|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnički meni
15.12.2011 12:44:04   
Anoniman
Jabukice odlično što ne jedeš hleb! I ja ću ga sigurno izbaciti ili smanjiti  na minimum.Da li su ječmene, ovsene i ražene pahuljice ok kad neko ima malo viši šećer nego što u trudnoći sme? Kako to spremate? Prelijete zagejnim mlekom?

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 1126
15.12.2011 14:09:44   
jabukica
Ja od pahuljica najviše volim ovsene, ili ih skuvam tako što ubacim tri supene kašike u 200 ml vode pa napravim kašu (u nju možeš ubaciti i seckanu jabuku ili izgnječenu bananu pa ukuvati sa njima, ili ako više želiš probaj sa mlekom, exsperimentiši kako ti je volja), ili ih umešam sa jogurtom i seckanim voćem pa napravim musli, par jutara sam probala da stavim i par kafenih kašičica u nes kafu 3u1, jako su dobre i za tvrdu stolicu, a juče sam nabavila i ovsene mekinje, suve šljive i smokve pa sam sinoć bila natopila dve šljive i jednu smokvu u vodu, ujutro to pomešala sa 4 kafene kašičice ovsenih mekinja, i to je kod mene bilo dobro za tvrdu stolicu, jer mi se odnedavno pojavio i taj problem, što se često dešava u trudnoći.

Što se šećera tiče moj je dosad na ispitivanjima krvi bio niži, u 12-toj nedelji 4,3 ,  dok je u 20-toj bio 3,9. Inače krv se za ispitivanje šećera vadi na prazan stomak, ja inače kad ne vadim krv, čim ustanem stavim nešto u usta, tako da mi to ne predstavlja problem user posted image .

< Poruku je uredio jabukica -- 15.12.2011 14:13:39 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1127
15.12.2011 17:58:10   
Anoniman
Hvala na savetima! Pokušaću! Već danas sam jela kuvanu pšenicu a za ručak samo jedno parče tosta od crnog hleba, supu, krmenadlu i maslinke. To mi je ukupno bila trća kriška hleba, a one prve dve sam pojela za doručak sa paštetom! Sad ću pojesti bananu i do uveče će piti samo jogurt i jesti neke pločice od lana. Sutra ću ponoviti test šećera(naravno na prazan stomak) i podeliću sa vama rezultate, tek da vidimo da li je toliki problem bio u hrani ili šta već!
Veliki pozdrav

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 1128
15.12.2011 18:01:03   
bea83
IZVORNA PORUKA: Lola 56

Zdravo drugari! Vidim ovde dosta poznatih! Pozdravljam vas sve!
Danas sam dobila rezultate krvi i šećer mi je povišen! 6.1! Da li imate neki savet Pročitaću i vaše postove, ali bi mi značilo da mi se javi neko ko "kuburi" sa šećerom-da vidim šta kod vas pomaže!
HVALA!

Lola ako želiš poslaću ti na PP celonedeljni jelovnik koji su meni dali u Narodnom Frontu pošto mi je povišen šećeruser posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1129
15.12.2011 18:03:20   
bea83
Inače, meni je šećer uvek na običnoj analizi krvi uvek na donjoj granici 3.9user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1130
15.12.2011 18:53:32   
smeskicTB
beice, zaista neverovatno! da ti beba nije naprednija ne bi radila test na secer.

meni je secer pre trudnoce uvek bio oko 5 i malko vise..ali je od pre trudnoce smanjen-oko 3,7

Lola, beica ce ti poslati meni..ja imam neki okvirni sto mi je prijateljica slala, jer sam zelela da vidim sto zbog svoje ishrane, sto zbog kumine..

poenta je u ravnomernim obrocima. ima i hleba, ali integralnog..puno barenog povrca i mesa.

15.12.
pre dorucka suve kasjije i sljive i mandarine
D: parce hleba sa zdrebecom suvim mesom
U: galete
R: buranija i snicla zdrebeca i cvekla+parce hleba
U: cedevita
V: cvarci..njaaaaaaaaaaam!user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1131
15.12.2011 18:58:50   
peca
Ja sam par dana u fazi pecenih paprika i paradajza user posted image

KOja li je sledeca faza ne zna se, ja sam fazna zenska user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 1132
15.12.2011 19:06:31   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: Lola 56

Jabukice odlično što ne jedeš hleb! I ja ću ga sigurno izbaciti ili smanjiti  na minimum.Da li su ječmene, ovsene i ražene pahuljice ok kad neko ima malo viši šećer nego što u trudnoći sme? Kako to spremate? Prelijete zagejnim mlekom?

hleb ne izbacujte zbog vlakana i vitamina B...zitarice su isto tako odlicne(mozda i bolje )ali hleb ima svoju funkciju,naravno kada se umereno jede

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1133
15.12.2011 19:12:40   
bea83
U ovom mom režimu nema žitarica uopšte(jedino ima kornfleks i integralni pirinač) ali hleba ima poprilično,bar tri puta dnevno, naravno integralnog

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 1134
15.12.2011 20:08:03   
jabukica
IZVORNA PORUKA: anuksunamun
hleb ne izbacujte zbog vlakana i vitamina B...zitarice su isto tako odlicne(mozda i bolje )ali hleb ima svoju funkciju,naravno kada se umereno jede

Hleb nisam jela ni pre trudnoce, a ni dosad u trudnoci, krvna slika mi je odlicna, ne vidim razlog zasto bih ga sad pocela jesti.

Direktna veza do poruke: 1135
15.12.2011 20:11:44   
Inica
I moje misljenje je da ne treba izbacivati hleb.. Samo 6 paziti na kolicinu, i to je to..
Danasnji meni:
-cicvara sa 2 kasicice pavlake, jogurt
-nes, par suvih sljiva
-bele semenke, malo kremica
-bambi-mala crna cokoladica
-kuvana junetina, sargarepica, 2kk pavlake, jogurt, parce tonus hleba

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1136
15.12.2011 20:47:34   
bea83
Ja počela kao da se pridržavam jelovnika ali kombinujem iz različitih dana različite obroke jer nema šanse da stojim pored šporeta i kuvam svaki dan drugu supu ili da pečem različito meso za ručak i večeru, mislim da je to baš nerealno...I naravno nema šanse da pojedem tu količinu koju su mi zadali pa jedan obrok podelim na dva...
- 3,4 kašike kornfleksa i pola šolje jogurta
- banana
- dinstana junetina (jedna poveća šnicla otprilike 150g) i jedan kuvani krompir, parče mladog sira, jedna integralna kajzerica - pola mi je ručak, pola mi je večera
- jabuka
- kao trebala bih i da pojedem kiselo mleko i parče crnog hleba pred spavanje ali to ćemo još da vidimouser posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 1137
15.12.2011 21:48:42   
anuksunamun
Jabukice ja samo zelim da kazem da je zdrava ishrana sa 65 %unosa ugljenih hidrata,25% proteina i 10%masti dnevno,pa ko kako hoce..a b vitamin je jako vazan... Cornflakes je najOtrovniji procesovani dorucak koji covek moze da spravi, ne racunajuci mesne nareske i srodnu industrijsku hranu.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 1138
15.12.2011 22:27:36   
jabukica
anuk, izvini, a gde si ti u mom jelovniku videla cornfleks i mesne nareske, a ugljene hidrate unosim i kroz povrce, voce i zitarice (a to je sigurno nekih 60-70%). B vitamini se ne nalaze samo u hlebu, ima ih i u zitaricama, mesu, povrcu i drugoj hrani. Iskreno, trudim se da jedem sto zdravije mogu, i mislim da su vecina integralnih i razenih hlebova farbani, tako da oni ne sadrze bas mnogo vitamina.

15.12.2011.

pre dorucka: 2 kivija, 1 iseckana suva smokva i 2 suve sljive natopljene prethodno vece i 4 k.k. ovsenih mekinja, pecena bundeva
dorucak: belo meso, 2 supene kasike ruske salate, malo ella sira i jogurt sa probiotskom kulturom
uzina: 2 mandarine i pola jabuke
rucak: sataras i parce belog mesa, pola jabuke
uzina: 1 jabuka i 1 narandza
vecera: musli (jabuka, 4 k.k. ovsenih pahuljica, jogurt), 2 kivija

< Poruku je uredio jabukica -- 15.12.2011 22:29:17 >

Direktna veza do poruke: 1139
15.12.2011 22:46:11   
Inica
za Cornflex znam da moze da sadrzi dosta secera, al mislim da postoje i wrste bez njega..
E sad, po nekoj logici ispada da nista nije zdravo.. Zbog tamo "necega".. Ili zbog toga kako je gajena, ili cuvana, ili spremana neka hrana/ namirnica. Mislim da je najbitnije biti umeren u svemu, i tô je to :) treba se zdravo hraniti, ali isto tako ne treba se previse opterecivati.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 1140
15.12.2011 22:51:41   
jabukica
Inice skroz si u pravu, ja sam davno rekla da kad bi gledali na to sta je zdravo sta ne, ne bi imali sta da jedemo. Umerenost je svakako najbitnija.

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 1141
15.12.2011 22:55:54   
bea83
Ja sam unela zabunu sa kornfleksomuser posted image Ja sam ga doručkovala jer tako piše u bolničkoj dijeti za šećer koju sam dobila na odeljenju specijalizovanom za trudnički šećer, pa valjda su ti ljudi nešto učili u tim školama pa su sastavili takav meniuser posted image Ne mogu da se opterećujem više i preispitujem šta je zdravo i koliko čega ima u nečemu, pridržavam se onoga što su mi dali kao režim ishrane koliko mogu i to je dosta od meneuser posted image
Inače ovaj moj kornfleks je bez šećera, meda i slično pa ako riknem neće valjda biti od njegauser posted image Pre će biti od ovog juneta danas što sam ga pojela a na nos mi izlaziuser posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 1142
15.12.2011 23:09:26   
Inica
JuneEe. . Njam njam user posted image ha ha ha
a koji je to cornflex, posto ga volim da ga jedem, a i Ina ga tamani?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1143
15.12.2011 23:29:24   
bea83
E nemam pojma kupio mi mm na meru u zdravoj hrani i tražio bez šećera i meda (alergična sam) tako da mu dali ovaj, ako su oni slagali njega ja lažem vasuser posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 1144
16.12.2011 0:44:08   
anuksunamun
Jabukiceeeee , govorim uopsteno o hrani aman, u cornflakesu nije problem secer nego EMULGATORI,tj razni aditivi i konzervansi,rekla sam isto tako,da su zitarice(celog zrna )bolji izbor b vitamina , i vlakana,a nije na odmet kupiti breadmaker i praviti hleb kod kuce ,od brasna kOje sami odaberete...ja sam samo htela da apelujem na corn flakes , nebitno je ko ga jede,i na vecinu procesovanih zitarica koje prodju tezak horor procesovanja, dakle kad god imate sansu kuvajte zitarice u celom zrnuuuuu.. Sta si se oma naljutila covece ,ja nam svima zelim najbolje zato ispisah sve.. Umerenost jeste kljuc

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1145
16.12.2011 6:58:41   
jabukica
IZVORNA PORUKA: anuksunamun Sta si se oma naljutila covece ,ja nam svima zelim najbolje zato ispisah sve.. Umerenost jeste kljuc

Ma ok, ne ljutim se, nego godinama ne jedem hleb, i krvna slika mi je odlična, ništa mi ne fali. Teško je promeniti nečije navike. Inače imam malo drugačije stavove o ishrani. Skoro godinu dana sam bila na low carb-u, ali sam u trudnoći i nešto pre trudnoće ipak mnogo povećala unos ugljenih hidrata (voće i žitarice, povrće sam jela i na low carb). Inače od hlebova, mislim da je jedan od najboljih na našem tržištu tonus, tako da i ako bih ga počela jesti to bi verovatno bio tonus. Nije na odmet pogledati i blog lchf klik

< Poruku je uredio jabukica -- 16.12.2011 7:14:49 >

Direktna veza do poruke: 1146
16.12.2011 8:12:26   
minavb
Cornflakes jeste najgori izbor što se žitarica tiče, i zaista ne znam otkud u dijeti za trudnice sa povišenim šećerom. Ima veliki glikemijski indeks.
Takođe drage trudnice, nemojte kupovati žitarice na meru u zdravim hranama. U tim džakovima koji se dovezu ko zna odakle , i stoje ko zna gde i ko zna koliko, često mogu da se razviju plesni a one su jako opasne. Kupite lepo u marketima lepo upakovane i deklarisane pahuljice.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 1147
16.12.2011 8:42:06   
smeskicTB
ee, devojke, drago mi je da ste se sporazumele..sada procitah.doslo je do zabune;)
user posted image

mi smo i pre trudnoce jako koristili zitarice..i bas u celom zrnu i zaista su jako zdrave..meni recimo b vitamin smeta kada ga unosim kroz suplemente, ali su mi zato zitarice jako pomogle. mama kuva ovas, jecam..ja volim i psenicu..a evo u trudnoci pored budneve cini mi se da mi one najvise pomazu.

danas, 17.12.
pre dorucka casa donat vode
D: kacamak..i tako mi se jede pavlakica ili jogut, ali ujutru mi izazove gorusicu..moracu da napravim projaricu-u nju stavim sir, jogurt..pa da nadoknadim:))
U: jabuke
R: buranija, zdrebeca snicala+cvekla+parce hleba
U: kuvana psenica
V: sendvic sa zdrebecim suvim mesom

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1148
16.12.2011 9:43:38   
Sesilija 83
Jutro za juce
D/4 kasike zitarica sa malo mleka 3u1
U/pogacica,solja jogurta
R/Supa sa knedlama,pire krompir,pola pljeskavice,malo pavlake karfiol iz tursije
U/Mandarina 2 kom
V/Parce lisnate sa sirom i solja jogurta sa malo kecapa..... cisto da obojim obrok da noje sve bledouser posted image

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 1149
16.12.2011 14:18:19   
jabukica
IZVORNA PORUKA: minavb
Takođe drage trudnice, nemojte kupovati žitarice na meru u zdravim hranama. U tim džakovima koji se dovezu ko zna odakle , i stoje ko zna gde i ko zna koliko, često mogu da se razviju plesni a one su jako opasne. Kupite lepo u marketima lepo upakovane i deklarisane pahuljice.

Mina skroz si u pravu, ja zato kupujem HAHNE ovsene pahuljice, dok nisam nasla HAHNE uzimala sam floridabel, a i ovsene mekinje su bile zapakovane (ne znam ko je proizvodjac, jer sam ih cim sam otvorila kesu prerucila u teglu, a kesu bacila.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here