Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.11.2011 8:10:28
|
|
|
|
d@d@
|
Hanka, ! Daco,drzim palceve da rezultati budu ok! !
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.11.2011 8:19:29
|
|
|
|
daca77
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.11.2011 13:30:08
|
|
|
|
hanka
|
daco javi rezultate,drzim fige da budu cistac
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.11.2011 14:03:01
|
|
|
|
daca77
|
Hocu, ali sigurno je i dalje prisutan enterokok...rekli su mi da ce mi javiti u podne, ako je sve u redu
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.11.2011 16:40:10
|
|
|
|
ljubav2
|
ja sam juce radila HSG nisumi prohodni jajovodi trebalo bi da idem na laparoskopiju
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.11.2011 17:11:26
|
|
|
|
degu
|
Draga žao mi je Ali uvek je važno otkriti u čemu problem, pa će se naći i rešenje
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.11.2011 17:48:51
|
|
|
|
ljubav2
|
pa jeste ali meni se nejde pod noz
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.11.2011 17:52:32
|
|
|
|
m@j@25
|
ne plasi se laparaskopija ti nije strasna
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.11.2011 17:57:00
|
|
|
|
ljubav2
|
neznam videcu u cetvrtak sta ce mi reci doktorica BUJAS dali cu na laparaskopiju ili ce me ubaciti u program za VTO
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.11.2011 18:10:05
|
|
|
|
degu
|
Kako god da bude, imaš podršku od nas
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.11.2011 12:12:02
|
|
|
|
zuto pilence
|
Evo zenske i mene . Ima novosti a to je da necu ici na laporaskopiju vec odmah na vantelesnu jer mi je moja doktorka rekla da je to u principu gubljenje vremena kad mi vec nije pomogao hsg. Ici cu krajem januara, a pre toga sada sam uradila nesto malo drugacije sto ostupa od medicine . Ako meni pomogne rado cu to podeliti sa Vama, ako ne necu da vas zamaram nebitnim stvarima,Ljibim vas sve javljam ako bude novosti u vezi .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 21.11.2011 17:55:34
|
|
|
|
degu
|
Žuto pilence, nema ovde zamaranja, svaka informacija i iskustvo nam je dragoceno. Pridruži nam se i u ostalim temama
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 23.11.2011 11:35:58
|
|
|
|
hanka
|
Pilence koje su metode u pitanju,podeli sa nama,mozda uspe i kod drugih Takve stvari ni jednu cekalicu ne zamaraju Januar je blizu a mozda do tad i bude nesto
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:23:11
|
|
|
|
malenac76
|
cure evo i mene prezivjela sammmmmm dodjem ja tamo u 12h i doceka me neki stari dr - čikica sa plavom kosom (ali bas PLAVOM kosom hehhe pretpostavljam da stavlja ehoton ili tako nesto) kaze dr jos nije dosla ali da se ja skinem da me on pripremi mislim se majko mila sta on da pripremi i oprezno se ja skinem u onu njihovu "haljinicu" i za njim. uvede me u veliku prostoriju punu kojekakve masinerije i kaze evo ovdje cete vi leci lijepo da ja uslikam stanje namjestim se ja i slikne on mene i kaze lezite vi sad ce dr. i lezim ja lezimmmm i gledam okolo po plafonu fleke od vlage, po coskovima prasina, pokoji paučak, na podu u cosku neke dlake i kojesta. udje neka zena namjesti je čiča na drugu masinu i uslika joj nogu. jos nema moje dr...isfuram se ja i ustanem, odem i obucem se. čiča je pokusao da me nagovori da se ne ustajem ali bilo mi je hladno i osjecala sam se glupo tu da lezim ... samo sto sam se obukla i poslala koji SMS eto moje dr sva u zurbi. izvinila se sto kasni, uzela sve moje nalaze da pogleda i onda se bacila u akciju. eto mene opet na stolu.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:28:34
|
|
|
|
malenac76
|
kaze ona ma nece nista da boli a čičica se stalno nesto ubacuje-pokusao je nekim salama da me opusti ali eh on ce njoj kao asistirati.ja mislila sali se kad ono nije se salio. stvarno je on pomagao hahaha doduse nije imao pristup mom donjem dijelu on je stajao pored mene a haljinica je sakrivala donji dio gdje je doktorica vodila glavnu rijec. prvo mi je rekla tacno sta ce da uradi i krenula. namjestanje instumenata ne bilo neprijatno i malo je bolilo. onda je rekla da se jako nakasljem i valjda je ona uvukla katetar - to me nije bolilo. e onda je čiko nastupio koji mi je pomogao da se pomjerim na odgovarajuce mjesto na stolu kako bi mi ubacili kontrast i sliknuli me. onako osjeca se kako kontrast ulazi i ispunjava uterus i jajovode i bol je slicna menstrualnim bolovima - nista strasno. sve je bilo brzo gotovo i dr je bila zadovoljna a i ja rekla je da danas malo mirujem i da 5 dana pijem doksiciklin po 100mg dnevno
< Poruku je uredio malenac76 -- 24.11.2011 18:34:18 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:29:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj po nekad te višd udave dok čekaš nego sam pregled. Šta su ti rekli, jel sve ok?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:32:48
|
|
|
|
malenac76
|
e sad dolazi dio koji mene brine tamo mi je dr rekla da je nalaz super i ja sam to tako prihvatila i otisla kuci pjevajuci. kaze ona - pokusajte ovaj ciklus prirodno a ako dobijem dodjem da mi prepise terapiju i opet IUI u decembru. maloprije ja uzela nalaze da ih spremim u fasciklu i reko da procitam sta pise i tu sam se sad sva zbunila pise da su obe tube gracilne i vijugavog toka sa dobrim pasazom kontrasta ALI da lijeva tuba zavrsava deobom kontrasta u smislu hidrosalpingsa promjena 4cm. nalaz upucuje na lijevoj strani hidosalpings, a desno je uredan nalaz. sta sad to znaci? jel meni lijeva tuba jeste ili nije prohodna? dr rekla sve je super ali meni to nekako ne zvuci da je ok? sta im je taj hidrosalpings
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:38:57
|
|
|
|
soni
|
nac ja se nista ne razumem, ali onaj deo gde je rekla da pokusas prirodno ovaj mesec hrabri..ja se nadam da ce sve biti dobro
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:47:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Malenac, hrabriso Ja stvarno ne znam sta je to da probamo da nadjemo na netu nesto o tome. meni principu nije dao nikakav zivestaj samo snimke i objasnio mi sve usmeno
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:51:12
|
|
|
|
malenac76
|
pa i meni je usmeno sve objasnila ali sad kad sam procitala ipak lijevi jajovod nije ok nije zapusen ali na kraju ima to neko prosirenje koje je necim ispunjeno - pretpostavljam nekom tekucinom..onda sigurno misli da mi je desni dovoljan i nije htjela da me brine
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:53:58
|
|
|
|
maca821
|
malenac ja sam guglala i nasla :Hidrosalpinks je naziv stanja koje pogadja tzv. zapushene jajovode i nastaje kad se oshteceni jajovod napuni technoshcu i deformishe se. U jajovodu koji normalno funkcionishe technost se i luchi i kasnije apsorbuje. Oshteceni jajovod je josh uvek u stanju da luchi technost ali ne i da je apsorbuje. Uglavnom, hidrosalpinks se deshava kad je sam kraj jajovoda blokiran pa se jajovod puni bistrom, vodnjikavom technoshcu. E sad ne znam da li je to tacno evo ti sajt pa malo procitaj http://www.kolevka.org/zenski_sterilitet/ostecenje_jajovoda.htm
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:55:50
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: malenac76 sta im je taj hidrosalpings Ja sam imala hidrosalpings na oba jajovoda i reki su mi da ne mogu nikako sa njima da zatrudnim, oba jajovoda su mi izvadili. Po tome bih rekla da ti taj jajovod nije prohodan, ali drugi je OK, ne brini. Šaljem ti uskoro Proxeed:) Ako uspem, možda i sutra pošaljem, a možda u ponedeljak, javiću ti u svakom slučaju. Ako se zadesi sutra, jel ti odgovara?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 18:56:08
|
|
|
|
daca77
|
Svaka cast na hrabrosti, malenac . Sto se tice rezultata, ne razumem se u ovo, ali se slazem da je hidrosalpings prosirenje jajovoda ispunjeno tecnoscu-to su meni svojevremeno pominjali i zato predlagali HSG. Ali, drugi jajovod ti je ok, pa se zato baci na muckanje
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 19:05:53
|
|
|
|
malenac76
|
dunja pase mi i sutra samo mi javi pise da su tube gracilne i vijugave sa dobrom pasazom kontrasta ali da je na kraju lijevog taj hidrosalpings. znaci nista od lijevog a jel smeta da taj jajovod tako ostane i da se ne dira ili se to mora odstraniti
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 24.11.2011 19:08:03
|
|
|
|
dunja RR
|
ne znam, meni su morali odstraniti jer su oba bila takva i nisu imali nikakvu funkciju a svakako moram na VTO (VTO ne bi uspela sa oba takva); tebi je jedan dobar, možda nema razloga ništa da diraju.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?