Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.10.2011 14:17:17
|
|
|
|
maslachak
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Pojela je tričavih 6 kašikica ručka. I pojma nemam da li da brinem, da li da je jurim. Sve sam nešto kao dosledna da neću, pa mi žao, pa opet ne bih, pa... pusti je Bubo, ako nece nemoj silom,posle ce da odbija namerno.. kad ogladni jesce.. prekjuce je nama Visnja, tj mm-u pojela par kasicica rucka i kao nece vise..on je vratio u ogradicu,ali se ona oglasila posle 20 min i kad joj je opet dao smazala je sve i popila malo jogurta..naprai pauzu pa probaj opet al'' ispadoh kontradiktorna!!
< Poruku je uredio maslachak -- 6.10.2011 14:18:01 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.10.2011 14:18:12
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Maslachak i ja se nadam da ce se dorucak popraviti. Jedno vreme je lepo jela, a sad katastrofa. Sad gura kasicicu. A, eto rucak smaze za 5 minuta. Nervirala sam se, ali sad vise necu. Ogladnece i plakace. Ume i te kako to da radi.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 6.10.2011 14:19:10 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.10.2011 14:32:06
|
|
|
|
ivaj
|
Kod nas je dorucak najbolji. Ali joj ujutru ne dajem mleko,nego samo uvece pred spavanje i jednom u toku noci. Zato je ujutru gladna.I dalje jede samo poparu i przeno zumance.Prvi put sam joj jutros dala virslu,neku stransku,kao bas za decu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.10.2011 14:34:01
|
|
|
|
jovicaa
|
evo ni aleks nece da ruca, takav je dan
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.10.2011 17:55:53
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa IZVORNA PORUKA: Cindarella Ja se sve nadam da je neka nova faza,jer daaaanima odbija da jede,a do skoro je jeo kao mecava,sta god da mu dam.Takodje je postao probirljiv,evo od jutros je na flasici mleka,i jednoj nektarini.Malo pre sam probala da ga nahranim,nema sanse,udara u kasiku,ili duva u istu. pa mi uvek ovako, do 14 smo na jednoj vocki i mleku E, i moja malena sve manje i manje jede... Sve nesto po malkice i jede sve redje...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.10.2011 22:53:25
|
|
|
|
Vika
|
Ne uzbudjavajte se! ješće kad ogladne. Inače, manje jedu što se približavaju prvom rođendanu, pa mi paničimo. Ja ponudim, kad neće, stavim na stranu pa posle sat vremena ponovo, i smaže
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 11:46:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mi za koji dan dolazimo u ovu temu Recite mi iskusnije mamice koliko nemlecnih obroka bi trebala da ima beba u ovom uzrastu? Moja Teodora jede na 2,5 ili 3 sata. Nikako ne mogu da joj uobrocim da jede na 2,5 ili 3 sati, jer je svaki put drugacije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:15:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Sanjice čistog mleka mislim da je Miša u ovom periodu imao svega dva obroka, ali recimo za doručak bi dobio jogurt, za večeru sir uz obrok... Ne znam sad šta se sve računa pod nemlečnim obrokom A ona će se sama namestiti sa obrocima ne brini
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:23:12
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Pretpostavljam da si mu jogurt spremala sa palentom. Kad napravim za nju palentu uvek mi ispadne vise nego sto ona moze da pojede. Nikako da procenim koliko da stavim vode da mi ne bi ispalo puno. A, sta si mu davala sa sirom za veceru? Hvala!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:25:29
|
|
|
|
minavb
|
200ml vode i supena kašika palente je Vanjina mera. U to umešam sir, pavlaku ili šta god.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:28:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Tako kao mina i ja pravim, a ako preostane pojedem ja A sa sirom sam pravila testeninu ili pitu (one tanke kore), može i popara onako sa starim hlebom, ja sam pravila i proju i tako to
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:28:42
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hvala Mina. Znaci sa time ne bude previse gusto, ni previse retko?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:31:18
|
|
|
|
minavb
|
Taman.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:32:55
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
E, pa ja nisam Teodori davala jos uvek belance. Ne planiram da joj to dajem pre godinu dana. A, ti si sigurno stavljala celo jaje u pitu. Da li ce moci ona to da zvace ako ima dva zubica? Pocela sam da joj malo krupnije dajem i ne buni se. Bas cu da vidim kako ce da reaguje na pitu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:36:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa pitu sam pravila bez jaja bilo je malo čudno ali ok... Stavila malo pavlake, sitno seckanom praziluka, nije bilo loše... A proju sam pravila posnu, pa na zalogajčiće mazala sir i tako. Miša je sa godinu dana imao samo 4 zuba
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 12:37:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Probacemo, pa javljam kako je proslo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 21:45:12
|
|
|
|
jovicaa
|
zanima me kada ste pocele da uvodite so u ishranu bebi i kada ste prestale da kuvate posebno?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 21:48:58
|
|
|
|
minna
|
Ja sam od prve godine stavljala po malo soli, a uglavnom mu jos kuvam odvojeno, zavisi sta mi jedemo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 21:49:28
|
|
|
|
madre
|
jovice, i jedno i drugo sa godinu dana patronazna nam je i ranije savetala da uvedemo so, jer je ona zbog joda korisna za razvoj, ali pre prvog rodjendana sam jakooo retko solila.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 22:11:46
|
|
|
|
jovicaa
|
a sada mu dajes zacinjeno kao i vama?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 22:25:19
|
|
|
|
madre
|
ne zacinjavam vise klopu kao ranije. pravim manje slano (ali opet ne neslano), pa mi nama dosolimo i alevu sam skroz izbacila. ne opterecujem se vise njegovom ishranom kao ranije btw, gde su ljuuudi
< Poruku je uredio madre -- 17.10.2011 22:27:12 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 22:28:14
|
|
|
|
jovicaa
|
nemam pojma, ja sam skontala da me svi kuliraju, pa slabo i pisem a i nemam bas vremena.. pa ni tebe nije bilo dosta dugo?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 22:31:09
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa nemam pojma, ja sam skontala da me svi kuliraju, pa slabo i pisem a i nemam bas vremena.. pa ni tebe nije bilo dosta dugo? uuu, imala sam i ja takve trenutke tu sam ja, ali slabo pisem, vise citam
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 22:53:26
|
|
|
|
bokicans
|
Jovice kuco stara i mene svi kuliraju od novih mama pa ni ne kucam.Ja mojima solim hranu ,od pocetka(ne bas od prvih kasica)Pre nekih od prilike 2. nedelje sam pocela da im dajeem ono sto mi jedemo.(ne mislim bas sve,ali ono sto je prilagodjeno njima,đuvec,pilav,supice ,pire,pil,paprikas,obozavaju čušpajz od tikvicai td,ali ja inace ne stavljam nigde zaprsku,tako da nije tesko.Da i grasak sa mesom i kneglicama jako vole. Sa Nađom sam se zeznula, dugo sam joj kuvala,posebno pa sada pola nece da jede,ne voli mesanu hranu u tanjiru.Oni
< Poruku je uredio bokicans -- 17.10.2011 22:56:12 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.10.2011 23:20:54
|
|
|
|
jovicaa
|
moracu i ja da pocnem da mu dajem to sto mi jedemo, ali opet pola ne mogu, zeznuta situacija. mislim ne stavljam ja ni zaprske ni ulje, ali moram da zacinim.. a i nama slabo pravim jela sa mesom, pa je zeznuto. ali na pr kada pravim supu, kupus i sl to mu odvadim pre nego zacinim i jede
< Poruku je uredio jovicaa -- 17.10.2011 23:21:43 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?