Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 10:02:33
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ma nisam normalna Ja sam imala mleka, muz mi je doneo pumpcu drugog ili treceg dana, mada ja-genije, nisam znala kako se koristi pa nista nisam uradila njom nego sam se rucno izmlazala na pelenu. Dok je jedna zenica pored mene znala da skupi i do 200ml za dan! A ja sam se zeznula i kupila u trudnoci neku glupu kremu za ragade koja nista ne valja i tamo su mi babice preporucile happy mama melem za bradavice i happy mama ulje za masazu i fanatsticno je! Evo i kod kuce ih koristim, stvarno su mi pomogle!
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 10:15:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Happy mama za bradavice je mislim cist lanolin i to je najbolje.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 11:50:57
|
|
|
|
maslackic
|
znam da smaram ali koja Happy mama, OVA ili OVA2 ustvari tek kad udjem u 9 i videcete sta je smaranje ,
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 11:57:44
|
|
|
|
zeljo
|
Ja sam probala i jedan i drugi happy mama proizvod, ni jedan nije imao ucinka. Jedino je OVAJ preparat pomogao, i jedno je on na bazi lanolina, ostali su melemi na bazi maslinovog ulja. Ja sam bas-bas, imala problema sa ragadama, a beba je uvek imala sjaj na usnama od lanolina. I da, jedino lanolin ne moras da spiras sa bradavica, ostale preparate moras, zato ti ja preporucujem multi-mam, jeste skuplji, ali je i delotvorniji.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 12:52:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Sad ste me bacile u rebus JA znam da ima neka happy mama koja se kupuje u lillyju. Mislim da je to ovaj prvi sto ima i kremu za ragade i ulje za masazu. A kazu da to ulje za masazu ima pumpicu i da cemo po tome prepoznati. A za lanolin nam je babica rekla neku kremu koja je 1500 da ne kupujemo tu od 500. Ja sam ga kupila u nemackoj i taj sigurno valja. Naravno tamo kosta 5 eur. Takodje jedan savet, da tamo grudi drzimo sto vise na vazduhu, jer kada se stave oni tuferi, bradavice ostaju vlazne i koza puca jos vise. A treba malo vremena da se lepo formira tj nesto sto ini kazu valjda da se zadebljaju. Naravno, uvek ima nesto i do genetike. Moze se malo i pred termin mazati.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 12:56:27
|
|
|
|
Ana RR
|
Happy mama je OVO
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 13:08:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Anci, uvek u pravi cas
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 13:09:30
|
|
|
|
Ana RR
|
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 13:12:05
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty jance, sta si na kraju nosila tamo? i kako si pakovala, po kesama? budi detaljna, ja sam control-freak .. Da sam znala da si tamo 6 dana da te obidjem, mi smo isli u posetu bas posle tvog porodjaja... moja torba je bila poprilicno velika i bez pakovanja u kese. spakovala sam u kese ono sto mi treba za sanitarni blok i ono sto treba za bebu, papmers i svedske, ostalo sam slozila tako da zauzme sto manje mesta. sestre ce ti posle porodjaja kad te dovezu u sobu potraziti u torbi podmetac i vodu i plazmu, to ce ti izvaditi bilo u kesama ili ne. da u posebnoj kesi mi je bilo i ono za porodjajnu, i mislim da je to sve. ako mozes, ponesi i prazne kese, trebace ti za sve i svasta. eto, da sam se barem javila ovde da sam jos uvek u bolnici mogla si da me obidjes, tada mi je trebalo svako prijateljsko lice koje se uopste moglo pojaviti, jer naravno posete nisu dozvoljene, moja soba okrenuta prema onom medjudvoristu u kome raste trava a ja ludim, vidjam samo vlastite cimerke i bele mantile. nisam si muza videla (osim preko kamere) celih tih dana... da, slobodno me pitaj sve detalje sto te zanimaju, najsvezija sam tu pa mogu da pomognem.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 13:13:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Jance, bar ovde da te pozdravm. Ne daj se bre! I ne zaboravi da nas obavestis kada da te gledamo
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 13:14:52
|
|
|
|
lesica
|
Devojke ja sam za ragade koristila babylove mast,kupuje se u DM-u i nesto je smesno niska kinta u pitanju. U sutini meni je jedino to odgovaralo iako sam silne pare dala i na ostale kremice.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 13:28:22
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Jance, bar ovde da te pozdravm. Ne daj se bre! I ne zaboravi da nas obavestis kada da te gledamo hvala draga
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 16:06:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Dataj melem koji pominjete je bas dobar, i mislimd a je na biljnoj bazi, meni su u prodilistu tretirali i sa lampom grudi. Inace oba puta sam imala ragade, kod kuce nisam mazala melemom vec sa pantenolom i sa sopstvenim mlekom i proslo je posle 2,3 nedelje, bradavice se razmeksaju valjda same po sebi, dete savlada sisanje i onda se ne prave rane
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 16:09:49
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: lesica Devojke ja sam za ragade koristila babylove mast,kupuje se u DM-u i nesto je smesno niska kinta u pitanju. U sutini meni je jedino to odgovaralo iako sam silne pare dala i na ostale kremice. ja sam kupila tu kremicu,citala sam da su devojke bile zadovoljne,eto i ti..i moja sestra!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 1.11.2011 17:10:33
|
|
|
|
jance
|
von kreni odma da mazes bradavice to ti je moj savet.. ja sam ponela lanolin u porodiliste i oktenisept, lanolin sam koristila tek kad su ragade vec nastale a oktenisept te oni prskaju ako vide da je potrebno...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 2.11.2011 12:06:24
|
|
|
|
Anoniman
|
ma kakva dohrana?? ima da jede i jos da pita da li ima jos! nek razume od malena, plate nema a grudi su uvek dostupne. i izvan mackinog domasaja
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 2.11.2011 12:08:55
|
|
|
|
vonavoj
|
jance,mazem vec sada..imam 2kom!! tako da cu imati dosta i za posle!!! dobro kazes BB
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 4.11.2011 0:04:58
|
|
|
|
alex011
|
Ja sam koristilia MultiMum lanolin, odlican je..prezadovoljna! Mala je tubica i platila sam je nekih 1300 din, ali jako malo vam je potrebno da stavite
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 16:39:12
|
|
|
|
razlicak
|
Jance, neznam koliko cesto posecujes sad ovu temu, al postavicu ti pitanje...dal je tacno da sada u Betaniji ne treba nista za bebu osim pelena, maramica i kreme? I sta treba za taj sanitarni blok?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 17:06:23
|
|
|
|
jance
|
tacno je, oni oblace bebe unjihovo. nista od garderobice nisam iskoristila, jedino rukavice sam pozajmila cimerki jer se njena beba jako grebala. da, i ostala sam bez 3 pamucne pelene (ponela 5kom) i donela kuci jednu koja pripada Betaniji... ja ga presvukla i zavila u moju pelenu, beba otisla na foto terapiju i vratila se u njihovoj peleni. tako da: ne, ne treba ti garderobica, samo pamucne pelene i mozda najmanje rukavice koje mozes da nadjes. za sanitarni blok ti treba toalet papir (ja sam uzela one merkatorove ubruse, prakticnije mi je bilo), nesto za tusiranje (gel, sapun), i peskir.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 17:10:03
|
|
|
|
Maya21
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj IZVORNA PORUKA: lesica Devojke ja sam za ragade koristila babylove mast,kupuje se u DM-u i nesto je smesno niska kinta u pitanju. U sutini meni je jedino to odgovaralo iako sam silne pare dala i na ostale kremice. ja sam kupila tu kremicu,citala sam da su devojke bile zadovoljne,eto i ti..i moja sestra! i ja sam tu babylove i imam jos i sad neku od lanolina, noname odlicna je, i sad je koristim kad mi ispuca koza na petama, nemam gde drugo da je istrosim a dosta mi je ostalo
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 17:33:10
|
|
|
|
mejvis
|
. IZVORNA PORUKA: lesica Devojke ja sam za ragade koristila babylove mast,kupuje se u DM-u i nesto je smesno niska kinta u pitanju. U sutini meni je jedino to odgovaralo iako sam silne pare dala i na ostale kremice. I ja sam to koristila, isto je Lanolin i super je. Prvo sam imala multi mam a onda sam kupila baby love, i nema neke razlike sem što je DM-ov 5 puta jeftiniji!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 22:21:09
|
|
|
|
Anoniman
|
kako nista, ja spakovala 4 bodija, svedske i tetra pelene!!! cak su rekle i pokrivac! imam spisak iz porodilista od pre pola meseca ... ne treba nista da nosim?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 22:26:24
|
|
|
|
razlicak
|
Jance, hvala na brzom odgovoru si... Ja sam se pre 5 godina poradjala u starom delu Betanije, a tamo je bio haos, imam pred sobom spisak sta sam sve tamo morala da nosim za bebu, tako da ce ovo bar malo olaksati torbu koja ce svejedno biti prepuna, al ajde...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 6.11.2011 22:30:55
|
|
|
|
razlicak
|
BlackBetty, sad si me ti zbunila sa svojim spiskom od pre pola meseca...nista mi nije jasno vise. Moja se snaja poradjala jos u aprilu i ponela sve to sto si ti nabrojala za bebu, i nista nisu koristili njeno osim pampersa, kreme i maramica. Evo i Jance se skoro porodila, isto to kaze
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.