|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
18.10.2011 8:40:56   
isidora88
sta dajete uz zumance? ja nemam inspiraciju.
inace mateji dajem ono sto mi jedemo,jedino mu posebno kuvam ako nama nista ne spremim pa jedemo nesto bezveze

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu maslachak)
Direktna veza do poruke: 1601
18.10.2011 8:46:37   
minavb
Žumance možeš da ubaciš u poparu ili da narpaviš neki slatki kremić. Vanja je najviše voleo kad smućkam celo jaje sa krompirom i tikvicom, lepo se kombinuje sa blitvom,  boranijom, šampinjonima...

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1602
21.10.2011 10:15:12   
mysunshine
Drage moje, mislim da imam problem, s obzirom da ima 8 i po meseci. Fino klopa sve sto sam mu uvela, manje-vise neke namirnice, kao sto je napr. tikvica, pirinac i spanac, to mu se bas i ne svidja. Klopa mlecne proizvode, voce, kidise na sve sto mi jedemo a problem je u tome sto, po svemu sudeci, nece da jede slanu kasicu, mesnu. Mislim da zeli sve to da pojede, ali u komadicima da bi sam sebi stavljao zalogaje u usta-to obozava. Nekada umoci celu saku u kasicu i onda oblizuje prste!!!user posted image gricka keks, grize bananu, hlebic takodje. Ne znam, da nije rano da mu isitnim mesance, sargarepu i krompir, pa neka gricka, jer mi vec danima pojede po 2-3 kasicice mesnog obroka. Pa i da gricka, kako da mu dam grasak i ostalo povrce??? POceo je da zeza i sa palentom i poparom, kao, hoce kasicicu sam da jede?!?!?! Da li ste imali slicne probleme i sta ste tada preduzele.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1603
21.10.2011 10:22:52   
Anoniman
Pa ti imaš super dobro dete user posted image sve jede, hoće zalogaje i hoće sam!!! user posted image

Slobodno mu sitno iseckaj (onako da si sigurna da i ako proguta ne može baš da se zagrcne) i daj mu da jede tako...
A čitala sam negde (novine ili interner, ne sećam se) da dete treba podsticati da jede samo već od 6 meseci... Znam, jako je mnogo nereda i gomila veša za pranje user posted image ali kažu da deca koja samostalno rano počnu da jedu, lakše se uklapaju u kolektiv i manje biraju hranu... Lično nisam počela ovako rano, jer Miša nije baš bio zainteresovan da jede sam, ali čim je počeo da mi otima escajg, ja sam ga pustila.... Trebalo je vremena, ali moje dete jedino još supu ne jede baš potpuno uredno user posted image -kačamak,griz, poparu... Sve ga pusti bez ikakvog nadzora... Tako da ga obuci u nešto staro, isflekano i obari mu povrće iseckaj na štapiće, mesicu na zalogajčiće, daj mu kašiku-i srećno!!!!!!!

(odgovor članu mysunshine)
  Direktna veza do poruke: 1604
21.10.2011 10:52:56   
mysunshine
Hehe, mali izelica! Za nered me bas briga, znas i sama da se to ne moze spreciti i kad ih mi hranimo. Meni je samo problem oko tog hranjenja kako da ga privolim da jede hranu "na kasiku"- supicu, pasulj, grasak i ostalo. To mi je bas vazno, posebno sto ima malo tvrdju stolicu od kako se rodio. O Boze, a do pre 2 nedelje nisam imala ovakve "probleme" :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1605
21.10.2011 10:56:52   
Anoniman
Pa to kugličavo povrće user posted image malo istiskaj viljuškom, lakše će zagrabiti kašikom.... A nudi mu sokić od šljive, ili neka užina krušku, i spanać omekšava stolicu...

(odgovor članu mysunshine)
  Direktna veza do poruke: 1606
1.11.2011 23:06:28   
Vika
Da li ste pre prve godine solile hranu?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1607
2.11.2011 8:10:52   
minavb
Da, koristila sam kalijumovu so.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 1608
3.11.2011 11:06:41   
Vika
Hvala, počeću i ja. Da li je ima u prodavnici ili apoteci, odn. ne znam da li je to uobičejana ili neka posebna vrsta soli?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1609
3.11.2011 11:12:44   
minavb
Ima je u prodavnicama zdrave hrane, malo je pakovanje ali meni je opet trajalo mesecima.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 1610
3.11.2011 11:14:14   
Vika
Iskopaću! Šta bih ja bez tebeuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1611
3.11.2011 11:20:50   
minavb
user posted image  

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 1612
9.11.2011 14:03:44   
Sanjica26 RR
Kad ste stavljali crni luk u hranu? Ja sam stavljala da se skuva sa povrcem, ali posle izvadim.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1613
9.11.2011 14:09:11   
Snelle
Sveži luk posle godinu dana, a kuvani možeš da joj izmiksaš sa ostalom hranom.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1614
9.11.2011 14:11:10   
Sanjica26 RR
Odlicno. Taman imam neke ideje. user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1615
9.11.2011 17:15:08   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Vika

Da li ste pre prve godine solile hranu?

Moja beba ima skoro 11 meseci. Ne koristim ni so ni secer ni zacine jos uvek.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 1616
9.11.2011 17:16:30   
vukosava

IZVORNA PORUKA: jovicaa

zanima me kada ste pocele da uvodite so u ishranu bebi i kada ste prestale da kuvate posebno?

Ja jos nisam (jos malo pa ce da ima 11 meseci).

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1617
15.11.2011 14:22:11   
Sanjica26 RR
Imam muke sa Teodorinim jelom. Poslednje dve nedelje ocajno jede. Prepisivala sam zubicima, ali dva zubica su izasla. Ne znam da li je u pitanju sto je vise ne pravim kao kasicu, nego je vrlo malo izblendam.user posted image Ali to nije toliko krupno, skroz sam izmrvila. Dorucak je lepo jela. Evo sad sam se toliko iznervirala, jer sam bukvalno morala da joj pustim crtani koji nije naravno pomagao. Ne znam vise sta da radim. user posted image Sa koliko meseci ste vi vasim bebama mrvili hranu?

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1618
15.11.2011 14:28:58   
minavb
Vanja i dalje jede pasirano, kao i neke njegove drugarice starije od njega. 

Direktna veza do poruke: 1619
15.11.2011 14:53:26   
ivaj
Sanjice,veruj mi,ja muku mucim sa Jelenom.Dva dana jede fino,pa pet mrljavi i sve tako.Kao sto sam vise puta pisala,rucak je najgori.I radimo sve sto ne treba-hranim je tako sto je zamajavam igrackama,tv-om,drugacije nece ni da okusi.

I posto svejedno tako lose jede,ovih dana izbacili smo pasirano,izbacili smo kupovne kasice,jede sve sto i mi.Pa kad vec uzima po par zalogaja da bar ne spremam i ne bacam hranu.
Juce je jela krompir pire i cevappe.Danas sam kuvala neki buckuris sa mesom,povrcem i pirincem(ovo mi je prvi put,to sam danas nesto smislilauser posted image ).

Ako je Tea ranije dobro jela,znaci da je faza.Videces,oni non stop zezaju i prolaze kroz razne faze.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1620
15.11.2011 15:01:21   
Sanjica26 RR
Jela je lepo. Ali kod nje uvek obrnuto. Dorucak lose, rucak super. Sad jedno i drugo lose jede. Nemam pojma stvarno. Pokusacu da se ne nerviram.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1621
28.11.2011 13:36:57   
Sanjica26 RR
Da li moze popara da se pravi sa adaptiranim mleko? Pretpostavljam da moze, ali da pitam za svaki slucaj. I koliko stavite mleka za poparu?

Direktna veza do poruke: 1622
28.11.2011 13:46:01   
minavb
Ja sam pravila poparu na vodi i dodavala pavlaku ili krem sir. Ne pravim je sa mlekom. Palentu sam pravila sa kravicom, nikad sa ad mlekom a ne znam ni kako bih pošto se ono ne kuva.

Direktna veza do poruke: 1623
28.11.2011 13:47:50   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Da li moze popara da se pravi sa adaptiranim mleko? Pretpostavljam da moze, ali da pitam za svaki slucaj. I koliko stavite mleka za poparu?

Moze sto da ne. Ja sve pravim sa adaptiranim mlekom.

Direktna veza do poruke: 1624
28.11.2011 13:50:14   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Vanja i dalje jede pasirano, kao i neke njegove drugarice starije od njega. 

Ma nek jede samo, jesce drugacije dug je zivot. Moja mala na kasicicu jede samo ponekad, ako je ekstra raspolozena, ako se zvezde tog dana sloze u odgovarajucoj konjukciji. Ovako jede za sada sve pasirano ali kroz flasicu... Kao i mnoge druge bebe ovde i starije od nje...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here