Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:53:41
|
|
|
|
cipiripi
|
ja mislim da to nema nikakve veze..bitno je samo da ne pijes vise od jedne dnevno..ne me nista da ti skodi ni ako popijes 10, ali fora je u tome da je organizam sposoban da resorbuje samo 4mg folne. ja pijem folnak koji ima 5 mg...znaci 1 mg ode u wc solju...
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:55:42
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam pre trudnoce pila 1 dnevno,a od kad sam trudna dr mi je povecala na 2 dnevno...
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:56:40
|
|
|
|
Nensi*
|
Meni onda 6mg ode u wc solju
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:57:17
|
|
|
|
cipiripi
|
meni je moja rekla da pijem 3x dnevno ali moja prijateljica koja je hemicar-farmaceut mi je ispricala to za 4 mg.
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:58:51
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa nemam pojma onda...Ako je tako,sto onda u uputstvu pise 1-4 tablete od 5mg dnevno Tek sad mi nista nije jasno
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 0:02:14
|
|
|
|
cipiripi
|
e pa meni vise nista nije jasno ni oko folne ni oko ostalih stvari...'bem li ga vise
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 0:04:06
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa ako vec ne moze da skodi,ja cu da pijem i dalje 2 dnevno,a visak neka ode u wc solju Bar nije skupo
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 0:05:17
|
|
|
|
cipiripi
|
i to sto kazes.. a ja jos pijem i mamavit...izrasce mi pisica na kraju!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 0:07:26
|
|
|
|
Nensi*
|
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 22:08:29
|
|
|
|
Anoniman
|
da li se Oligovit preporučuje tokom trudnoće?
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 22:12:04
|
|
|
|
Lilly*
|
Bolje uzeti neke vitamine koji su baš namenjeni trudnicama, jer su koncentracije prilagođene
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 22:14:10
|
|
|
|
Anoniman
|
draga ,ti kao doktorica (Zaova je u drugom stanju pa me je pitala danas jer ima kući Oligovit od ranije ...)
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 22:30:33
|
|
|
|
Lilly*
|
Interesuju me takve stvari i kupim informacije. Neće joj škoditi u svakom slučaju, ali bolje da ipak uzme neke za trudnice a ove npr. ako potroši te za trudnice a nije kupila, ili ako im ne ističe rok trajanja, neka ih ostavi posle trudnoće
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 22:32:24
|
|
|
|
Anoniman
|
... ili ih prosledi snajki
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 15.11.2009 22:34:22
|
|
|
|
Lilly*
|
Recimo
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 11:46:22
|
|
|
|
ivi
|
pijem Folnak vec tri meseca i nista od trudnoce, moze li mi neko reci, da li da pravim pauzu ili da nastavim da pijem, inace pijem po 1/4 tablete dnevno?
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 11:51:24
|
|
|
|
cipiripi
|
draga ne mozes da zatrudnis od toga, folnak ne deluje tako on je potreban radi pravilnog razvijanja centralnog nervnog sistema kod deteta,bebe, i ako vec planira trudnocu doktori savetuju da se uzima 3 meseca pre zaceca. Ne moze ti skoditi ako ga i dalje pijes, i naravno nastavljas sa njim i kad jel pije jednu cetvrtinu ili 4 tab/dnevno?
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 11:57:14
|
|
|
|
ivi
|
lose sam napisala,znam da folna ne pomaze pri zacecu, ali kazu 3 meseca pre trudnoce,meni prodjose ta tri meseca, pa se pitam da li da nastavim, hvala ti u svakom slucaju, nastavicu da pije po jednu cetvrtinu tablete dnevno!
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 11:59:27
|
|
|
|
cipiripi
|
mozes da nastavis slobodno, gore negde sam pisala da organizam absorbuje do 4mg folne kiseline dnevno, tako da mozes i celu da uzmes, ne moze da ti skodi, jos ako je uzimas u kombinaciju sa c vit, krvna slika i gvozdje ce da ti budu
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:18:43
|
|
|
|
Dudu25
|
ja sam prije pila folnu pa sam odustala pa pocela vitamin B pa odustala i sve to rekla dok. i ona mi je rekla kao opustite se i nista nemojte da pijete sad neznam zasto mi je ona to rekla jel mislila da sam preopterecena ili sta neznam pa onda sam ostavila i sad vec neko vrijeme ne pijem to ali neznam dali sam trebala da je slusam ili ne
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:28:30
|
|
|
|
cipiripi
|
nije kasno ni da kad saznas da si da pocnes da pijes..
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:31:48
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: Dudu25 ja sam prije pila folnu pa sam odustala pa pocela vitamin B pa odustala i sve to rekla dok. i ona mi je rekla kao opustite se i nista nemojte da pijete sad neznam zasto mi je ona to rekla jel mislila da sam preopterecena ili sta neznam pa onda sam ostavila i sad vec neko vrijeme ne pijem to ali neznam dali sam trebala da je slusam ili ne I ja sam prestala da pijem folnu...
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:34:45
|
|
|
|
Dudu25
|
ali ne mogu ovako ostati,moram nesto da uzmem pocecu da pijem macinu travu od sledeceg mjeseca
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:38:53
|
|
|
|
Maza82
|
Jeste vi pile kapsule PRGNESIKER (ne znam kako se piše na engleskom ) nemojte mi se smijati, ja samo to pila 2 mjeseca i super su..
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 17.12.2009 12:39:04
|
|
|
|
Mimče
|
Ako vam znači moje iskustvo, meni je dr dao da pijem 2 dnevno pre trudnoće, a sada po 1. Što se tiče vitamina ja sam na svoju ruku počela da pijem mamavit, kao da dignem malo imunitet zbog ovog virusa ali mi je doktorka na prvom viđanju rekla da za tim tabletama nema potrebe. Tako da sad ne uzimam mamavit samo folnu. Ljub svim budućim mamama i onima to bee
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?