|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
10.11.2011 13:43:27   
Maya21
evo i ovde moram, mnogo sam srecna zbog tebe draga user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 701
10.11.2011 13:44:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: New Mom

Stigli su nam nalazi malopre. Beba je zdrava i muškog je pola.user posted image

Aaaa, divne vestiuser posted image Sad, konačno, uživanje i opuštanjeuser posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 702
10.11.2011 13:45:59   
bea83

Superuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 703
10.11.2011 13:46:21   
New Mom
Hvala! user posted image Ja sam se rasplakala (a nisam takva) kako je rekla da je sve OK.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 704
10.11.2011 13:47:05   
gagins
New Mom user posted image user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 705
10.11.2011 13:49:13   
Maya21

Hvala! user posted image Ja sam se rasplakala (a nisam takva) kako je rekla da je sve OK.

ma i ja sam se rasplakala zeno, a ne tiuser posted image znam kako ti je bilo,to znasuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 706
10.11.2011 13:50:27   
vonavoj
user posted image user posted image divno new mom,sada mozes da se opustis!!!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 707
10.11.2011 13:57:02   
Olga75
NM , odlicnooo user posted image
znaci cekamo batu user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 708
10.11.2011 14:02:39   
Ana RR
NM, divno user posted image user posted image konačno da se malo opustiš user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 709
10.11.2011 14:06:05   
Sanjica26 RR
Superiska! Stize jedan batauser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 710
10.11.2011 14:11:16   
Verus
user posted image taaako sam srecna!  Sad cu da budem zla: svekrvi da natrljas nalaz na nosuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 711
10.11.2011 14:13:53   
^iva^
user posted image user posted image user posted image KONACNO opustanje i uzivanje u trudnoci

iva

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 712
10.11.2011 14:16:49   
Anoniman
NM , divne vesti user posted image

(odgovor članu ^iva^)
  Direktna veza do poruke: 713
10.11.2011 22:27:04   
kliklik
Sjajno, super, i ja sam isto reagovala kad su mi saopstili rezultate posle cordo. Isplaces se lepo i izbacis svu strepnju, tenziju i stres koji si prezivljavala dok si ih iscekivala i zamisljala svakakve scenarije. Prava katarza i onda mozes da pocnes da uzivas u trudnoci. Sa srecom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 714
10.11.2011 22:29:03   
New Mom
Hvala devojke!user posted image
IZVORNA PORUKA: Verus RR
Sad cu da budem zla: svekrvi da natrljas nalaz na nosuser posted image

Pokušala (misliš da nisam?), ali se svelo na to kako je znala od početka da je dečak... user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 715
10.11.2011 22:51:21   
crazymama
jao, bravo, bas lepo!
ja sam sledeca za dobre rezultate i nadam se potvrdi da je devojcica :)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 716
11.11.2011 8:43:03   
Anck Su Nmaun
NM dragaaaa user posted image user posted image user posted image divno !

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 717
12.11.2011 9:03:36   
serendipity
Dobro jutro svima,
htela bih da podelim sa vama razmisljanje na ovu temu, mozda nekome pomogne, a mozda neko ima komentar koji i meni moze da pomogne . user posted image
Posle 2 neuspele trudnoce (jedna prekinuta u 17. nedelji i spontani u 9-oj, obe trudnoce su bile hromozomski 'ispravne' da tako kazem) ja sam ponovo trudna i sada pred odlukom da li da radim amnio ili ne. Svi UZ nalazi i double i triple test su uredni, odlicni. To je potvrdio i ginekolog kao i geneticar kod kog sam bila privatno. Mi smo se ipak odlucili za amnio (bar tako stvari stoje sada) jer od svih anomalija postoji 15% onih koje se ne mogu videti jer su toliko suptilne. I onda sam ja krenula logikom, ovo nam je prvo dete, zelimo da bude zdravo (bar u onoj meri koju mi mozemo da proverimo) i onda cemo uraditi sve da tako i bude. Cesce se desi da anomalije nisu otkrivene nego problemi sa amniocentezom. Na kraju, bolnije bi mi bilo da rodim bolesno dete nego da izgubim zdravo (zvuci grozno, ali je tako).
Konacnu odluku donosimo u utorak, tada nam je zakazana konsultacija sa geneticarem u Decijoj bolnici u NS.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 718
12.11.2011 12:08:27   
Verus
ubicu seuser posted image kako brzo okrenu list.....al dobro, u ovom slucaju najbitnija si ti i bebac a to je sve superuser posted image

Hvala devojke!user posted image
IZVORNA PORUKA: Verus RR
Sad cu da budem zla: svekrvi da natrljas nalaz na nosuser posted image

Pokušala (misliš da nisam?), ali se svelo na to kako je znala od početka da je dečak... user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 719
12.11.2011 15:25:44   
New Mom

IZVORNA PORUKA: serendipity
Mi smo se ipak odlucili za amnio (bar tako stvari stoje sada) jer od svih anomalija postoji 15% onih koje se ne mogu videti jer su toliko suptilne. I onda sam ja krenula logikom, ovo nam je prvo dete, zelimo da bude zdravo (bar u onoj meri koju mi mozemo da proverimo) i onda cemo uraditi sve da tako i bude. Cesce se desi da anomalije nisu otkrivene nego problemi sa amniocentezom. Na kraju, bolnije bi mi bilo da rodim bolesno dete nego da izgubim zdravo (zvuci grozno, ali je tako).

user posted image

(odgovor članu serendipity)
Direktna veza do poruke: 720
12.11.2011 15:54:08   
mihi
Serendipity, izvini koliko imaš godina? A šta je bilo sa predhodne dve trudnoće, zašto su prekinute?

Direktna veza do poruke: 721
12.11.2011 16:08:33   
bea83
Jedina stvar zbog koje se ne bih odlučila za amniocentezu jeste što nikad nisam uspela da odem dalje u razmišljanju - šta ako rezultat bude loš? Ovo je samo moja lična dilema, ne mislim da namećem svoj stav, već prosto naglas razmišljam. Nisam sigurna da se slažem sa ovim delom - Na kraju, bolnije bi mi bilo da rodim bolesno dete nego da izgubim zdravo (zvuci grozno, ali je tako)
Nisam zavirila dovoljno duboko u sebe da bih ispitala ovaj stav, ali kad pomislim da se amnio radi u 18toj nedelji i rezultati čekaju još 10 tak dana, a ja svoju bebicu osećam još od 17 nedelje, ne znam da li bi uspela da se oprostim od nje...Verovatno zavisi i od toga kakvu anomaliju bi amnio pokazala....

Serendipity, ukoliko je tvoj stav jasno definisan i ako si sigurna u sve što si napisala, ja zaista mislim da treba da uradiš amnio. Vrlo je hrabro od tebe što jasno znaš šta možeš a šta ne.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 722
12.11.2011 16:25:40   
mihi
IZVORNA PORUKA: bea83

Jedina stvar zbog koje se ne bih odlučila za amniocentezu jeste što nikad nisam uspela da odem dalje u razmišljanju - šta ako rezultat bude loš? Ovo je samo moja lična dilema, ne mislim da namećem svoj stav, već prosto naglas razmišljam. Nisam sigurna da se slažem sa ovim delom - Na kraju, bolnije bi mi bilo da rodim bolesno dete nego da izgubim zdravo (zvuci grozno, ali je tako)
Nisam zavirila dovoljno duboko u sebe da bih ispitala ovaj stav, ali kad pomislim da se amnio radi u 18toj nedelji i rezultati čekaju još 10 tak dana, a ja svoju bebicu osećam još od 17 nedelje, ne znam da li bi uspela da se oprostim od nje...Verovatno zavisi i od toga kakvu anomaliju bi amnio pokazala....

user posted image user posted image user posted image  Potpuno ispravno mišljenje, ja sam amnio radila još kasnije sa 24 nedelje, zbog hematoma na posteljici, upravo to sam pitala prof. Ljubića, a šta ako rezultat nije dobar. On mi je hladokrvno odgovorio, imate jedno dete Vama je potrebna zdravo dete, u ovoj zemlji i zdrava deca imaju maglovitu perspektivu a kamoli bolesna. Znajući sebe nikada ne bih uradila fetocid u 24 nedelji pa kako god. Na svu sreću sve je bilo u redu.

< Poruku je uredio mihi -- 12.11.2011 16:27:05 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 723
12.11.2011 18:44:34   
serendipity
Hvala svim na podrsci, zaista znaci puno! I misljenje koje nije kao moje pomaze i daje neku perspektivu i vidjenje stvari. user posted image
Imam 32 god, a prethodne dve trudnoce nisu imale veze sa losim kariotipom. Prva je prekinuta zbog anomalije u genima, bila je mutacija gena, cisto da bih popunila statistiku, nije nista nasledno i svakako se ne bi otkrila kariotipom (koji je i bio uredan) vec dobrim lekarom i dobrim UZ sto sam imala srecu da imam. Drugu trudnocu sam izyubila na ''laski'' nacin - spontani u 9. nedelji zbog visokog tsh, problem kojeg nisam bila ni svesna da imam.
Sad su mi rezultati svi uredni, skolski, ali 100% je ipak 100%.

< Poruku je uredio serendipity -- 12.11.2011 18:47:39 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 724
12.11.2011 18:52:18   
crazymama
i ja te podrzavam u razmisljanju, i sigurna sam da ce sada sve biti ok :)
ja imam 36 godina takodje je sve u redu, ali sledeceg cetvrtka me ceka i amniocenteza. iako sam ohrabrena dobrim UZ i dabl testom, mislim da bih u slucaju losih rezultata svakako prekinula trudnocu. pu pu, daleko bilo...

Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here