Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.12.2011 9:36:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas (nedelja 18 . 11.) na RTS 1 u 15:15 je emisija SAT, najavili su prilog o autosedištima za decu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.12.2011 11:36:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Preslatka su sedista. Ja sam htela to recaro als mo uzeli kolica 3u1. To cu joj uzeti cim ovo preraste. Oni prave sedista za trkacka kola, a mama i tata su paljevine
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.12.2011 14:13:51
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Preslatka su sedista. Ja sam htela to recaro als mo uzeli kolica 3u1. To cu joj uzeti cim ovo preraste. Oni prave sedista za trkacka kola, a mama i tata su paljevine takodje a iako imamo ono AS jaje, cim bude sedeo mm planira samo to da mu kupi.... jos nekako i neki vestacki volan da mu pricvrstimo na to pa da bude bas ko tajo....
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.12.2011 14:32:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance IZVORNA PORUKA: MaliMis Preslatka su sedista. Ja sam htela to recaro als mo uzeli kolica 3u1. To cu joj uzeti cim ovo preraste. Oni prave sedista za trkacka kola, a mama i tata su paljevine takodje a iako imamo ono AS jaje, cim bude sedeo mm planira samo to da mu kupi.... jos nekako i neki vestacki volan da mu pricvrstimo na to pa da bude bas ko tajo.... A koji je prirodni? Šalim se, mi već imamo volan za igrice samo da Žaba poraste da je mama i tata nauče da vozi. Inače već je počela da gleda formulu. Sad kako je sezona završena studiraju se snimci dok ne krene sledeća. I pogodite koje ćemo mi sedšte?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 18.12.2011 14:36:52
|
|
|
|
jance
|
ja tek sada skontala sta sam napisala ma mozak sam si valjda izduvala kroz nos zbog ove kijavice pa pojma nemam sta pisem. na volan-igracku sam mislila naravno. a onaj mali BMW na baterije sam jedva mm sprecila da kupi kad smo saznali da je decak
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 9:12:28
|
|
|
|
Natalie018
|
Mi se konacno odlucili i kupili OVO sediste. Samo sto je nase u tamno plavoj boji.
< Poruku je uredio Natalie018 -- 19.12.2011 9:13:10 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 9:59:05
|
|
|
|
nenja22
|
odlicno izgleda, a cena? mada svakako ne mogu gledati ova sa isofixom za sada, puntic stari nema sistem za kacenje :/ ja ovim ozbiljno moram da se pozabavim, pre nego sto se rodio, uzeli smo jaje, bertonijevo, vrlo povoljno, a ok sto se tice sigurnosti. druge stvari nisam mnogo gledala, za jaje sa se odlucila jer mi je trebalo nesto sto se brzo i lako stavlja i vadi, posto smo celo leto visili okolo po plazicama, a on zadrema u tome, pa ga samo izvadim i nastavi da spava... ali, sada mu vec postaje malo, a posto isto bas lepo zaspi u voznji, nesto udobno bih da nadjem, a opet koliko toliko povoljno...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 16:14:58
|
|
|
|
Natalie018
|
Nama je glavni kriterijum za kupovinu sedista bila bezbednost, a na drugom mestu po vaznosti nam je bila duzina upotrebe, tj. ekonomicnost i udobnost. Trazili smo sediste koje ima najbolje ocene za bezbednost u kategoriji od 9-36kg, a koje moze i kod nas da se nadje. Ustanovili smo da u toj kategoriji i nije neki veliki izbor pouzdanih sedista na nasem trzistu. Ovo sediste su u stvari dva sedista u jednom, i pokriva period do 12-te godine zivota, tj. dok dete ne dostigne 36kg telesne mase. Cena mu nije bas primamljiva, tj. prilicno je skupo, ali smo mi resili da taj novac ipak odvojimo za bezbedno i kvalitetno sediste koje ce moci da nas sluzi narednih 11 god. Smatram da je auto-sediste najvazniji deo decije opreme, pa tu nismo hteli da stedimo, a i obzirom na dug period koriscenja mislim da je investicija bila pametna . Mi smo ga u aksi platili okruglo 27.499 din. Postoji i varijanta cybex pallas sedista koje je takodje u istoj kategoriji, i isto su 2 sedista u jednom ali je bez isofix-a, i jeftinije od ovog za nekih 6.000.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 16:29:57
|
|
|
|
smeskicTB
|
Natalie, posto si vec informisana-mozes li mi reci koja su to as u kategoriji 9-36 a dobro ocenjena, a nama dostupna. pre dve godine su brat i snaja uzeli maxi cosi..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 18:43:13
|
|
|
|
Natalie018
|
Smeskic, koliko sam ja uspela da se informisem, u grupi od 9-36kg kod nas u ponudi ima jako malo dobrih sedista. Mogu da se nadju cybex pallas i cybex pallas 2 fix (sa izofix-om) u aksi, i kiddy guardian pro, kiddy infinity pro.. mislim da ih ima u kiki. U kategoriji od 9-18kg mislim da je malo veci izbor pa mogu da se nadju chicco key 1 fix (sa izofix-om), maxi cosi priorifix, britax roemer duo plus, recaro young expert.. mislim isto u kiki, valjda.. Evo ti neki linkovi sa ocenama bezbednosti sedista za decu, pa pogledaj: KLIK KLIK
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 20:44:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Smeskic, imas kod nas Recaro sedišta u kategoriji 9-36 je Recaro Young Sport. Recaro inače pravi trkačka sedišta i sedišta za avione, tako da su što se bezbednosti i kvaliteta tiče bez premca.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 20:53:01
|
|
|
|
smeskicTB
|
hvalaaa Natalie. cula sam za cybex..vidim da mogu biti i bez izofixa... hvala na linkovima! gae, nisam se uopste za recaro informisala..sve cesce cujem za njih..koja je njihova cena? sedista su jako bitna.. a trebace nam dva, pa moram dodatno misliti i o ceni. naravno, svi mislimo..samo mozes zamisliti kada su blizanci..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 21:03:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Kod nas idu od 26 do 29 hiljada, u Nemačkoj vidim da mogu da se nađu za 210 evra. Velika je investicija al češ ih koristiti 11 godina, svakako je povoljnije nego da kupuješ 4 nekajeftinija. A kao što rekoh po kvalitetu i bezbednosti su bez premca.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 19.12.2011 21:16:18
|
|
|
|
smeskicTB
|
bas citam o njima..kao sto rece-11godina koriscenja;) a moglo bi se videti da se uzmu van zemlje.. zabelezila sam..pa kada dodje red. puno ce mi znaciti. hvalaaaaa!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.12.2011 17:13:44
|
|
|
|
dejana007
|
opet ja.... dobila vaucer od 3000 u ready group, sedista koja imaju u ponudi su jako losa, ali ne znam sta da radim... jeftina su. muz me ubedjuje da mi necemo da putujemo nekud daleko pa da mora sediste od 20.000din (koje ja forsiram) ovako cemo sa jos 4000din uzeti "solidno". ja sam bas zbunjena , ne znam sta da radim. jedino mi ova dva deluju o.k, ali ne znam... Nemaju neke ocene... OVO OVO
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.12.2011 17:28:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao Dejana, nisam pametna, ja se ne bih usudila da kupim as za koje nisam sigurna da bebi garantujemaksimalnu sigurnost. Ja sam juče naiša na 3 sudara na potezu od Gazele do Geneksa i baš razmišljam kako je malo potrebno i ne moraš daleko da odeš da bi neko natrčao na tebe... Sa druge strane ne može se ni "protegnuti preko gubera"...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.12.2011 17:58:54
|
|
|
|
maslackic
|
Dejana, mislim da ne treba ici iz krajnosti u krajnost... i ja bih volela da sam u mogucnosti da izdvojim za Recaro sediste, ali posto nam je to trenutno mnogo opet ne bih uzimala najjeftinije na trzistu... mm se slaze samnom, ali on se opet lomi, kaze nece dugo koristiti , ja sam mu rekla da cu se pre odreci nekih stvari u zivotu nego strepeti da li je dete bezbedno... moje misljenje, mi smo izabrali chicco sediste, koje opet nije naj bezbednije ali sada uglavnom preporucuju sa izofixom pa zbog toga ima manju ocenu bezbednosti...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.12.2011 18:10:50
|
|
|
|
dejana007
|
hvala vam devojke, ovih dana idem da pogledam u enci menci i ready group pa cu videti, au nije sve jedno....
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 20.12.2011 18:15:54
|
|
|
|
Verus
|
Ja iskreno nisam nikad gledala rejting za sedista. JAKO je bitno ugraditi ga kako treba, da ne mrda vise od 2cm levo ili desno, da bude cvrsto-i da naravno bude iza, nikako napred. Sad po novim pravilima treba beba da gleda "unazad" do 2 godine...ranije je bilo do 1 ili do 10 kila tezine.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 22.12.2011 23:43:19
|
|
|
|
dejana007
|
bila danas u razmatranje te dve prodavnice. u ready group mi se dopao bertonijev model 8500din a u chicco je na akciji OVO sediste i kosta 12.500din. navijam za chiccovo,nekako mi je komfornije i udobnije. E sad odustala od uzimanja sedista od 9 do 36kg, nekako mi to mnogo, ionako posle 3-4 god deca ne moraju u auto sediste po zakonu, tako da cu uzeti od 0-18kg a i deluju mi udobnija. ova od 9 do 36 kg su nekako velika za mog nikolu koji tek ima 8 meseci.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.12.2011 11:22:53
|
|
|
|
maslackic
|
ova chicco od 0 do 18 su super jer dete mozes malo da zavalis ako mu se spava...materijal je mekan i nezan...uhh, zaljubila sam se u as, nema neku visoku ocenu zbog toga sto se vezuje pojasevima a ne izofixom, ali ja sam izabrala njega
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.12.2011 11:29:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: maslackic ova chicco od 0 do 18 su super jer dete mozes malo da zavalis ako mu se spava...materijal je mekan i nezan...uhh, zaljubila sam se u as, nema neku visoku ocenu zbog toga sto se vezuje pojasevima a ne izofixom, ali ja sam izabrala njega Mislim da ocena nema veze sa načinom vezivanja, ima dosta sedišta bez isofixa koja su odlično ocenjena. I druga sedišta se spuštaju da dete može da spava, bar ona koja sam ja gledala.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.12.2011 11:45:32
|
|
|
|
maslackic
|
gae, nisam videla sediste za od 9 do 36 koja se spustaju
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.12.2011 11:54:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Recaro Young Sport ima a i ostala koja sam gledala.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.12.2011 12:33:50
|
|
|
|
maslackic
|
super da ima, iskreno nisam ni gledala te za vece bebe...dobro je znati da ima...
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?