|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
4.11.2011 12:05:52   
^iva^
pitacu user posted image nadam se da sve dobro prodje a kad su rezultati to neznam sta su tebi rekli majo

iva

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 676
4.11.2011 13:41:30   
crazymama
ivo, ti si trudnija od mene malo, kako to da ides na amniocentezu posle mene, jer je najbolji period za nju izmedju 16. i 18. nedelje... ja cu biti 17.nedelja tada...?

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 677
4.11.2011 13:46:00   
^iva^
tako sto mi nisu odmah rekli da je najbolje da posle dabl testa idem nego su me mlatili sa tripl testom da bi na kraju na uz doktor reko da beba kasni 10 dana i sad mi je tek doktorka dala uput za AC a kad ce da mi je urade nemam pojma doktorka kaze da moraju sa ovakvim rezultatom da mi urade odmah a trudnice koje to zele same da one moraju da zakazuju e stvarno neznam .....pricala sam sa jednim doktorom iz bg i on kaze da je moguce da to urade i u ponedeljak kad dodjem videcemo a kad ti ono bese ides na ac a doktori kazu da moze do 20 nedelje

iva

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 678
4.11.2011 14:07:12   
crazymama
ja imam zakazano za 17.11.
tada cu biti 17.nedelja.

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 679
4.11.2011 14:14:30   
^iva^
mozda ipak ja budem pre tebe meni moraju brze da odrade jer ja sam sad 16+6 a kazi mi u genetsko savetovaliste zakazujes ili odmah sa uputom ides na razgovor dr kaze da se ne zakazuje

< Poruku je uredio ^iva^ -- 4.11.2011 14:16:31 >

iva

Direktna veza do poruke: 680
4.11.2011 14:18:25   
crazymama
ja sam to nesto po kratkom postupku dogovorila sa svojim dr, jer smo kucni prijatelji, nije mi ni pomenuo da idem u gen. savetovaliste, tako da niti sam isla, niti cu ici.
ajde, samo hrabro, ja sam se psihicki pripremila, a i double mi je bio dobar, pa me nije strah rezultata.

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 681
4.11.2011 14:22:50   
^iva^
ma mene nije strah od intervencije jednino se plasim da kad odem tamo oni mi ne kazu da sam zaksanila ili tako nesto da se ne zakzuje inace sam spremna user posted image sda odmah ako treba da krenem

iva

Direktna veza do poruke: 682
4.11.2011 14:55:08   
crazymama
bice sve ok, ne opterecuj se!

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 683
4.11.2011 15:45:54   
majared
IZVORNA PORUKA: ^iva^

pitacu user posted image nadam se da sve dobro prodje a kad su rezultati to neznam sta su tebi rekli majo

Rezultati za dve do tri nedelje. Ja sam taj dan kada sam radila bila 18+0 i ništa mi nisu rekli. Nisam ni ja bila u genetskom savetovalištu, samo sam sa uputom iz Palmotićeve i DZ bila u savetovalištu za trudnice gde me je dr primila i upisala na poleđini nešto, sa tim sa išla u sobu 8 gde su mi otvorili istoriju bolesti i na kraju ideš na četvrti sprat . Duže traje papirologija prvi dan i čekanje da te prozovu drugi dan nego sama intervencija

< Poruku je uredio majared -- 4.11.2011 15:48:27 >

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 684
4.11.2011 19:56:10   
^iva^
videcu u ponedeljak sta ce da kazu da ja ne bijem glavu unapred kad nemam pojma user posted image

iva

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 685
5.11.2011 22:18:42   
New Mom

IZVORNA PORUKA: ^iva^

ma mene nije strah od intervencije jednino se plasim da kad odem tamo oni mi ne kazu da sam zaksanila ili tako nesto da se ne zakzuje

Amnio se radi između 16. i 19. nedelje. Što kasnije to bolje jer je količina plodove vode veća. Tako da ne brini.
Ja sam u prvoj trudnoći bila 2 puta vraćana i na kraju je radila sa 18+5.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 686
5.11.2011 22:33:23   
crazymama
meni dr danas kaze "sve je u najboljem redu, nece biti iznenadjenja na amniocentezi"... i ja ga pitam "pa sto onda radimo amniocentezu?"
kaze da mora, da imam 36 godina i da moze da izgubi licencu ako ne odradi po zakonu... a zakon kaze posle 35. mora da se radi...
ovo smo pricali vise privatno, posto smo kucni prijatelji...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 687
5.11.2011 22:50:47   
Verus
TOtalno mi je glupo sto je to zakon.  Svaka zena treba da ima pravo da nesto uradi ili ne uradi.  Da zna da li je sve ok sa bebom ili ne...bzvz..

Direktna veza do poruke: 688
5.11.2011 22:58:37   
crazymama
normalno, prvo je naglasio da je i za mene bolje da znam da je sve ok 100%, a onda je pomenuo zakon i ostalo...
mislim i da postoji mogucnost da svaka zena potpise da ne zeli to da radi, ako ne zeli, ali on je moj doktor, ja mu verujem...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 689
6.11.2011 20:06:59   
^iva^
zna li neko kad radi genetsko savetovaliste na NARODNOM frontu na njihovom sajtu pise petkom a kad smo zvali misli sestra da radi petkom ali nije sigurna user posted image ja sutra idem dr mi je rekla da rade ponedeljkom i utorkom sad sam u totalnoj zabludiuser posted image

iva

Direktna veza do poruke: 690
6.11.2011 22:19:47   
New Mom

IZVORNA PORUKA: crazymama

mislim i da postoji mogucnost da svaka zena potpise da ne zeli to da radi, ako ne zeli, ali on je moj doktor, ja mu verujem...

Nije mogućnost, kad odeš na samu proceduru moraćeš da potpišeš saglasnost da se slažeš sa time i da si upoznata sa svim rizicima.

Direktna veza do poruke: 691
6.11.2011 22:52:46   
Jele

IZVORNA PORUKA: New Mom

Dr koji meni radio je alergičan na pitanja kog je pola, to su me još pre 2 godine upozorili, pa nisam htela da rizikujem galamu i pitam.user posted image Nema veze, do 14.og ću znati sa sigurnošću.

Da nije Belopavlović možda? user posted image Ja sam ga pitala, naravno, kada sam prvi put išla kod njega, iako su me upozorili na to, jer imam pravo da znam i želela sam da se još ličnije vežem za bebu, kao eto da se još bolje upoznam, pogotovo što je bilo nekih problema, itd....

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 692
6.11.2011 23:37:02   
crazymama

Nije mogućnost, kad odeš na samu proceduru moraćeš da potpišeš saglasnost da se slažeš sa time i da si upoznata sa svim rizicima.

da, ali ipak postoji i mogucnost da odbijes i potpises da na svoju odgovornost nisi htela da radis amniocentezu. mislim na nas koje imamo 35+ godina i za koje vazi zakon :)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 693
7.11.2011 19:37:56   
^iva^
e evo i mene danas iz NF danas su me primili otvorili karton i u petak u 8 idem na genetsko i njihov detaljni uz i odluku geneticara o ac ...... danas je doktorka onako bacila pogled i rekla mi da je sa bebom sve ok ali kao da imam dvodelnu posteljicu koja je svuda ali bolje ce oni u petak da vide na drugom uz .....nije sigurna sta li sad to znaciuser posted image moram da pogledam

iva

Direktna veza do poruke: 694
7.11.2011 21:54:09   
mama kukunka

Crazymama,  ne moras nista da potpisujes, ja jednostavno nisam otisla na amniocentezu..i nikom nista-  U dilemi sam bila do  2 dana pre zakazanog termina,  u strahu sam bila od pobacaja, tj od onih 1:100..i nisam otisla..Niko mi nista nije prebacio-moja stvar.. Mislim da je  bi problem bio jedino da ako dalekobilo pupupu sa bebom nesto ne bude u redu kad se rodi, i onda  mi roditelji tuzimo dr jer je to moglo da se otkrije.. Potpisuje se saglasnost za intervenciju takodje, jer oni peru ruke i od mogucnosti pobacaja- tako da su u oba slucaja zasticeni..

da, ali ipak postoji i mogucnost da odbijes i potpises da na svoju odgovornost nisi htela da radis amniocentezu. mislim na nas koje imamo 35+ godina i za koje vazi zakon :)

Direktna veza do poruke: 695
7.11.2011 21:57:00   
mama kukunka
E, stvarno sam sampion... kako li sam uspela post da uguram u sred posta New mom??... pojma nemam..trudni mozak svasta moze da zabrlja

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 696
7.11.2011 22:53:53   
crazymama
nema veze, shvatila sam :)

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 697
8.11.2011 9:15:19   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Jele

Dr koji meni radio je alergičan na pitanja kog je pola, to su me još pre 2 godine upozorili, pa nisam htela da rizikujem galamu i pitam.user posted image Nema veze, do 14.og ću znati sa sigurnošću.

Da nije Belopavlović možda? user posted image Ja sam ga pitala, naravno, kada sam prvi put išla kod njega, iako su me upozorili na to, jer imam pravo da znam i želela sam da se još ličnije vežem za bebu, kao eto da se još bolje upoznam, pogotovo što je bilo nekih problema, itd....

Jeste, on.user posted image Postaje poznat po tome izgleda.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 698
8.11.2011 9:23:01   
lanajelena
Ja njega nista nisam smela da pitam user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 699
10.11.2011 13:42:25   
New Mom
Stigli su nam nalazi malopre. Beba je zdrava i muškog je pola.user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here