Anoniman
|
Meni hitno treba pametan savet..... Mi više ne uspevamo sa Mihajlom nikako da izađemo na kraj!!! Poslednjih mesec dana je pakao! Po čitav dan kenka, dreči, histeriše (gradacija), zacenjuje se svakom malo, dve godine je dobro spavao, sad već mesec dana ne spava ukupno 9 sati za ceo dan (sa sve popodnevnom dremkom), noću se budi po nekoliko puta-vrišti da bi da se igra, a u 6 je svako namoljavanje gotovo, tu prestaje spavanje... Isteruje za svaku glupost, ako mu ne sipam mleko u šolju koju je on smislio, šolja leti sa stola uz urlanje i vrisku, ista scena je i za cipele, crtani koji gleda, hranu koju jede... On ima nešto u svojoj glavi i ako mu ja te misli ne pročitam, sledi napad ludila... Dosledna sam u svemu kao i dosad, ali prosto više ništa nema efekta-ni trampa,ni namoljavanje, ni pretnje, ni packa, ni ćošak, ignorisanje se pokazalo čak kao najgora opcija! Sad je počeo da preduzima svakakve mere da bi skrenuo pažnju, pa to ide do krajnosti da se ozbiljno i povredi, kao na primer juče kad je razbio usta Skakao je i vrištao dok na kraju nije sebi pustio krv! Penje se na sve živo, stoji na nameštaju, pa skače odatle na pod, pentra se po policama, ormarima-svugde gde nije bezbedno! To nikad dosad nije radio-ništa se u njegovom životu nije promenilo, ista rutina, iste navike, isto okruženje, isti ljudi, zubi mu ne izlaze (juče sam mu pregledala čitava usta), normalno jede (kad jede), dosta je na svežem vazduhu, okružene je drugom decom iako ne ide u kolektiv, posvećuje mu se identična pažnja kao i dosad.... Nisam pametna, nenaspavani smo, nervozni i umorni. Moj muž i ja smo izgubili svaku kontrolu nad njim, a u savetovalištu nam se smeju, i kažu da je to sve normalno Pa nisam baš tako sigurna!
|