. pre vakcinacije, bar je nisam primetila.Na uputsvu pise, da moze dabude reakcije ipak, iako retko. A citala sam jos na netu...imali su rekacije mnogi...iako mnogo manje nego kad se primaju drzavne. Non stop joj varira temperatura. Cas je 37, cas 38.:( Najvisa je bila 38,6. Dr i u savetovalistu se, naravno ne javljaju. Zvala sam halo bebu, nista sto nisam znala mi nisu rekli. Zvali smo privatno, pa nam je dr rekao da sutra izvadimo k sliku,urin i urinokulturu... Pih...bas bezveze...:( I strasno mi je sto ne jede, a tako je lepo ruckila. J***m ti vakcine. :(
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 17:07:40
|
|
|
|
cockic
|
malecka a da li je dobila isti dan turu kad je primila vakcinu? mada urin,kks su obavezni cim turicu ima,jer i dalje ima turicu? moj mali je sa dve meseca dobio urinarnu infekciju zato pitam. a imao je turu sigurno 2-3 dana i naravno posto je imao e-coli primao je boce. mozda je kod nje reakcija ali ne znam ni koliko se ima tura od reakcije na vakcinu. ali veruj mi mozda je njoj takav organizam jer kako sam razumela neka deca koja imaju reacije sadrze ta neka atitela koja se bore protiv vakcina.ako sam lepo razumela posto sam i ja ceo zivot imala problem kad god primim vacinu. ja kad sam primila mmr sa 13 god bila sam 3 meseca vezana za krevet jer sam je primila kad sam bila bolesna tj bolelo me grlo a oni dosli u skolu i bodu decu i nista te nepitaju. da skratim ta reakcija je bila jer sam imala mononuklozu.ali bukvalno sve za sta je vakcina ja sam imala nisam mogla da hodam,konstantna tura.ma katasrofa. ali ja reagujem i na obican tetanus i zato od tad sve kad nesto moram da primim primim u pola doze. zato sam se sad zentala kad sam malom davala mmr ali dao bog bilo je ok.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 17:35:36
|
|
|
|
Malecka074
|
Jaoj, cockic. Bas si nadrljala. Jbg. Ali dobro je da je mali ok. Da, bas taj dan, tj. tu vece je dobila turu. Jedino sto je i dan pre malo slabije jela i povratila 2x. Ali nije bila vruca. Hvala ti sto pises!
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 17:40:49
|
|
|
|
bubulence
|
hej pa sta na je sa Laricom? i ja bih draga ipak otisla kod dr. nasa radi sutra pre podne ali bolje idi privatno
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 17:43:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Malecka074 Jaoj, cockic. Bas si nadrljala. Jbg. Ali dobro je da je mali ok. Da, bas taj dan, tj. tu vece je dobila turu. Jedino sto je i dan pre malo slabije jela i povratila 2x. Ali nije bila vruca. Hvala ti sto pises! Moguce je da joj je kretala prehlada (pad apetita i povracanje) i da joj je na taj pad imuniteta utrčala vakcina i pokarambasila stvari u saradnji sa virusok koji se već bio uselio a nije imao vremena da se pokaže u punom sjaju...
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 11.12.2011 17:52:09
|
|
|
|
Malecka074
|
Gae, moguce, moguce... Jaoj,bas je bzvz...nadam se da uskoro da prodje. Bubi, zvali mi privatno, ali nam rekao da povadimo nalaze za k.sliku, urin, urino kulturu... Ali vidjecemo jos veceras i ujutru kakvo ce stanje biti...pa ako ne bude poboljsanja ici cemo vaditi nalaze. Trenutno je 37,3 temp. i pajki sada. A flasicu sam joj dala dok je spavala da bi malo vise poruckila. Uh...dusa moja medena. Hvala vam, zene!
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 12.12.2011 13:06:29
|
|
|
|
Malecka074
|
Samo da javim da nocas L nije imala temperaturu, Bogu hvala. Nema ni jutros. Samo sto i dalje malo slabije rucka.
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 12.12.2011 17:32:41
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Tara nikad nije imala Temp od vakcina, Hana je prvu vakc (sa reakcijom) primila neki dan i posle prespavala ceeo dan i ceeelu noc bez T
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:08:05
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mi smo danas primili DPT,OPV i HepB. Jao, kako sam ja plakala kad sam je drzala da primi bocu. Uzasno mi je bilo tesko Uglavnom primila je vakcinu oko pola 9 i zaspala je kod mene u narucju, pa smo dosli kuci, dojila sam je pa je spavala do pola 13-13 i ona se probudila i plakala, grcala tako tuzno, srce mi se cepalo! A jos smo bile same kod kuce pa nisam mogla da je ostavim ni da joj stavim obloge. Samo sam je drzala i mazila, pricala joj koliko je volim, najzad je zaspala posle 35-40 min u mom zagrljaju Eno je i sad spava. Dala sam joj pola kk paracetamola za svaki slucaj. Nego nema nikakvo crvenilo, da li bi trebalo da ga ima? Niko nam nista nije objasnio tamo...
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:21:30
|
|
|
|
Snelle
|
PE, crvenilo može da se pojavi, a i ne mora, kao i sve ostale nus pojave - T, nervoza... Druga stvar, da me ne shvatiš pogrešno, paracetamol se ne daje preventivno, već samo po potrebi. Dakle, ako ima T preko 38.5 onda joj daj, a ako ne, nemoj. Kako će joj se formirati imunitet ako joj ti unapred "pomažeš" paracetamolom? I ne znam kakva je situacija sa paracetamolom, pošto ja imam eferalgan, a on se daje u tačno utvrđenoj dozi, u zavisnosti od kilaže deteta, znači ne "ovoliko, ili onoliko ću joj dati". Ovo je dobronameran savet, nadam se da ga tako i shvataš
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:26:59
|
|
|
|
jance
|
a kako inace izgleda ako ne kupis onu 3u1 vakcinu? Ogi bi trebao da primi sledece nedelje a mi smo mislil da ne kupujemo, al nesto slusam da se daje svaka po jedan dan, znaci 3 dana zaredom, jel to moguce da je tako?
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:29:39
|
|
|
|
vukosava
|
Juce smo bili kod lekara da pregledaju cerku za jednogodisnji pregled. Plakala je cim smo usli u ordinaciju jos dok je sestra merila, zatim je plakala dok je doktor pregledao. Krknuli su joj 4 vakcine, tek onda stresa.I onda se smirila i taman postala sva srecna i onda smo je vodili na vadjenje krvi - proveravaju gvozdje i olovo. Kasnije je zaspala u autu i dok smo se vozili kad se probudila bila je ok. Posle je bila jako vesela kad smo dosli kuci (valjda konta nece me vise bosti danas). Jutros se probudila vesela, peva, cici, smeje se... Show zivi...
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:29:58
|
|
|
|
Snelle
|
Mi nismo kupili Pentaxim, već smo koristili državnu. Pogrešno si čula. Sve se odjednom daje, u istom danu, tj. jedna ide u rukicu, odmah zatim druga u nogicu, a treća vakcina se popije.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:33:04
|
|
|
|
vukosava
|
Moja je sa godinu dana dobila cetiri vakcine u nogice, dve u levu, dve u desnu... Evo kako ovde ide:
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:35:08
|
|
|
|
Olga75
|
KALENDAR VAKCINACIJE
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:36:03
|
|
|
|
Snelle
|
Primate vakcine i protiv varičela? Po meni je to već previše.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:39:46
|
|
|
|
Jeca*
|
Snelle, mnoge mame sa foruma daju te vakcine i u Srbiji...otvorila sam ja temu svojevremeno
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:39:49
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Mi nismo kupili Pentaxim, već smo koristili državnu. Pogrešno si čula. Sve se odjednom daje, u istom danu, tj. jedna ide u rukicu, odmah zatim druga u nogicu, a treća vakcina se popije. dobro je, uf hvala. vec sam zamisljala kako cu to da izvedem iz ove nedodjije. jel ste imali nekih posebnih reakcija na te vakcine mozda? da znam sta da ocekujem...
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:44:40
|
|
|
|
Snelle
|
Znam Jeco, ali kod njih je obavezno. Jance, kao što sam napisala PE, reakcije su: povišena temperatura, otok, crvenilo, nervoza.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:47:40
|
|
|
|
mihi
|
Zašto misliš Snele da je previše vakcina protiv ovčijih boginja, sve zemlje u okruženju vakcinišu, vakcina je GSK, jedino što je kad se ovako kupuje pojedinačno skupa.
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:49:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihi, da li je i Priorix vakcina na bazi jajeta kao Torlakova MMR?
|
|
|
|
RE: Kako je vaša beba podnela vakcinaciju? 15.12.2011 14:50:58
|
|
|
|
PoisonEve
|
Snelle hvala, al rece nam sestra koja joj je davala vakcinu da obavezno damo 2-3ml kad dodjemo kuci Mada to sto ti kazes je potpuno logicno, sad mi je krivo sto sam joj dala Jance, mi smo takodje primili Torlakovu vakcinu
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?