|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
25.11.2011 8:04:47   
d@d@
Hej Malenac,ti si prava hrabricauser posted image !Slazem se sa devojkama i mislim da bi bilo najbolje da cujes misljenje jos nekog dr-a!Vazno je da je drugi jajnik prohodan!Saljem ti pp!
user posted image !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1551
27.11.2011 20:26:14   
zuto pilence
Pa ovako za sve moje drage cure ja sam radila podizanje krugova. Znam da se pitate pa sta je to ?! Ja sam iz jednog gradica gde su moje drage komsije medju ostalom i muslimani , to vam pisem jer mi je to radila jedna muslimanka . To u principu znaci podizanje i namestanje materice .  Kada sam otisla kod nje cim je "pogledala " rekla mi je da mi je materica skroz spustena i izrazito pomerena u levo i da ja zbog toga nemogu ostati u drugom stanju, tacno identicno pise i u mojoj otpusnoj listi sa hsg . Postupak vam ne bih objasnjavala nije bolan ali je zamarajuci . E sad neznam da li neko od vas veruje u takve stvari ali  ja nista nisam izgubila sto sam probala mozda i urodi plodom, kako kazu utopljenik se hvata i za slamku . Ona daje rok da cu ako ne odmah u toku sl meseca ostati trudna.Trebam da dobijem 10. 12. pa vam javljam ako bude nesto. Sve vas ljubi , i da predlozite mi neke teme na kojima se druzite da se uclanim.

< Poruku je uredio zuto pilence -- 27.11.2011 20:27:38 >

(odgovor članu d@d@)
Direktna veza do poruke: 1552
27.11.2011 22:01:31   
monamour
Zdravo svima.Ja sam nova na ovoj temi i nisam stigla da procitam sve stanice,mozda bih nasla odgovor na moje pitanje.Moj ginekolog mi je preporucio HSG ali kako ga u Betaniji ne rade pod anestezijom,odlucila sam da uradim nekoj priv.klin.Zanima me da li neka od vas zna gde se radi u Novom Sadu i koja je cena...cisto da se pripremim user posted image

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 1553
27.11.2011 23:04:06   
zuto pilence
Pa neznam koliko kosta na privatnoj klinici , ali mogu ti reci da sam ja radila bez anestezije, imas na nekoj od prethodnih strana moje iskustvo koje je medju ostalom jako pozitivno zato ti savetujem da nebacas pare vec da uradis hsg bez anestezije. naravno na tebi je da odlucis aovo je cisto moj savet.

(odgovor članu monamour)
Direktna veza do poruke: 1554
2.12.2011 17:49:05   
izneverena
Vece svima!! Evo da i ja napisem na temu HSG. Ja treba da radim ovaj mesec i kad sam sve zakazala te silne analize jer sam se nadala da ce mi kao i svaki mesec doci na vremeuser posted image ono je bilo obrnuto.Stigla je 7 dana ranije. Ja radim u NF i to je sa totalnom anestezijom. Od svih silnih analiza traze mi Bris grlica materice na chlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu.Cervikalni bris-bakter pregled to sve mora biti sterilno. Nalaz kolposkopije i PA bris,krvna grupa i Rh faktor.Krvna slika,vreme krvavljanja i vreme koagulacije.Urea,GLIKEMIJA,PROTEINI,SE,elektroliti,urin i to vazi samo 15 dana ako se zakasni sve ponovo od krvi da se radi.UZ nalaz,pregled interniste i saglasnost za operaciju,spermogram,spermokultura partnera i na kraju Uput za stacionirano lecenje. Sve sam uspela da pomerim na svu srecu ali me koci ovi brisevi jer cula sam da nakon 3 dana stizu rezultati pa vas molim ako neko zna neku privatnu kliniku u BG koja radi to i koja je cena.

(odgovor članu zuto pilence)
Direktna veza do poruke: 1555
2.12.2011 18:10:00   
Anoniman
Joj, Izneverena, tebi u stvari treba laboratorija, jel? U Bg? To ce ti pre odgovoriti ove cure koje su iz Bg. Ja zbog ovih silnih nalaza i nisam htela na HSG pod totalnom. Lakse mi je bilo istrpeti par minuta nego da sve ovo jurcam. A i nije bilo tako strasno.
Ali sam i ja morala sve ovo, brisevi uredni...
  nadam se da ce ti se javiti koja devojka iz Bg da te uputi na neku laboratoriju

(odgovor članu izneverena)
  Direktna veza do poruke: 1556
2.12.2011 18:39:49   
Bebana17
Ja sam radila hsg u frontu, a lekari te salju kada do trudnoce ne dolazi, kao prethodnica IUI, jer ne vredi raditi IUI ako su jajovodi neprohodni.
Kada ustanove da su prohodni, onda savetuju 3 meseca da se proba prirodno, a ako ne uspe, opet kod lekara, ovog puta na IUI.
Meni su odmah savetovali IUI zbog loseg spermograma.
Ja recimo nikakvih problema nisam imala od onih tabletica za ciscenje, da nisam stavila klizmu ne bih isla ni taj jedan put u vc, izgleda da imam spor metabolizam.
Od svih rezultata koji se traze za hsg najbitniji su brisovi, i sedimentacija.
Ovo drugo ni ne gledaju.
Za mene to uopste nije bilo traumaticno iskustvo, jedino sto je bilo bezveze lezanje posle u bolnici taj dan kad ti rade hsg i noc.
E, kada rade bez anestezije (sto u nf ne moze da se desi) verujem da su iskustva mnogo drugacija

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 1557
2.12.2011 18:41:29   
Bebana17
Izneverena,
ja sam brisove radila u konzilijumu (sva cetiri bakterioloska) i kostalo je oko 3500 hiljade, rezultati su bili sutradan gotovi.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1558
2.12.2011 18:44:29   
Bebana17
Mislim da su najpovoljniji brisevi u INEP-u, a ja sam morala u Konzilijumu da radim, jer je boze, doktor trazio da budu odatle rezultati (toliko o njihovoj etici, odnosno namestanju poslova).

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1559
2.12.2011 18:46:38   
Odri Hepbern
Izneverena samo polako sticices sve. I ja sam za nekoliko dana skupila sve za Hsg. Prvo, krv mozes vaditi kad god, na rez cekas 2 dana. Sutra u DZ po uput za vadjenje krvi,uput za internistu i uput za gfront, pa izvadi krv odmah u ponedeljak ujutru. Samo im ponesi taj papir sto su ti dali u Frontu da lepo ispisu sta treba da se radi iz krvi. Briseve mozes i privatno, cim ti prestane uradi. Ja te briseve uvek radim u Pasteru, na netu mozes videti cene. Za internistu ti treba taj nalaz krvi. E sad za krvnu grupu mozes u Institut za transfuziju, i za to nije bitno koji je dan ciklusa. Spermogram i spermokultura ti nisu problem , to mm moze da uradi kad hoce. samo se opusti i sticices sve.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 1560
2.12.2011 19:08:22   
pandica
moracu i ja to da obavim samo da se dogovorim sve detaljno sa dr.  pa u poteru za analizama!

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1561
3.12.2011 0:08:59   
izneverena
Odri ja vec sam izvadila sve upute i danas sam isla ponovo da sve ispomeram sto imam zakazano i to sam uspela samo me koci to sto mi user posted image prestaje u sredu-cetvrtak tako da me kaci petak za briseve ma gde god radila jer raspitala sam se da ni jedna ni drzavna ni privatrna klinika ne moze pre dva dana da da rezultate.Krv moram da dam dva dana ranije pre internistickog pregleda jer moram sa tim nalazom od krvi ici kod interniste. Ma sve se uklapa samo eto sto me kaci vikend a u sledeci pon je 12 dan ciklusa i to mi je naj kasnije jer ne verujem da ce hteti da urade 13 dan ciklusa.

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 1562
5.12.2011 12:40:37   
mine
18000 poslacu ti pp a mozda ima i jeftinije..ne znam
IZVORNA PORUKA: monamour

Zdravo svima.Ja sam nova na ovoj temi i nisam stigla da procitam sve stanice,mozda bih nasla odgovor na moje pitanje.Moj ginekolog mi je preporucio HSG ali kako ga u Betaniji ne rade pod anestezijom,odlucila sam da uradim nekoj priv.klin.Zanima me da li neka od vas zna gde se radi u Novom Sadu i koja je cena...cisto da se pripremim user posted image

(odgovor članu monamour)
Direktna veza do poruke: 1563
5.12.2011 15:47:49   
pandica
zna li neko kako se radi u  visegradskoj sa ili bez anestezije?

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1564
5.12.2011 16:51:37   
Biksi79
Pandice ja sam u junu radila hsg u visegradskoj iz razloga jer se tamo radi bez anestezije i neostaje se u bolnici.
Sa uputom sam otisla i sestra mi je dala papir na kome pise koje analize da se odrade i broj telefona da se javim da zakazem kad dobijem ciklus.
Od analiza treba vaginalni i cervikalni bris,clamidija,mikoplazma i ureaplazma krvna slika i sedimentacija i nista vise mnogo manje analiza jer se radi bez anestezije.
ujutro sam dosla oko 8 dok su me primili malo cekala.smestili u sobu i ko 12 uradili hsg i oko 14h pustili kuci.
Bolelo jeste nemogu da kazem da nije al nista nepodnosljivo ali opet to je sve individualno.

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 1565
5.12.2011 20:09:25   
pandica
biksi79 hvala ja  cu ostati moram uraditi jos neke preglede.

(odgovor članu Biksi79)
Direktna veza do poruke: 1566
5.12.2011 20:10:50   
malenac76
i ja sam radila bez anestezije i nisam se pokajala. ja se vise bojim anestezije od moguceg kratkotrajnog bola user posted image

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 1567
5.12.2011 23:32:31   
pandica
ma ja sam prosla sito i reseto pa mi je lakse  nek boli malo ipak lakse bez anestezije sve zauser posted image iuser posted image sam spremna da izdrzim

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 1568
5.12.2011 23:37:30   
Anoniman
ja sam vec pisala negde da sam radila bez anestezije. nije strasno, brzo prodje. mene je mrzelo da jurim sve te analize za anesteziju.
inace znam da je moja snaja platila oko 250 evra privatno

(odgovor članu pandica)
  Direktna veza do poruke: 1569
5.12.2011 23:51:58   
pandica
,a ja nerazmisljam moju doktorku da napustam samo da  napravimo bebu i  vracam se a sta god mi treba idem tamo  ili ovde radim privatno  ovde me je ova u dz. unistila cak saljem druge da mi idu po uput jer kad bi joj ja otisla pa ni perje nebi ostalo od nje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1570
7.12.2011 10:49:25   
saira
Zuto pilence sretno i javi se,druži se sa nama cekamo dvije crtice sve smo mi na toj temi tješimo jedna drugu i nekad nas jedna i napusti i ode na temu trudnoća zelim ti srecu pa da ta terapija uspije.user posted image

(odgovor članu zuto pilence)
Direktna veza do poruke: 1571
7.12.2011 23:53:57   
pandica
u velikoj sam nedoumici da li da radim  hsg u  visegradskoj ili da cekam konsultaciju u pronatal genezisu pa ako kazu da uradim tu neznam pomaziteeeee?

(odgovor članu saira)
Direktna veza do poruke: 1572
8.12.2011 7:52:20   
moja ciklama
ja sam radila u Višegradskoj, i skroz je bilo OK, bol je trenutan, i meni isti kao menstrualni bolovi..e, sada meni su bili prohodni jajovodi..bar tako keže snimakuser posted image , Moje mišljenje je da sam se preterano plašila, a bez razloga, i bez posledica!

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 1573
8.12.2011 14:57:17   
ivannna
ja idem na HSG posle nove godine,bas mi je dobar nacin da mi zapocne godina,uzas,kladim se da cu i za docek samo misliti o tome jer ce taj dan bas biti blizu,

moj doktor je bio nacelnik u gradskoj bolnici i tamo ima lekara kod koga ce me poslati ( doktor je drug mog svekra pa ne verujem da me salje kod njega zbog nekog njihovog poslica)
ima li neka devojka iskustva sa Gradskom bolnicom i HSG-om? da li se placa? da li mi treba uput? jedino imam kod sebe spisak analiza koje treba da uradim a za ostalo pojma nemamuser posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1574
8.12.2011 15:28:25   
Biksi79
ivanna nesekiraj se nije to strasno i ja sam se plasila bez obzira sta drugi govorili ali stvarno nije,mozda ce ti bas pocetak godine donetiuser posted image posle njega.
Sto se tice uputa mislim da uput treba za svaku drzavnu instituciju,svakako ce ti ginekolog sve objasniti ili nazovi bolnicu trebalo bi da kazu sta i kako.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here