|
RE: Gde mogu da kupim Pregnyl, Utrogestan ili... 30.1.2012 21:27:39
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: navia Drage forumašice, unapred se nadam da ćete mi oprostiti, ukoliko mislite da ova tema nije aktuelna/prikladna, ali trenutno sam malko besna i zaista imam potrebu da se "izrantam" malo na ovu temu... je se već nekoliko meseci redovno gledam s doktorima i laborantima, a i farmaceutima - koji su mi trenutno na tapetu. pre 4-5 meseci pronaći Pregnyl u nekoj apoteci u Srbiji je bilo ravno dobitku na lutriji, a sad nakon pauze od 2 meseca tražim Clomifen - da bi se ispostavilo da je i taj sad u istoj kategoriji! nema, to je iz uvoza, pa kad na pošalju, ne znamo kad će, ... samo su neki od uobičajnih odgovora koje svakodnevno dobijam iz apoteka širom Srbije... dakle, pitam se, ima li neko informaciju gde se trenutno može nabaviti Klomifen i Pregnyl u Srbiji?! shvatam da mogu da se koriste i zamenski lekovi (za nekih smešnih 300 € ekstra), ali zaista ne razumem ovu politiku i ne želim da se pomirim da je zatrudnjivanje postalo luksuz rezervisan za malobrojne... hvala unapred IZVORNA PORUKA: gelica Draga naša!!! sve nas to ovde muci,ja sam iz Zrenjanina ali idem kod mog lekara u subotici(kod njega sam isla pre udaje i selidbe)imala sam dva ciklusa sa stimulacijom da mogu uraditi inseminaciju.svi lekovi koji su bili na tom spisku ne mogu da se nadju u apotekama na primer zamena za pregnil ima ali mora da se ceka i kosta tri puta skuplje.posle nekog vremena zivkanja apoteka po zrenjaninu nigde isam nasla nista za terpiju,zivkanja po novom sada samo deo sam nasla padne mi na pamet da okrenem neke apoteke u svom rodnom gradu subotici kad gle eto cuda jedna apoteka cesto ima pregnil i na lageru d se odmah kupi a retko se desi par dana cekanja i kosta1.013,00din z madjarske takodje kod njih moze da se nadje klomifen iz madjarske oko 400dim mozda koji din manje i merional inekcije mogu da se poruce,jednoj devojci sam dala njihov broj pa su joj izasli u susret i poslali brzom postom.ako te interesuje broj javi mi se na pp IZVORNA PORUKA: navia Draga Gelice, hvala na uključivanju i informacijama - svi imamo slične probleme i upravo je to cilj otvaranja ove teme, da razmenimo praktične informacije i olakšamo jedni drugima bar malo... :) dakle, FYI: dana 30.01. u Požarevcu i okolini NEMA da se kupi ni Pregnyl ni Klomifen. slična je situacija i u Nišu, Kragujevcu i Beogradu - koliko sam do sad uspela da saznam... nadam se da će biti uskoro i dobrih novosti, javljajte se... :) IZVORNA PORUKA: hanka gelice,meni bi trebao klomifen poslala sam ti pp IZVORNA PORUKA: mejvis Ja sam pre 2,5-3 godine bila na stimulacijama klomifen- pregnil. Tada je klomifena bilo u svakoj apoteci ali nabaviti pregnil je bilo praktično nemoguće. Tada sam pronašla apoteku Irisfarm u Novom Sadu koji su imali pregnil, preko jedne drugarice iz NS. Išli smo iz Pančeva za NS po pregnil transportovali ga na zamrznutom grašku, ma užas.... Tako da, možete pokušati u toj apoteci. Imam ja neki broj, još od onda a ima i na google-u. Sretno.... IZVORNA PORUKA: hanka Zvala Iris farm niko se ne javlja,probacu sutra mada pise da rade do 21h Hvala na info IZVORNA PORUKA: navia @ Hanka: zvala ja Suboticu, nema ni Pregnyla ni Klomifena na lageru, ali moze da se poruci i stize u roku od cca.7 dana - ako sam je dobro shvatila, malko mi je suskala na telefon... :) sem toga, u par apoteka sam dobila informaciju da Klomifen proizvodi hrvatski Belupo, pa smo i to proverili: Belupo ga ne radi vec par godina, iskljucivo se porucuje na recept i kosta cca. 3 puta vise. koliko sam shvatila, da se nabaviti u Bosni, al nemam zasad vise informacija... IZVORNA PORUKA: Alexis79 hanka videcu ja ovde u Leskovcu ili na klinici da li bi mi prodali? Verovatno imaju samo ne znam da li ga prodaju ovako kad se ne koristi na klinici IZVORNA PORUKA: navia Irisfarm u NS nema ni Klomifen ni Pregnyl. :( a oni pak rekose da je Klomifenu istekla licenca za prodaju u Srbiji i zato ga nema vec 2 meseca... verovatno ipak moze da se nabavi alt_ernativnim putevima... IZVORNA PORUKA: hanka Bilo ga je u Nisu i ja kupila ali jednu kutiju i sad nemam povecali mi dr dozu a ja taman mislila bice mi dovoljno za 2 ciklusa Alexis draga otisla si tamo da radis vto a ne da na minus beskonacno trazis meni lekice bas mi bzvz Navia poslala sam ti pp Pridruzi nam se i na ostalim temicama IZVORNA PORUKA: Alexis79 hanka set_nja je obavezna za vreme stimulacije bez obzira na minus . Nemoj da brines pitacu sutra sestre na klinici ,a kad vec set_am pogledacu i po apotekama. Znas li da ja ovde uzivam i ne radim nista ,i ono sto mogu mm mi neda IZVORNA PORUKA: navia zaključak dana! fala svima koje su se uključile u ovu temu - stvarno mislim da nam može koristiti da ovako jedni druge informišemo, jer informacija je zlato-to je više nego očigledno :) da ne zaboranim, BojanaN u Temi: Klomifen je pominjala apoteku Lipa lek u Bg - nema ni kod njih ništa, a Pregnyl (1.500, 5.000) se može poručiti u Bg apotekama Ivančić i sinovi i stigne za 7-10 dana, ako to nekome igra... ja sam danas okrenula previše telefona i prepuna mi je glava, ali sutra je novi dan... ;)
< Poruku je uredio Ana RR -- 30.1.2012 21:28:09 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|