Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 23.10.2009 9:38:53
|
|
|
|
magnetic
|
Tako treba
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 25.10.2009 22:56:19
|
|
|
|
mtajcica83
|
Zanima me gdje cu naci tu macinu travu, posto u nekim apotekama je nema, a u nekima su me cudno gledali, kao u fazonu-sta ova trazi ? ...I jeli ona moze da se pije istovremeno kad i folna kiselina i sumece tablete? Razmisljam da sada pocnem piti uz folnu neke druge vitamine, do sad sam pila C vitamin..Sto predlazete??
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 25.10.2009 23:06:39
|
|
|
|
magnetic
|
Meni na kesi od caja pise MACINA TRAVA-OCAJNICA,tako sam i trazila.
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 26.10.2009 11:42:46
|
|
|
|
dejana007
|
da, magnetic to je ta. meni ce ovo biti drugi mesec da je opijem, naravno sa prekidima. danas kupila i oligogal se i folnak, pa cemo videti
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 26.10.2009 12:20:23
|
|
|
|
Dudu25
|
i meni isto tako pise i kupila sam je u biljnoj apoteki... i takodje crveni zdravac... i mozda danas pocinjem da je pijem... posto nisam pila od kad mi je o. pocela i jos kasnila 11dana pa bas nisam je pila jer nisam znala dali sam trudna ili ne i naravno nju ne smijes da pijes ako sumnjas u trudnocu jer moze doci do pobacaja bar su meni rekli tako..
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 26.10.2009 16:42:00
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: dejana007 da, magnetic to je ta. meni ce ovo biti drugi mesec da je opijem, naravno sa prekidima. danas kupila i oligogal se i folnak, pa cemo videti I meni su isto te tri stvari preporucili,tako da i ja isto to uzimam
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 26.10.2009 18:32:06
|
|
|
|
dejana007
|
e a koliko tabletica folne kiseline pijes dnevno?
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 26.10.2009 19:28:59
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: dejana007 e a koliko tabletica folne kiseline pijes dnevno? Jednu dnevno
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 26.10.2009 19:35:25
|
|
|
|
kackica
|
Zasigurno MACINA TRAVA-OCAJNICA valjda zato sto je gorka, u Bg u apoteci Josif Pancic na Dorcolu ili u bolje snabdevenim biljnim apotekama, i ja sam je pila ali vodite racuna mislim da se ona ne pije dugo i ne ako si trudna, inace neke moje poznanice su je zbog gorcine pile sa limunom i medom
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 18:32:36
|
|
|
|
Lilly*
|
Koliko mg folne kis. pijete dnevno? Ja sam do sada pila prenatal vitamine, ali danas sam uzela Folnak, i jedna tabletica ima 5mg folne kis, a piše da se uzimaju od 1-4 tabletice dnevno. Sada sam zbunjena
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 18:34:39
|
|
|
|
Buba76
|
Lilly ni slucajno nemoj uzimati vise od jedne na dan,to ti je dovoljno i kao priprema za trudnocu i u prva 3 meseca trudnoce.
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 18:38:00
|
|
|
|
Lilly*
|
To sam i ja mislila, nego me zbunilo ovo 1-4! Kako tako napišu u tom receptu što ide uz tabletice
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 18:40:03
|
|
|
|
Buba76
|
Mozda za neke druge bolesti.On se pije i uz gvozdje kod malokrvnosti.
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 21:05:30
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam folnak pila jednu dnevno dok nisam bila trudna,pa mi je dr povecala dozu na 2 dnevno...
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 21:52:32
|
|
|
|
Kleopatra
|
Od sutra i ja pocinjem da pijem folnak,videcemo
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 23:24:03
|
|
|
|
Lilly*
|
Kleo, po preporuci dr? Koliko x dnevno?
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 23:26:28
|
|
|
|
Nensi*
|
Jedna dnevno kad niste trudne je sasvim dovoljno...Ja pitala i dr i u apoteci kad sam pocela da pijem...
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 23:26:52
|
|
|
|
Kleopatra
|
Lilly treba da pijem po 1 dnevno
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 9.11.2009 23:27:24
|
|
|
|
Lilly*
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.11.2009 9:54:11
|
|
|
|
Mari86
|
Jao majko sveta..jedna dnevno..ufff..smanjujem odmah...ja sam pila malo vise... A pocela sam da pijem i caj od virka..da li znate nesto vise o njemu?! CMOK
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.11.2009 9:56:40
|
|
|
|
magnetic
|
Imas temu VIRAK-VRKUTA
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 10.11.2009 9:58:19
|
|
|
|
Mari86
|
Hvala
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:40:28
|
|
|
|
Nensi*
|
U uputstvu folne kiseline pise da se pije u toku jela...Ali ja to uvek zaboravim,pa popijem posle jela ili malo kasnije...Jel to bas bitno,i ako jeste zbog cega? Jel ima neko ko zna?
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:44:38
|
|
|
|
cipiripi
|
verovatno da ti ne padne tesko na prazan zeludac jer mu je spora resorbcija. :)
|
|
|
|
RE: Re: Folna kiselina i vitamini (priprema z... 14.11.2009 23:50:47
|
|
|
|
Nensi*
|
Ne pijem ja na prazan zeludac,ali otprilike desi se da popijem pola sata posle jela,i nisam imala nikakvih problema do sada...A retko kad se setim da popijem u toku jela jer ne jedem uvek u isto vreme pa ne mogu da navijem telefon da me podseti...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?